Τις τελευταίες ημέρες, δημοσιεύτηκε στον παγκόσμιο Τύπο η είδηση ότι η Seat θα πάψει άμεσα την παραγωγή αυτοκινήτων και θα συνεχίσει τη δραστηριότητά της κατασκευάζοντας ηλεκτροκίνητα σκούτερ, όπως τα Mo.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα τον παραγωγικό ρόλο θα αναλάβει η CUPRA. Αυτά προκάλεσαν την αντίδραση τόσο των στελεχών της ισπανικής εταιρίας όσο και του Ομίλου Volkswagen στον οποίο ανήκει. Μεταξύ αυτών ήταν και ο Τόμας Σέφερ (φωτογραφία), ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου σε ό,τι αφορά στα επιβατικά.
Σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Σέφερ έγραψε σχετικά: «Οι πρώτες ημέρες (διεξαγωγής) της έκθεσης IAA Mobility απέδειξαν τη δυναμική του “Brand Group Core”. Μαζί, υλοποιούμε το όραμά μας το οποίο είναι: Κορυφαία τεχνολογία από τις πιο επιθυμητές μάρκες, σε ανταγωνιστικές τιμές.
Παρά τα ανακριβή δημοσιεύματα σε ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης, η μάρκα της Seat είναι πιο ισχυρή από ποτέ. Η ζήτηση για τα μοντέλα της παραμένει σε πολύ υψηλό επίπεδο και οι πωλήσεις των αυτοκινήτων της αυξήθηκαν κατά 18% από την αρχή της χρονιάς έως τώρα. Οι πωλήσεις της έφτασαν τις περίπου 200.000 οχήματα.
Οι πελάτες παραγγέλνουν τα βασικά μοντέλα της Seat, τα Ibiza, Arona και Leon, σε αριθμό που αποτελεί ρεκόρ. Ταυτόχρονα, η εταιρεία προγραμματίζει την ανανέωση και των τριών, προσφέροντάς τα τόσο με οικονομικούς κινητήρες όσο και σε PHEV έκδοση, στο εμπορικά επιτυχημένο Leon.
Μακροπρόθεσμα, υπάρχει μια εξαιρετική ευκαιρία για τη Seat να προσφέρει νέες μορφές κινητικότητας τις οποίες χρειάζονται οι νέοι, όπως ο διαμοιρασμός, οι συνδρομές και η μικροκινητικότητα. Σε αυτούς τους τομείς έχουμε ήδη μεγάλη εμπειρία με το Seat Mo.
Επιπλέον, η εταιρεία επεξεργάζεται τη μετατροπή των εγκαταστάσεων της Zona Franca ώστε να τις μετατρέψει σε κόμβο κυκλικής οικονομίας της Seat. Μια πρωτοβουλία που είναι προς όφελος του περιβάλλοντος και εξασφαλίζει, επίσης, ένα επιχειρηματικό σχέδιο για το σημαντικότερο εργοστάσιο της εταιρείας (σημ.: Martorell)».
Ο Σέφερ, στην ανάρτησή του συμπεριέλαβε και την CUPRA, η οποία σημειώνει σημαντική ανάπτυξη, παρά την ολιγόχρονη παρουσία της στην αγορά από τότε που ιδρύθηκε (σημ.: Ιανουάριος 2018).
Συγκεκριμένα, έγραψε: «Τι άλλο μπορούμε να πούμε για την CUPRA; Η αντισυμβατική μάρκα που αμφισβήτησε τα δεδομένα αναπτύσσεται με ραγδαίο ρυθμό. Σε πέντε χρόνια η CUPRA πούλησε 400.000 αυτοκίνητα, έναν αξιοσημείωτο αριθμό, και συνεχίζει να αναπτύσσεται εκθετικά.
»Από την αρχή της χρονιάς ως τώρα, παραδώσαμε παγκοσμίως περίπου 150.000 αυτοκίνητά της, αριθμός που αντιστοιχεί σε αύξηση κατά 60% συγκριτικά με το ίδιο χρονικό διάστημα πέρυσι (σημ.: Ιανουάριος-Αύγουστος). Το γεγονός αυτό την καθιστά μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αυτοκινητοβιομηχανίες στην Ευρώπη.
»Τα αυτοκίνητά της προκαλούν πάντα ένα πλατύ χαμόγελο στα πρόσωπα των πελατών και η μάρκα είναι τέλεια τοποθετημένη στην αγορά. Αυτό το απέδειξε και το CUPRA DarkRebel που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τους θαυμαστές τής εταιρείας. Παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου και έδειξε ότι αξίζει να ξεφύγετε από την πεπατημένη».
Τα παραπάνω αποτελούν μια επίσημη δήλωση για πώς βλέπουν την ύπαρξη της Seat και της CUPRA εντός του Ομίλου Volkswagen.
Πηγή: Autoblog

Boyz Stuff Show 2025: Η απόλυτη εμπειρία για λάτρεις των μηχανοκίνητων επιστρέφει!
Με περηφάνια ανακοινώνουμε την διοργάνωση του 21ου Boyz Stuff Show, της έκθεσης που έχει καταστεί θεσμός στο χώρο της αυτοκίνησης, της μοτοσικλέτας και του motorsport!
Αυτοκίνητα που δεν έχεις ξαναδεί, εντυπωσιακές επιδείξεις και μοναδικές εμπειρίες σε περιμένουν και φέτος στους χώρους της κρατικής έκθεσης στη Λευκωσία, το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Νοεμβρίου 2025! Φέτος η εκδήλωση ανεβάζει τον πήχη με ακόμα περισσότερη ενέργεια και δράση, φέρνοντας κοντά λάτρεις των αυτοκινήτων από όλη την Κύπρο και το εξωτερικό. Οι τελευταίες δύο διοργανώσεις κατέρριψαν όλα τα προηγούμενα ρεκόρ προσέλευσης σε μια έκταση χώρου πέραν των 11000m2!
Φέτος το Boyz Stuff Show περιλαμβάνει ειδικό αφιέρωμα στις ρίζες του! Στην κοινότητα των νέων του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας, αναδεικνύοντας τα ταλέντα, τις ιδέες και την δημιουργικότητα των νέων enthusiasts και προσφέροντας ένα μοναδικό χώρο για να μοιραστούν την αγάπη και το πάθος τους για τα οχήματα!
Και για να γίνει η εμπειρία ακόμα πιο μοναδική, ο διάσημος Yiannimize θα είναι μαζί μας και τις δύο μέρες φέρνοντας όλη την ενέργεια και το πάθος που τον κάνουν θρύλο στον χώρο του!
Τι θα περιλαμβάνει το 21 Boyz Stuff Show:
- Εντυπωσιακά αυτοκίνητα, νέα μοντέλα αλλά και μοναδικά supercars, rally, drift, dragster, ανάβασης και time attack, clubs αυτοκινήτων πολλών brands, οχήματα 4Χ4 και αυτοκίνητα που δεν βλέπουμε καθημερινά στους δρόμους, συνδυασμένα με την νεανική ζωντάνια, τον έντονο ρυθμό και την διασκέδαση που προαναγγέλλουν ότι θα έχουμε και φέτος ένα καταπληκτικό θέαμα!
- Εταιρείες με προϊόντα βελτίωσης, αξεσουάρ αυτοκινήτου, valeting, ελαστικών, ηχοσυστημάτων, λιπαντικών, καθώς και μεγάλες εταιρείες εξαρτημάτων, εργαλείων και ανταλλακτικών.
- Εταιρείες με προϊόντα όπως ηλεκτρονικά τσιγάρα, ηλεκτρικές συσκευές και gadgets.
- Ενέργειες προβολής για την οδική ασφάλεια και παρουσιάσεις εταιρικών προϊόντων σε περίπτερα εκθετών μας.
- Δεν θα λείψουν οι διαγωνισμοί, το gaming και πολλά άλλα happenings.
- Οι επισκέπτες θα απολαύσουν φαγητό και ποτό στο Boyz Stuff Food Court!
- Για πρώτη φορά μετά από χρόνια, διοργανώνουμε το Boyz Stuff Underground Scene, ένα χώρο όπου πανέμορφα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες από Clubs και ομάδες θα συνυπάρξουν και θα περάσουν τα δικά τους μηνύματα στους επισκέπτες, με ομιλίες, μουσική και happenings.
- Έκθεση Moto Stuff με μοτοσικλέτες και είδη εξοπλισμού
- Την 16η Έκθεση Κλασικού & Σπορ Αυτοκινήτου!
Βασικοί χορηγοί: Shell και Red Bull
Υποστηρικτές: Toolwarehouse, Mooveat, Patriotis, Hot Wheels και ΚΕΟ
Χορηγοί επικοινωνίας: Digital Tree, Mix Fm, Car.com.cy
Ημερομηνίες και ώρες λειτουργίας: Σάββατο και Κυριακή 15 & 16 Νοεμβρίου, από τις 10πμ μέχρι τις 10μμ
Χώρος: Κρατική Έκθεση-Λευκωσία
Αγοράστε online τα εισητήρια σας εδώ.
Πληροφορίες: Τηλ. 22460580 Email: [email protected]
The ultimate experience for motorsport enthusiasts returns!
We are proud to announce the 21st Boyz Stuff Show, the exhibition that has become a landmark event in the world of cars, motorcycles, and motorsport!
Get ready for cars you’ve never seen before, jaw-dropping shows, and unforgettable experiences this year at the State Fairgrounds in Nicosia, on Saturday and Sunday, November 15–16, 2025!
This year, the event raises the bar even higher with more energy, more action, and more passion—bringing together car lovers from all over Cyprus and abroad. The last two years broke all previous attendance records, covering an exhibition space of more than 11,000m²!
This year’s edition pays tribute to its roots!
The Boyz Stuff Show will spotlight the youth community of cars and motorcycles—celebrating young enthusiasts, their creativity, talent, and vision. It will offer a unique space for them to share their love and passion for vehicles.
And to make the experience even more exciting, the world-famous Yiannimize will be joining us on both days, bringing all the energy and charisma that made him a legend in the automotive scene!
What to Expect at the 21st Boyz Stuff Show:
- Spectacular cars: new models, rare supercars, rally, drift, drag, hill climb and time attack cars, as well as multi-brand car clubs, 4x4s, and vehicles you don’t get to see on the streets every day—all combined with youthful energy, vibrant beats, and entertainment that promise another unforgettable show!
- Exhibitors: companies showcasing tuning products, car accessories, valeting services, tires, sound systems, lubricants, parts, tools, and automotive equipment.
- Lifestyle products: electronics, e-cigarettes, gadgets, and more.
- Road safety awareness activities and corporate presentations by our exhibitors.
- Competitions, gaming areas, and plenty of interactive happenings.
- Food & drinks available at the Boyz Stuff Food Court!
- NEW this year: The long-awaited Boyz Stuff Underground Scene, where stunning cars and bikes from clubs and teams will come together to share their stories with visitors—through talks, music, and live happenings.
- Moto Stuff Exhibition featuring motorcycles and gear.
- The 16th Classic & Sports Car Exhibition.
Main Sponsors: Shell and Red Bull
Supporters: Toolwarehouse, Mooveat, Patriotis, Hot Wheels, and KEO
Media Sponsors: Digital Tree, Mix FM, Car.com.cy
Dates & Opening Hours: Saturday & Sunday, November 15–16, from 10:00 AM to 10:00 PM
Venue: Cyprus State Fairgrounds, Nicosia
Information: Tel. 22460580 | Email: [email protected]
