Η Ferrari F2001 θεωρείται συχνά ως ένα από τα ομορφότερα μονοθέσια της F1 που κατασκευάστηκαν ποτέ, ενώ φυσικά με αυτό κέρδισε και το πρωτάθλημα ο γερμανός οδηγός
Πολλά από τα αυτοκίνητα της Formula 1 του Michael Schumacher έχουν βγει στην αγορά τα τελευταία χρόνια και, όπως είναι αναμενόμενο, τείνουν να κοστίζουν ακριβά. Τώρα, άλλο ένα έχει εμφανιστεί, και το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν είναι απλώς συλλεκτικό, είναι ιστορικό. Ο Σουμάχερ το οδήγησε στην κορυφή, παίρνοντας το πρωτάθλημα οδηγών και κατασκευαστών, 3 μήνες πριν από την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Η Ferrari F2001 χρησιμοποιήθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος F1 εκείνης της χρονιάς και οδηγήθηκε από τον Schumacher και τον Rubens Barrichello. Ο Σουμάχερ κατέκτησε εννέα νίκες σε αγώνες εκείνη τη χρονιά και εξασφάλισε το τέταρτο παγκόσμιο πρωτάθλημά του. Η F2001 ήταν ένα σημαντικό αυτοκίνητο στην εποχή της κυριαρχίας του Σουμάχερ.

Η F2001 διαθέτει έναν V10 3,0 λίτρων ατμοσφαιρικό κινητήρα που συνδυαζόταν με ένα ημιαυτόματο σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων επτά σχέσεων. Τα αυτοκίνητα της Formula 1 εκείνη την εποχή απέδιδαν περίπου 825 ίππους και ζύγιζαν μόλις 600 κιλά.

Ο οίκος RM Sotheby’s πωλεί το αυτοκίνητο μέσω του τμήματος Sealed. Σε αντίθεση με ορισμένα αυτοκίνητα F1 που πωλούνται σε μη λειτουργική κατάσταση, αυτή η F2001 επισκευάστηκε από την ίδια τη Ferrari το 2024 και βρίσκεται σε άριστη λειτουργική κατάσταση. Αυτό σημαίνει ότι ο επόμενος ιδιοκτήτης θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει κατά τη διάρκεια των αποκλειστικών εκδηλώσεων Corse Clienti της ιταλικής μάρκας που διεξάγονται σε πίστες ανά τον κόσμο.
Επειδή η πώληση είναι ιδιωτική και όχι δημόσια δημοπρασία, η τελική τιμή πιθανότατα θα παραμείνει εμπιστευτική. Παρόλα αυτά, είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι το αυτοκίνητο θα πιάσει πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ.

Bραβείο Red Dot Design για τη Honda NC750X
Η επιτυχία της Honda στα βραβεία Red Dot συνεχίζεται για έκτη συνεχόμενη χρονιά, αυτή τη φορά με τη NC750X, που ακολουθεί τα CBR1000RR-R Fireblade SP (2020), Forza 750 (2021), ADV350 και NT1100 (2022), CB750 Hornet και XL750 Transalp (2023) και το EM1 e: (2024), που έχουν ήδη κερδίσει βραβεία Red Dot για Σχεδιασμό Προϊόντος.
Η πρώτη NC750X παρουσιάστηκε το 2012 και έχει αποκτήσει τη φήμη ως μια ευέλικτη και εύχρηστη μοτοσυκλέτα χάρη στην όρθια θέση οδήγησης, την χαμηλή κατανάλωση και τον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο.
Η έκδοση του 2025, της NC750X είναι η πρώτη μοτοσυκλέτα που ενσωματώνει τη ρητίνη βιολογικής βάσης Durabio™ στο βαμμένο, σε χρώμα Earth Khaki, τμήμα του fairing.
Ο επανασχεδιασμός της NC750X για το 2025 έγινε από την ομάδα του ερευνητικού κέντρου της Honda στη Ρώμη, με τον Valerio Aiello, επικεφαλής του έργου, να σχολιάζει:
«Είμαστε ενθουσιασμένοι που λάβαμε το βραβείο Red Dot για το NC750X. Για την έκδοση του 2025, επικεντρωθήκαμε στο να το κάνουμε πιο στιβαρό, σχεδιαστικά «καθαρό» και δυναμικό, παραμένοντας πιστοί στο βασικό του concept. Αυτό που μου αρέσει ιδιαίτερα στο NC750X είναι η υβριδική του φύση, υπό την έννοια ότι περνά μέσα από διαφορετικές κατηγορίες μοτοσυκλετών αντλώντας έμπνευση από όλες: λίγο περιπέτεια, λίγο δρόμος και με την πρακτικότητα ενός scooter».
Ο Toshinobu Minami, Διευθύνων Σύμβουλος και Διευθυντής Επιχειρήσεων του Κέντρου Σχεδιασμού της Honda R&D Co., Ltd., σχολίασε:
«Είναι μεγάλη μας τιμή να λαμβάνουμε το Βραβείο Red Dot Design για έκτη συνεχόμενη χρονιά, και φέτος, όπως επίσης, το Βραβείο Σχεδιασμού iF. Πιστεύουμε ότι αυτό είναι αποτέλεσμα της ταύτισης των ανθρώπων με το πάθος του Honda Design για “σχέδια που εμπλουτίζουν τις ζωές των πελατών μας μέσω εμπειριών και προϊόντων που προκύπτουν από μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση”. Η Honda θα συνεχίσει να δημιουργεί νέες αξίες που θα εμπνέουν τους ανθρώπους, και θα προσφέρει τη χαρά της διεύρυνσης των δυνατοτήτων της ζωής τους.»
Βραβεία Red Dot
Τα Βραβεία Red Dot ιδρύθηκαν το 1955 και αποτελούν μερικά από τα πιο αναγνωρισμένα βραβεία σχεδιασμού παγκοσμίως και διοργανώνονται από το Design Zentrum Nordrhein Westfalen στο Έσσεν της Γερμανίας. Στην κατηγορία Σχεδιασμού Προϊόντος, 51 κατηγορίες βιομηχανικών προϊόντων αξιολογούνται με βάση 9 κριτήρια, όπως ο βαθμός καινοτομίας, η λειτουργικότητα, η ανθεκτικότητα και η εργονομία.
