Ειδήσεις

14 Nov, 2023 Ώρα 17:08

McLaren 750S: Ένα συλλεκτικό αυτοκίνητο με τριπλή αναφορά στο παρελθόν

Thumbnail

Η McLaren αποκάλυψε μια εντυπωσιακή έκδοση του 750S ως φόρο τιμής για το πολυπόθητο «Triple Crown» του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Συνολικά θα κατασκευαστούν έξι αυτοκίνητα σε εκδόσεις coupe και spider, και κάθε ένα θα παρουσιάζει μικροδιαφορές στο επετειακό θέμα.

Close

 

 

Ο μοναδικός χρωματισμός «3-7-59» αντιπροσωπεύει έναν εντυπωσιακό συνδιασμό των χρωματισμών που είχαν τα τρία αγωνιστικά αυτοκίνητα που νίκησαν σε τρείς διαφορετικούς αγώνες: το νούμερο «τρία» M16D στο Indy 500 του 1974, το νούμερο «τέσσερα» MP4/2 στο Monaco Grand Prix του 1984, και το νούμερο «59» F1 GTR στο Le Mans το 1995.

 

Close

 

Τον συγκεκριμένο χρωματισμό έχει επιμεληθεί η ομάδα Special Operations (MSO) της McLaren. Χρειάστηκαν πάνω από 1.200 ώρες για να ολοκληρωθεί και συνδυάζει πάνω από 20 διαφορετικά χρώματα και συνθέσεις.

Το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου αντιγράφει το νικητήριο MP4/2 του Alain Prost στο Monaco Grand Prix. Με έναν συνδυασμό κόκκινου και λευκού, το 750S διαθέτει μια απομίμηση της εμβληματικής εμφάνισης του αυτοκινήτου F1.

 

 

Η πίσω πλευρά αντιπροσωπεύει το αγωνιστικό M16D που κατέκτησε τη νίκη στο Indy 500 το 1974. Με τον αριθμό τρία σε μπλε χρώμα και εμφανίζοντας το έντονο κίτρινο σχέδιο του M16D, η αριστερή πίσω τριτοκέφαλος γεφύρωνει το χάσμα με μια εντυπωσιακή καρό σημαία. Αντίθετα, η αντίστοιχη πλευρά είναι σε χρωματισμό μπλε «splash». Για να ολοκληρωθεί ο εξωτερικός σχεδιασμός κατά μήκος των πλευρών, χρησιμοποιείται γκρι χρωματισμός και το λογότυπο «59», αναγνωρίζοντας τη νίκη του F1 GTR στο Le Mans το 1995. Για να ολοκληρωθούν οι εξωτερικές τροποποιήσεις, η McLaren ενσωμάτωσε τρία QR codes και όταν αυτοί οι κωδικοί σαρώνονται, εμφανίζεται μια ιστοσελίδα που περιγράφει το αυτοκίνητο.

Οι αναφορές στο Triple Crown συνεχίζονται και στο εσωτερικό, με μια σειρά από σήματα και πορτοκαλί ραφές στα προσκέφαλα και το κεντρικό μπράτσο. Τα καθίσματα έχουν επίσης  νέο δέρμα Alcantara και συνοδεύονται από λευκές ραφές.

10 Jul, 2024 Ώρα 14:18

Red Dot Design Award για το Hyundai SANTA FE XRT!

Thumbnail

Στη σειρά των Red Dot Design Awards έρχεται να προστεθεί η νέα διάκριση της Hyundai, με το Santa Fe XRT Concept, που εξασφάλισε ακόμα ένα βραβείο Red Dot Design, στην κατηγορία “Αυτοκίνητα”.

Close

“Είναι μια εξαιρετική τιμή, αυτή η αναγνώριση από τα Red Dot Design Awards για τον πρωτοποριακό σχεδιασμό του πειραματικού μας μοντέλου”, δήλωσε ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος επικεφαλής της Παγκόσμιας Ομάδας Σχεδιασμού της Hyundai. “Αυτή η τιμή έρχεται να επιβραβεύσει τα εκπληκτικά επιτεύγματα και την αφοσίωση των ταλαντούχων σχεδιαστών μας. Εργάστηκαν αδιάκοπα μαζί με τους μηχανικούς μας στο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης. Η βράβευση υπογραμμίζει επίσης την αξία της μάρκας Hyundai ανά το παγκόσμιο”, ολοκλήρωσε.

Το Santa Fe XRT Concept, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά μαζί με το νέο Santa Fe, το 2023, είναι σχεδιασμένο για να ικανοποιεί τις ανάγκες των οδηγών που λατρεύουν την περιπέτεια. Το XRT ανταποκρίνεται εξαιρετικά σε ανταγωνιστικό, δύσκολο έδαφος με αυτοπεποίθηση και άνεση. Έχει σχεδιαστεί ειδικά για να εξάπτει το απόλυτο πνεύμα της περιπέτειας ικανοποιώντας όλων των ειδών τις ανάγκες μιας τέτοιας πρόκλησης.

Close