Ειδήσεις

25 Jan, 2023 Ώρα 09:26

Πέτρα του Ρωμιού - Παραδόθηκε ο δρόμος... με διπλάσιο κόστος!

Thumbnail

Παραδόθηκε χθές (24/1) στην κυκλοφορία ο παλιός δρόμος Λεμεσού - Πάφου παρά την Πέτρα του Ρωμιού από τον Υπουργό Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων Γιάννη Καρούσο. 

Close

Σε δηλώσεις του ο κ. Καρούσος ανέφερε πως ήταν ένα αρκετά δύσκολο τεχνικά έργο που ταλαιπωρούσε αρκετά, σημειώνοντας ωστόσο ότι το Τμήμα Δημοσίων Έργων σε συνεργασία με τον εργολάβο έλυσε όλα τα προβλήματα.

Πρόσθεσε ότι έγιναν όλες οι απαραίτητες αλλαγές και σήμερα παραδίδεται στην κυκλοφορία αυτό το χρήσιμο οδικό δίκτυο για την επαρχία της Πάφου αλλά και για την Λεμεσό.

Close

Ανέφερε πως το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο έχει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο για τον τουρισμό.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Μεταφορών, το κόστος του έργου ανέρχεται στα 1.400.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και το Τμήμα Δημοσίων Έργων προχωρεί για την επόμενη φάση του οδικού δικτύου. Ετοιμάζει, είπε, τα έγγραφα των προσφορών με στόχο όπως τους επόμενους μήνες να προκηρυχθεί η προσφορά ύψους 4 εκατ. ευρώ για να αναβαθμιστεί και να επιδιορθωθεί και το επόμενο μέρος αυτού του σημαντικού οδικού δικτύου.

Close

Ερωτηθείς για το διπλασιασμό του κόστους λόγω των δυσκολιών ο κ. Καρούσος αναγνώρισε ότι όντως το κόστος διπλασιάστηκε. «Όταν ξεκίνησαν οι εργασίες του εργολάβου, υπήρχαν θέματα, που ήταν απρόβλεπτα και επικίνδυνα, και το έργο σταμάτησε», είπε, προσθέτοντας πως ακολούθως έγινε νέα μελέτη, με περισσότερα θέματα στήριξης και το θέμα επιλυθήκε με επικαιροποιημένη μελέτη. Ανέφερε επίσης ότι έγιναν οι απαραίτητες αλλαγές στον προϋπολογισμό, και σήμερα ο δρόμος παραδίδεται στην κυκλοφορία.

Είπε επίσης πως προχωρούν στην επόμενη φάση του οδικού δικτύου, με προϋπολογισμό 4 εκ. ευρώ σε λίγους μήνες, σημειώνοντας πως θα προκηρυχτεί και αυτή η προσφορά. 

Σε σχέση με τις θέσεις θεάματος ο κ. Καρούσος είπε πως τα λεγόμενα view points οφείλουν να τα καταστευάζουν είτε είμαστε κυβέρνηση είτε τοπική αρχή, καθώς όπως σημείωσε, είναι αυτό που δίνουμε στους επισκέπτες μας, ένα τοπικό δίκτυο που μπορεί να συνδυάσει τα σημεία θέας. 

Από την πλευρά του Βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρύσανθος Σαββίδης που παρέστη στην παράδοση χαρακτήρισε ευχάριστη τη μέρα για την Πάφο γιατί ανοίγει ένας δρόμος πολύ σημαντικός για τον τουρισμό που ταλαιπώρησε πάρα πολλά χρόνια. 

Ο κ. Σαββίδης ανέφερε πως οι τέσσερις υποσχέσεις που έδωσε ο Υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων για τους δρόμους Νατάς, Γιόλου, Δρούσειας και Πέτρας του Ρωμιού έχουν τηρηθεί.

ΚΥΠΕ

26 Jan, 2023 Ώρα 11:17

Στο Nissan Qashqai ο τίτλος για «Το πιο αξιόπιστο αυτοκίνητο»

Thumbnail

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό τίτλο πρόσθεσε στην τροπαιοθήκη του το νέο Nissan Qashqai.  Ανακηρύχθηκε το πιο αξιόπιστο αυτοκίνητο του Ηνωμένου Βασιλείου, μετά από έρευνα σε 50.000 Βρετανούς καταναλωτές. Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο στη Βρετανία, το Qashqai αναδείχθηκε ξεκάθαρα ηγέτης στην αξιοπιστία μετά από μια ετήσια αντίστοιχη έρευνα που διεξήχθη από την οργάνωση καταναλωτών Which?.

Close

 

 

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι πρόσφατα, το μοντέλο πήρε τον τίτλο του πιο καλοπουλημένου αυτοκινήτου στο Ηνωμένο Βασίλειο για το 2022 ενώ παράλληλα απέσπασε και τα πέντε αστέρια στην ασφάλεια από τον ανεξάρτητο οργανισμό EuroNCAP. Oι ειδικοί κριτές του θεσμού που το αξιολόγησαν του έδωσαν και τα πέντε αστέρια στην αξιοπιστία και το επαίνεσαν την πρακτικότητα, την αξιοπιστία και τον οικογενειακό χαρακτήρα του δίδοντας του μια ιδιαίτερα ψηλή βαθμολογία απέναντι στον ανταγωνισμό.

 

Close

 

Στο Τεχνικό Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της Nissan στο Cranfield του Bedfordshire, μια ομάδα ειδικών υποβάλει τα νέα μοντέλα της Nissan σε μια σειρά από δύσκολες δοκιμές,  πριν τα αυτοκίνητα βγουν στην αγορά, για να διασφαλίσουν ότι τα οχήματα πληρούν τα αυστηρά πρότυπα ποιότητας και αξιοπιστίας. Σε αυτές περιλαμβάνεται και το “Climatic Four-poster Vibration Rig”,  που προσομοιώνει τρία χρόνια οδήγησης σε μόλις πέντε εβδομάδες, με τους  μηχανικούς ακόμη και να σκαρφαλώνουν στο αυτοκίνητο για να ακούσουν τυχόν τριγμούς από το εσωτερικό. Τα αυτοκίνητα υποβάλλονται επίσης σε δοκιμές υπερβολικά ζεστού και κρύου καιρού, ενώ ειδικοί βραχίονες έχουν ρυθμιστεί για να κλείνουν επανειλημμένα τις πόρτες, προσομοιώνοντας την χρήση του κανονικού κύκλου ζωής του οχήματος, με τους δοκιμαστές να ελέγχουν για τυχόν ζημιές στους μεντεσέδες και τα υλικά της πόρτας. Η ομάδα ανάπτυξης αποθηκεύει ακόμη και μια σειρά εξοπλισμού αναψυχής και δραστηριότητας (π.χ. καρότσια, μπαστούνια γκολφ, βαλίτσες) για να δοκιμάσει την ανθεκτικότητα των επενδύσεων και των  υλικών του χώρου αποσκευών.

Η νέα γενιά του Nissan Qashqai βρίσκεται στους εκθεσιακούς χώρους του Ομίλου Πηλακούτα σε εκδόσεις Mild Hybrid αλλά και με το καινοτόμο σύστημα e-Power, που προσφέρει ηλεκτροκίνηση χωρίς φόρτιση και απίστευτη αυτονομία.