Ειδήσεις

07 Mar, 2024 Ώρα 11:16

Τα λεφτά δεν φέρνουν ευτυχία αλλά...

Thumbnail

Η ιδιωτική πίστα των 3.5χλμ. με τις πλέον χλιδάτες εγκαταστάσεις και τους μόνιμους μηχανικούς

Close

Σε έναν τυχερό δισεκατομμυριούχο από την Ιαπωνία, ανήκει η πιο εντυπωσιακή και πολυτελής ιδιωτική πίστα στον κόσμο. Το Magarigawa Club όπως ονομάζεται είναι ένα αριστούργημα μηχανικής με την τοποθεσία του να είναι εντυπωσιακή, έχοντας θέα το όρος Φούτζι και τον κόλπο του Τόκιο.

 

Close

 

Η πίστα Magarigawa, που πήρε το όνομά της από την ίδια τη λέσχη, είναι μια πίστα 3.5χλμ., 22 στροφών με μια ευθεία 800 μέτρων. Συνολικά, το 16 τοις εκατό είναι κατηφορικό και το 20 τοις εκατό ανηφορικό.

Close

 

 

Πέρα από τον κλιματιζόμενο εσωτερικό διάδρομο pit lane, ο οποίος είναι στελεχωμένος με μόνιμο προσωπικό μηχανικών, το συγκρότημα της πίστας διαθέτει επίσης πισίνα υπερχείλισης, γυμναστήριο, εστιατόριο και μπαρ, ακόμη και αίθουσα καραόκε.

 

Οι λεπτομέρειες σχετικά με το πόσο κόστισε αυτή η πίστα αγώνων στον ιδιοκτήτη της είναι ελάχιστες, αλλά γνωρίζουμε ότι η συμμετοχή στο Magarigawa Club δεν είναι φθηνή.

Η τιμή ποικίλλει, αλλά πρόκειται για ένα ελάχιστο ποσό 230.000 δολαρίων ετησίως.

10 Apr, 2024 Ώρα 19:08

Το νέο Volvo EX30 κέρδισε το βραβείο «World Urban Car 2024»

Thumbnail

Πριν προλάβει να περάσει στους εκθεσιακούς χώρους της Volvo στην Ευρώπη, το νέο και αμιγώς ηλεκτρικό Volvo EX30 άρχισε να κατακτά βραβεία. Πρόσφατα πήρε ένα σημαντικό βραβείο στον καταξιωμένο θεσμό World Car Awards! Το EX30 ανακηρύχθηκε World Urban Car για το 2024, ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε άλλες ανταγωνιστικές υποψηφιότητες, σε μια παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης. Παράλληλα, το μικρότερο SUV της Volvo Cars κατέκτησε μία θέση ανάμεσα στα πρώτα τρία αυτοκίνητα στον κόσμο, σε μία λίστα που αριθμούσε 38 υποψηφιότητες.

Close

 

 

«Η κατάκτηση αυτού του τίτλου από το EX30 μάς δίνει μεγάλη χαρά και επιβεβαιώνει απόλυτα τη φιλόδοξη στρατηγική μας για την ηλεκτροκίνηση», λέει ο Jim Rowan (Τζιμ Ρόουαν), Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Cars. «Η ανταπόκριση που δείχνουν οι πελάτες στο EX30 έχει υπερβεί τις προσδοκίες μας. Αποδεικνύεται ότι πρόκειται για ένα αυτοκίνητο ιδανικό για τις συνθήκες της αγοράς σήμερα, καθώς ένας όλο και μεγαλύτερος αριθμός αγοραστών μεταβαίνει στα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Είμαι πεπεισμένος ότι το EX30 θα συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξή μας αυτή τη χρονιά και στη συνέχεια.»

Μεταξύ των πολλών χαρακτηριστικών του EX30 που σχολιάστηκαν θετικά περιλαμβάνονται το όμορφο design και η ελκυστική τιμή του. Το EX30 παρουσιάστηκε το περασμένο καλοκαίρι αποσπώντας πλήθος εγκωμίων και έχει ήδη κερδίσει σημαντικά βραβεία, όπως το The Sun Car of the Year και το Small SUV/Crossover of the Year από τη Sunday Times. 

Close

 

 

Το EX30 προσφέρεται στην Κυπριακή αγορά τόσο δικίνητο όσο και τετρακίνητο με δύο διαφορετικούς τύπους μπαταριών. Στη δικίνητη επιλογή προσφέρεται με μπαταρία 51 kWh απόδοσης 272 ίππων με αυτονομία 344 χιλιομέτρων ενώ με την μπαταρία των 69 kWh η αυτονομία φθάνει τα 480 χιλιόμετρα. Παράλληλα, προσφέρεται και η τετρακίνητη έκδοση Twin Motor Performance, στην οποία διαθέτει ακόμα ένα ηλεκτροκινητήρα. Αυτή η AWD εκδοχή του EX30 είναι και η πιο γρήγορη και αποδίδει 428 ίππους ενώ προσφέρει 460 χιλιόμετρα αυτονομίας με τα 0-100 km/h να φθάνουν σε μόλις 3,6 δευτερόλεπτα. 

Το Volvo EX30 βρίσκεται στους εκθεσιακούς χώρους της CTC Automotive σε όλες του τις παραλλαγές και τιμή που ξεκινά από €40,500 ενώ εμπίπτει και στο σχέδιο επιδοτήσεων της κυβέρνησης.