Ειδήσεις

20 Nov, 2020 Ώρα 18:08

Ταξίδι στην ιστορία της Honda με ένα μόνο κλικ

Thumbnail

Με περισσότερα από 300 εκθέματα, το μουσείο Honda Collection Hall (HCH), που βρίσκεται στην πίστα αγώνων ταχύτητας Twin Ring Motegi στην Ιαπωνία, διαθέτει τη μεγαλύτερη συλλογή προϊόντων Honda. Σήμερα, μέσω της την τρισδιάστατης εικονικής περιήγησης (Virtual Tour), το κοινό έχει πλέον τη δυνατότητα  να επισκεφθεί το μουσείο με μόνο ένα κλικ στο https://www.honda.com/collection-hall-gallery. Μέσα από μια συλλογή αυτοκινήτων, μοτοσικλετών, αγωνιστικών μοντέλων και μονάδες ισχύος, το μουσείο προσκαλεί τους επισκέπτες σε μια μοναδική αναδρομή στην ιστορία της Honda.

Close

Το Μουσείο άνοιξε τις πόρτες του το 1998 με την ευκαιρία της 50ης επετείου της Honda, με στόχο να αναδείξει τα όνειρα και το πάθος που ενέπνευσαν τα μοντέλα μαζικής παραγωγής και τα αγωνιστικά οχήματα της εταιρείας.

Στις πρωτοφανείς συνθήκες που βιώνουμε, συνεπεία της πανδημίας, το κοινό αναζητεί τρόπος να ξεφύγει από τη δύσκολη καθημερινότητα και σε αυτήν ακριβώς την ανάγκη ανταποκρίνεται η τρισδιάστατη εικονική περιήγηση στο μουσείο Honda Collection Hall.

Close

 

 

Τρεις όροφοι

Η εικονική περιήγηση παρουσιάζει το μουσείο όπως είναι στην πραγματικότητα, δίνοντάς μας την ευκαιρία να φανταστούμε πως θα ήταν να ταξιδεύαμε στο σπίτι της Honda για να ξαναζήσουμε την 70χρονη ιστορία της εταιρείας, μέσα από τα πιο εμβληματικά προϊόντα της. Από την άνεση του σπιτιού μας μπορούμε να περιηγηθούμε στους χώρους του τριώροφου μουσείου και να μελετήσουμε τη μεγάλη συλλογή οχημάτων που αποτελούν σταθμό για την Honda. 

 

tuikruy

 

Close

Στον δεύτερο όροφο εκτίθενται τα αυτοκίνητα, οι μοτοσυκλέτες και άλλα μηχανήματα που παράγει η εταιρεία, με το S500, το πρώτο μικρό σπορ αυτοκίνητο της εταιρείας από το 1963, να κλέβει την παράσταση. Εκθέτοντας μερικά θρυλικά μοντέλα της μάρκας όπως το Prelude, το NSX, και Civic, το μουσείο διηγείται την ιστορία της εξέλιξης της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα μίνι αυτοκίνητα και τα ιαπωνικά kei, τα οποία γνωρίζουν ιδιαίτερη επιτυχία στην ιαπωνική αγορά. Επιπρόσθετα, εκτίθενται μερικά από τα παλαιότερα μοντέλα, όπως το Honda N360, το πρώτο μίνι αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής, που λανσαρίστηκε στην αγορά το 1967, καθώς και εμβληματικά μοντέλα μοτοσυκλετών όπως η CB750, η πρώτη τετρακύλινδρη μοτοσικλέτα παραγωγής και η NR 750 με τα οβάλ πιστόνια.

Ο τρίτος όροφος είναι αφιερωμένος στην αγωνιστική πλευρά της Honda, παρουσιάζοντας μονοθέσια αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες με τις οποίες διαγωνίστηκε και συνεχίζει να διαγωνίζεται η εταιρεία. Σε αυτή την αίθουσα εκτίθενται μερικά εμβληματικά μοντέλα, όπως μεταξύ άλλων η μονάδα ισχύος McLaren με μηχανή Honda που οδήγησε ο Βραζιλιάνος Ayrton Senna και η εξακύλινδρη RC166 που οδηγήθηκε στην νίκη πολλές φορές στο Isle of Man Tourist Trophy, από τον Mike Hailwood.

 

fdgd

 

Εργοστάσιο των ονείρων

Το μουσείο Honda Collection Hall εγκαινιάστηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας της εταιρείας να αναδείξει την ιστορία της Honda, καθώς και να αξιοποιήσει την τεχνολογία ώστε να βελτιώσει την εμπειρία του κοινού.

Η εταιρεία ουσιαστικά γεννήθηκε τη δεκαετία του ’40, όταν ο Soichiro Honda, μετέπειτα ιδρυτής της, προσάρμοσε ένα κινητήρα γεννήτριας που χρησιμοποιούσαν για τα ραδιόφωνα της εποχής, στο ποδήλατο της γυναίκας του, με σκοπό να διευκολύνει την καθημερινή διαδρομή της στην αγορά. Το 1946, ανέπτυξε περαιτέρω την ιδέα του και ξεκίνησε να διαθέτει στην αγορά, μηχανές εξοπλισμένες με δεξαμενές καυσίμων, επιταχυντές, συρματόσχοινα και άλλα εξαρτήματα που ταίριαζαν σε κάθε ποδήλατο. Η μηχανή έγινε γνωστή ως η Μηχανή Ποδηλάτων της Honda, και δύο χρόνια αργότερα, ο Soichiro ίδρυσε την Honda Motor Company.  

 

23 Nov, 2020 Ώρα 09:32

Jeep® Wrangler Rubicon 392: Το ισχυρότερο Wrangler παραγωγής όλων των εποχών

Thumbnail

Η θρυλική Jeep® συνεχίζει να μας εντυπωσιάζει παρουσιάζοντας στις ΗΠΑ το Wrangler Rubicon 392. Πρόκειται για το πιο ισχυρό και γρήγορο Wrangler που παρουσιάστηκε ποτέ, χρησιμοποιώντας ένα V8 βενζινοκινητήρα 6,4 λίτρων, με απόδοση 470 ίππων και 637Nm ροπής. Ένας κινητήρας που σηματοδοτεί την επιστροφή ενός εργοστασιακού V8 στη γκάμα του Wrangler μετά από σχεδόν 40 χρόνια. Ο εντυπωσιακός V8 κινητήρας συνδυάζεται με ένα προηγμένο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, το οποίο προσφέρει και «χειροκίνητη» λειτουργία μέσω των σχετικών paddles στο τιμόνι. Το λογισμικό του κιβωτίου αλλάζει τη συμπεριφορά του συστήματος ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης. Από τη μία πλευρά προσφέρει λειτουργία launch control για εντυπωσιακές εκκινήσεις από στάση και από την  άλλη μπορεί να κινεί με ιδιαίτερη άνεση το αυτοκίνητο σε πολύ χαμηλές ταχύτητες που συχνά απαιτεί η οδήγηση σε ακραίες εκτός δρόμου διαδρομές.

Close

 

 

Οι επιδόσεις του νέου μοντέλου είναι καταιγιστικές με την επιτάχυνση από στάση στα 100χλμ./ώρα να απαιτεί μόλις 4,5 δευτερόλεπτα, ενώ τα τετρακόσια μέτρα καλύπτονται σε μόλις 13 δευτερόλεπτα. Αντίστοιχα εντυπωσιακό είναι το Wrangler Rubicon 392 και στις εκτός δρόμου διαδρομές. Εφοδιασμένο με άξονες Dana 44, αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά επιπλέον 5εκ. και ειδικά ελαστικά σε τροχούς 17 ιντσών, προσφέρει κορυφαία ευελιξία, εντυπωσιακές γωνίες προσέγγισης, ράμπας και διαφυγής, αλλά και δυνατότητα διάβασης μέσα από νερό βάθους 82,5 εκατοστών!

 

Close

 

Η κίνηση σε  κάθε περίπτωση μεταδίδεται μέσω του συστήματος Selec-Trac και στους 4 τροχούς, με τον οδηγό να μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στην αυτόματη λειτουργία, την 4WD High και την 4WD Low. Στο πλευρό της προηγμένης τετρακίνησης υπάρχουν μια σειρά ηλεκτρονικών συστημάτων που εξασφαλίζουν τη μέγιστη πρόσφυση και σταθερότητα ανάλογα το έδαφος (χώμα, λάσπη, χιόνι, βράχοι, κτλ.), αλλά και την ευκολία χειρισμών, με τη λειτουργία ελέγχου κατάβασης να λειτουργεί και με ταχύτητα μόλις 1χλμ./ώρα. Με αυτό τον τρόπο το Wrangler επιτυγχάνει εξαιρετικές επιταχύνσεις, αλλά μπορεί και με άνεση να κινείται με πολύ χαμηλές ταχύτητες σε ακραίες εκτός δρόμου διαδρομές.

 

 

Τα εντυπωσιακά μηχανικά μέρη του Jeep Wrangler Rubicon 392, συνδυάζονται με την εξίσου εντυπωσιακή εξωτερική εμφάνιση του μοντέλου, αλλά και το πολυτελές εσωτερικό. Οι κορυφαίες επιδόσεις δεν περιορίζουν στο ελάχιστο την άνεση που απολαμβάνουν ο οδηγός και οι επιβάτες, οι οποίοι έχουν εκτός των άλλων στη διάθεση τους και το προηγμένο σύστημα πολυμέσων UConnect. Πιστό στην παράδοση που θέλει τα Jeep Wrangler να φέρνουν σε άμεση επαφή τον οδηγό και τους επιβάτες με την φύση, το Rubicon 392 είναι διαθέσιμο με αφαιρούμενη οροφή, αφαιρούμενες πόρτες και αναδιπλούμενο ανεμοθώρακα.