Ειδήσεις

23 Feb, 2021 Ώρα 09:33

Θα είναι υβριδικό το νέο Nissan GT-R;

Thumbnail

Πλησιάζει η ώρα που η Nissan θα μας χαρίσει ένα εντελώς νέο GT-R για το 2022 κάνοντας τους φανατικούς του μοντέλου να χάσουν τον ύπνο τους. Η κωδική του ονομασία αναμένεται να είναι R36 και οι φήμες αναφέρουν πως θα είναι υβριδικό!

Close

Χωρίς να έχουν γίνει επίσημα στοιχεία γνωστά, η Nissan θα αντικαταστήσει το 2022 το υπάρχον μοντέλο της που βρίσκεται στην αγορά από το 2007. Το νέο ιαπωνικό μοντέλο θα είναι μεν εφοδιασμένο με τον V6 κινητήρα 3,8 λίτρων, ωστόσο θα υπάρχει αυξημένη ισχύ μέσω ενός υβριδικού συστήματος. Τα τεχνικά στοιχεία του ηλεκτροκινητήρα δεν έχουν γίνει γνωστά, αλλά το σύστημα θα είναι της μορφής Plug-In-Hybrid.

 

Close

 

Ίσως το 2022 να έχουμε το πρώτο υβριδικό GT-R στην ιστορία

Close

Η Nissan θα επιλέξει αυτήν την λύση καθώς αλλάζουν οι προδιαγραφές ρύπων στην Ιαπωνία με αποτέλεσμα να γίνεται κρίσιμη η επιβίωση του GT-R. Με αυτόν τον τρόπο θα βελτιωθούν οι εκπομπές ρύπων του μοντέλου, ενώ ταυτόχρονα θα διατηρήσει τις επιδόσεις αιχμής.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ιαπωνία πάντως η απόδοση του GT-R R36 για το 2022 θα είναι κοντά στους 700 ίππους, όπως δηλαδή του κορυφαίου GT-R50. Δεν αποκλείεται μάλιστα να υπάρξει και μια τελευταία έκδοση του προηγούμενου R35 που θα είναι και το ισχυρότερο που φτιάχτηκε ποτέ.

 

23 Jun, 2021 Ώρα 11:00

Με πλήρως ηλεκτροκίνητη γκάμα από τις αρχές της επόμενης δεκαετίας η Audi

Thumbnail

Οι τελευταίες επίσημες πληροφορίες που έρχονται απευθείας από τα κεντρικά της Audi στο Ingolstadt της Γερμανίας, επιβεβαιώνουν τα όσα μάθαμε πριν λίγους μήνες, με την premium αυτοκινητοβιομηχανία να σταματά την εξέλιξη νέων κινητήρων εσωτερικής καύσης το 2026. Η παραγωγή τους θα συνεχίσει και μέχρι τις αρχές της επόμενης δεκαετίας, αλλά θα αφορά ήδη υπάρχουσες θερμικές μονάδες της γκάμας.

Close

Σύμφωνα με ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης, τα σημερινά A3 και Α4 θα αντικατασταθούν από αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα, ενώ το ίδιο θα συμβεί και στα μεγαλύτερα Α5 και Α6. Το τελευταίο αυτοκίνητο της γκάμας το οποίο θα εξοπλιστεί με καινούργια θερμική μονάδα ισχύος θα είναι το επόμενης γενιάς Q8, η παραγωγή του οποίου θα ολοκληρωθεί το 2032. Μέχρι τότε όλη η γκάμα θα έχει εξηλεκτριστεί πλήρως.

Το πλάνο της γερμανικής μάρκας έχει ως στόχο την ύπαρξη 20 διαφορετικών αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων έως το 2025 και την πώληση τουλάχιστον 7 εκατομμυρίων μονάδων που να βασίζονται στην πλατφόρμα ηλεκτρικών PPΕ, την οποία η Audi έχει εξελίξει σε συνεργασία με την Porsche.

Close

Εάν αυτοί οι στόχοι υλοποιηθούν, τότε τοποθετούν την εταιρεία με τους τέσσερις δακτυλίους στο σήμα, μπροστά και από τους δύο κύριους ανταγωνιστές της, την BMW και την Mercedes-Benz, στον αγώνα της ηλεκτρικής εποχής. Αυτό γιατί η πρώτη έχει ως στόχο το 50% των συνολικών της πωλήσεων να αφορά ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2030, ενώ η δεύτερη δεν έχει ανακοινώσει καν επίσημο στρατηγικό πλάνο για το εξηλεκτρισμένο μέλλον της. Μία premium μάρκα η οποία φαίνεται να βρίσκεται πιο μπροστά ακόμη και από την Audi, είναι η Jaguar, με την βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία να δηλώνει πως θα έχει εξηλεκτριστεί πλήρως έως το 2025.

 

Close