Ειδήσεις

23 May, 2023 Ώρα 08:46

Κορυφαίο βραβείο σχεδιασμού για το επιβλητικό Range Rover

Thumbnail

Το νέο Range Rover κατέκτησε το βραβείο «Production Car of the Year» στην ετήσια έκδοση Car Design Review του Car Design News. Το Range Rover της πέμπτης γενιάς ήταν ο αδιαμφισβήτητος νικητής ανάμεσα στα υποψήφια μοντέλα και επιλέχθηκε από μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων που συμπεριλάμβανε ακόμα και κορυφαίους σχεδιαστές από άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως Lamborghini, Polestar, Volvo, Hyundai και άλλες. Το νέο Range Rover απέσπασε θετικά σχόλια για τον απλό και λιτό σχεδιασμό του και τον τρόπο που συνδυάζει μια σύγχρονη πολυτέλεια με μια εμβληματική φόρμα που συνδέει το νέο όχημα με την ασύγκριτη 50χρονη κληρονομιά του.

Close

 

 

Χτισμένο στη νέα ευέλικτη μεταλλική αρχιτεκτονική Modular Longitudinal Architecture (MLA) διαθέτει μια μεγάλη γκάμα κινητήρων και αεροδυναμικό συντελεστή μόλις 0,30 που είναι και ο χαμηλότερος από κάθε άλλο πολυτελές SUV. Το New Range Rover αποθεώθηκε ως ένα «απλό, θαρραλέο και το πιο κομψό πολυτελές SUV» από τον κριτή SangYup Lee, Αντιπρόεδρο και Επικεφαλής του Παγκόσμιου Κέντρου Σχεδίασης της Hyundai. Παράλληλα, το μοντέλο επικροτήθηκε, επίσης, από τον κριτή Maximilian Missoni, υπεύθυνο σχεδιασμου στην Polestar, ο οποίος δήλωσε: «Για κάποιον που γνωρίζει πόσο δύσκολη μπορεί να είναι η διατήρηση της αγνότητας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, αυτό το αυτοκίνητο και οι δημιουργοί του έχουν τον πλήρη σεβασμό μου».

Οι ομάδες των ανθρώπων της Land Rover που κατασκεύασαν τα Range Rover SV και  Defender αναγνωρίστηκαν επίσης στα βραβεία ανθρώπων του Car Design News. Κέρδισαν από κοινού το βραβείο της Καλύτερης Ομάδας CMF. Το ίδιο για τους τεχνικούς στα τμήματα χρώματος, υλικών και φινιρίσματος (Colour, Materials and Finish teams), όπου κατέκτησαν το βραβείο για την καινοτόμα χρήση υλικών και χρωμάτων.

Close

Περαιτέρω αναγνώριση ήρθε για τον σχεδιαστή της Jaguar Land Rover Ken (Yujian) Gan με το βραβείο (Undiscovered Talent) για την εξαιρετική του δουλειά. Ο Gan, απόφοιτος μεταπτυχιακού προγράμματος στον σχεδιασμό αυτοκινήτων και μεταφορών από το Πανεπιστήμιο του Coventry, κέρδισε τον τίτλο μπροστά από τέσσερις άλλους ανερχόμενους σχεδιαστές.  

Close
05 Dec, 2023 Ώρα 13:11

Η Porsche Κύπρου αρωγός ενημέρωσης των παιδιών για την Οδική Ασφάλεια

Thumbnail

Παιδικά χαμόγελα και φωνές κατέκλυσαν το Showroom της Porsche, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της Παιδικής Εκδήλωσης Οδικής Ασφάλειας που διοργάνωσε η Porsche Κύπρου. Μία εκδήλωση που εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, που έχει υιοθετήσει η Porsche Κύπρου με δράσεις εκπαίδευσης και ενημέρωσης των παιδιών σε θέματα οδικής ασφάλειας.    

Close

 

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά παρακολουθήσαν από μέλος της Αστυνομίας Κύπρου, θεωρητικό εργαστήριο με βασικούς κανόνες οδικής ασφάλειας, όπως η διάβαση πεζών, τα φώτα τροχαίας, η ζώνη ασφαλείας κ.ά., ενώ με το πέρας του μαθήματος εφάρμοσαν όλα όσα έμαθαν, μέσα από πρακτική άσκηση και παιχνίδι, οδηγώντας πρότυπα αυτοκινητάκια της Porsche. 

 

Close

 

Στην εκδήλωση τα παιδιά είχαν επίσης την ευκαιρία να δημιούργησαν τη δική τους βιώσιμη πόλη με κύριο θέμα την οδική ασφάλεια. Βάζοντας την παιδική τους φαντασία να δουλέψει, σχεδίασαν και έφτιαξαν με ανακυκλώσιμα και βιώσιμα υλικά μια ζωντανή πόλη με: συνοικιακά κτίρια, φανάρια, προειδοποιητικά σήματα, αυτοκίνητα, κατοίκους, διαβάσεις πεζών κ.ά. 

 

 

Στον εξωτερικό χώρο του Showroom βρισκόταν ακόμη το πυροσβεστικό όχημα Πήγασος 1 του SupportCY, αλλά και περιπολικό όχημα της αστυνομίας. Εκεί το Σώμα Εθελοντών του SupportCY προσκαλούσε τα παιδάκια, ώστε να γνωρίσουν από κοντά τα οχήματα. Φυσικά, ο ενθουσιασμός τους δεν κρυβόταν, ειδικότερα τη στιγμή που μαζί με τους εθελοντές δοκίμασαν να εκτοξεύσουν νερό με τη μάνικα του πυροσβεστικού. 

Και εκεί που κυλούσαν όλα ομαλά, ακούστηκαν καμπάνες και με μαγικό τρόπο εμφανίστηκε ο Άγιος Βασίλης, σκορπώντας μεγάλη χαρά στους μικρούς μας φίλους. Ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών κάθισε σε μία τεράστια πολυθρόνα δίπλα από το χριστουγεννιάτικο δέντρο και μοίραζε δώρα σε όλους.

 

 

Η Παυλίνα Ιακωβίδου, Marketing & PR Manager της A.I. Motokinisi Ltd, αφού εξέφρασε τη χαρά της που το Showroom της Porsche γέμισε με μικρά παιδιά φτιάχνοντας μία αλλιώτικη ατμόσφαιρα σημείωσε πως: «Η Παιδική Εκδήλωση Οδικής Ασφάλειας, αποτελεί την αφετηρία ενός προγράμματος ενημέρωσης που έχει αναλάβει η Porsche Κύπρου με την υποστήριξη του SupportCY της Τράπεζας Κύπρου.  Προγραμματίζουμε μια σειρά δράσεων προς αυτήν την κατεύθυνση, και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το 2024 η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη της Porsche θα έχει ως πρωταγωνιστές τα παιδιά». 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, προσφέροντας στα παιδιά και στις οικογένειές τους ένα διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό πρωινό. 

H εταιρεία A.I. Motokinisi Ltd είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος των αυτοκινήτων Porsche στην Κύπρο με εκθεσιακούς χώρους σε Λευκωσία και Λεμεσό.