Ειδήσεις

12 Sep, 2023 Ώρα 15:19

Μια γιγάντια Porsche 911 στο Μόναχο

Thumbnail

Η Porsche είχε κυριολεκτικά τεράστια παρουσία στην Έκθεση IAA Mobility 2023 στο Μόναχο. Οι Γερμανοί, εκτός από την πλούσια γκάμα νέων μοντέλων που παρουσίασαν, έστησαν στον περιβάλλοντα χώρο της έκθεσης ένα γιγάντιο γλυπτό μιας 911 μέσα από το οποίο μπορούσε να περάσει το κοινό.

Close

 

 

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν την τεράστια 911 από την εξωτερική πλευρά και στη συνέχεια να περάσουν κάτω από το αυτοκίνητο. Στο εσωτερικό είχε στηθεί μια μεγάλη έκθεση με ιστορικές και σύγχρονες 911, ενώ η σημαντικότερη στιγμή ήταν η παρουσίαση της 911 S/T που θα κάνει το ντεμπούτο της το 2024 σε περιορισμένο αριθμό μονάδων.

 

Close

 

Ακόμα ένα σημαντικό μοντέλο ήταν η Porsche Mission X με την οποία η εταιρεία στοχεύει να σπάσει το ρεκόρ γύρου στο Νίρμπουργκρινγκ. Δίπλα στην S/T και την Mission X βρέθηκαν πολλές Taycan, ενώ δεν έλειψαν και τα ηλεκτρικά ποδήλατα στα οποία έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση τα τελευταία χρόνια η Porsche.

 

 

Έξω από την τεράστια 911 οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν με την κατασκευή, ενώ στην υποδοχή υπήρχαν υπάλληλοι της Porsche οι οποίοι μοίραζαν στους επισκέπτες φωτογραφίες Polaroid με τους ίδιους στον χώρο του περιπτέρου.

 

22 Sep, 2023 Ώρα 14:59

Τα καινούργια μοντέλα δεν χωράνε στα πάρκινγκ!

Thumbnail

Πολλοί οδηγοί έχουν βρεθεί σε αυτή την εξαιρετική άβολη θέση. Και μολονότι η συζήτηση για διεύρυνση των χώρων στάθμευσης έχει ανοίξει για τα καλά στη Γερμανία, άλλωστε από εκεί προέρχεται και η σχετική έρευνα, το φαινόμενο είναι πανευρωπαϊκό.

Close

Τα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν μεγαλώσει αρκετά, όχι όμως και οι αντίστοιχες θέσεις των πάρκινγκ.

Η Ερευνητική Εταιρεία Οδοποιών και Μεταφορών, FGSV για συντομία, είναι μια ανεξάρτητη ένωση στη Γερμανία, για την οποία ελάχιστοι οδηγοί έχουν ακούσει ποτέ.

Close

Η τελευταία δημοσίευση του συνδέσμου προκαλεί σάλο, γιατί πρόκειται για ένα πρόβλημα που πιθανότατα ταλαιπώρησε σχεδόν κάθε οδηγό κάποια στιγμή: το πλάτος των θέσεων στάθμευσης.

Με πλάτος έως 2,50 μέτρα, βασίζονται σε ένα πλασματικό «οχήματα σχεδίασης» με υποτιθέμενες μέσες διαστάσεις. Ωστόσο, οι προηγούμενες εξελίξεις είναι γνωστές: τα αυτοκίνητα φαρδαίνουν όλο και περισσότερο. Μόνο το VW Golf, το αρχέτυπο του μέσου γερμανικού αυτοκινήτου, έχει αυξηθεί σε πλάτος κατά σχεδόν 20 εκατοστά μέσα στις δεκαετίες.

Close

Ωστόσο, οι θέσεις στάθμευσης δεν έχουν μεγαλώσει μαζί τους, κάτι που φαίνεται ιδιαίτερα σε παλαιότερα γκαράζ στάθμευσης, ακόμα και ένα αυτοκίνητο μεσαίας κατηγορίας φτάνει κυριολεκτικά εκεί στα όριά του, για να μην αναφέρουμε τα μεγάλα SUV.

Προκειμένου να ληφθεί υπόψη αυτή η περίσταση, το FGSV έχει πλέον προσαρμόσει το αναφερόμενο «όχημα αξιολόγησης» και το διευρύνει. Το αποτέλεσμα: Στο μέλλον, το μέγιστο πλάτος της θέσης στάθμευσης θα είναι 2,65 μέτρα, 15 εκατοστά περισσότερο από πριν.

Εκτός από τη δομική διεύρυνση των χώρων στάθμευσης, υπάρχουν και άλλες προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος των στενών γκαράζ στάθμευσης. Η Bosch συνεργάζεται με τη Mercedes για να ερευνήσει την αυτοματοποιημένη στάθμευση, στην οποία αφήνετε το αυτοκίνητό σας για να κάνετε μόνοι σας την… ενοχλητική διαδικασία στάθμευσης.

 

Πηγή: newsauto.gr