Ειδήσεις

12 Dec, 2019 Ώρα 11:31

Η μεγάλη πρόκληση της Koenigsegg

Thumbnail

Τον περασμένο Αύγουστο η σουηδική φίρμα έκανε τη μεγάλη έκπληξη, προσφέροντας τη θέση του επικεφαλής του τμήματος design στον Alexander (Sasha) Selipanov, τον άνθρωπο που σχεδίασε την Bugatti Chiron.

Close

 

 

Άπαντες ανυπομονούν για το επόμενο project του 36χρονου ταλαντούχου σχεδιαστή, με τον ιδρυτή και ιδιοκτήτη της Koenigsegg, Christian von Koenigsegg, να είναι βέβαιος για την επιτυχία.

 

Close

 

Ο Ρώσος δημοσίευσε στα social media κάποια σκίτσα του με το hashtag «koenigseggsketchchallenge». Πρόκειται για μία πρωτοβουλία ή καλύτερα μία πρόσκληση προς τους επίδοξους σχεδιαστές αυτοκινήτων, με τον Sasha να τους ζητεί να του παρουσιάσουν κάτι εμπνευσμένο.

 

 

Η ανταπόκριση ήταν θεαματική, με εκατοντάδες σχεδιαστές να αποστέλλουν τα σκίτσα τους.

Tags
24 Jan, 2020 Ώρα 20:18

Δεν θα πιστεύετε ποια είναι η διαφημιστική καμπάνια της Nissan στη Φινλανδία

Thumbnail

Ο προσωπικός χώρος έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για τους Φινλανδούς. Ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα έχει να κάνει με την στάση του λεωφορείου, όπου διατηρούν την μέγιστη δυνατή απόσταση μεταξύ τους.

Close

_

 

Close

Απίστευτο...

Είναι τόσο ιδιαίτερη η συγκεκριμένη στάση τους, που πραγματικά κάποιος θα πρέπει να το δει για  να το πιστέψει. Όπως και να έχει, αυτό γίνεται εμφανές από πολλές σχετικές εικόνες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Close

Καταγεγραμμένες από  περαστικούς που τους κίνησαν την περιέργεια, κάποιες εικόνες  παρουσιάζουν μια τυπική σκηνή μετακίνησης,  το πρωί ή το βράδυ, με τους Φινλανδούς να στέκονται σε αραιά διαστήματα,  αποφεύγοντας κάθε αλληλεπίδραση.

_

 

Η σπουδαιότητα της απόστασης...

Αυτές οι εικόνες, ενέπνευσαν μια διαφορετική διαφημιστική καμπάνια για λογαριασμό της Nissan στην Σκανδιναβία. 

Χρησιμοποιώντας το σκηνικό στις στάσεις των λεωφορείων, η καμπάνια επισημαίνει την σπουδαιότητα του Αυτόματου Έλεγχου Απόστασης, που ρυθμίζει την απόσταση ασφαλείας  ενός Nissan, από το προπορευόμενο όχημα στον δρόμο...