Ειδήσεις

13 Jan, 2022 Ώρα 16:39

To VISION EQXX ανεβάζει την ηλεκτρική αυτονομία και τις επιδόσεις σε νέα επίπεδα

Thumbnail

Η εμβέλεια και η απόδοση των οχημάτων φαίνεται ότι θα καθορίσουν τη νέα εποχή της ηλεκτρικής οδήγησης. Η μεγάλη εμβέλεια κάνει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κατάλληλα για κάθε ταξίδι και θα επιταχύνει την υιοθέτηση τους στην καθημερινότητα μας. Η εξαιρετική απόδοση θα οδηγήσει στη μείωση του μεγέθους της μπαταρίας και του βάρους του οχήματος και η Mercedes-Benz είναι αποφασισμένη να πρωτοστατήσει σε αυτό τον τομέα. Ήδη η γερμανική εταιρεία πρωτοστατεί στο θέμα της πραγματικής αυτονομίας με το EQS όπως αποδεικνύεται από την πρόσφατη δοκιμή Edmunds όπου ένα EQS 450+ διένυσε 679 χιλιόμετρα με μία φόρτιση. Δηλαδή, 123 χιλιόμετρα περισσότερα από οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο που δοκιμάστηκε προηγουμένως από τον οργανισμό.

Close

 

 

Όμως η Mercedes-Benz δεν επαναπαύεται. Καθοδηγούμενοι από την ιδέα του μηδενικού αντίκτυπου στον πλανήτη και της εξαιρετικά υπεύθυνης χρήσης της πράσινης ενέργειας, ενέπνευσε τους μηχανικούς της να προχωρήσουν ακόμα πιο πέρα. Το VISION EQXX είναι το αποτέλεσμα μιας αποστολής που έθεσε για να ξεπεράσει τα τεχνολογικά εμπόδια σε όλους τους τομείς και να ανεβάσει την ενεργειακή απόδοση σε νέα ύψη. Αυτό περιλαμβάνει μια σημαντική πρόοδο σε όλα τα στοιχεία του ηλεκτρικού συστήματος μετάδοσης, καθώς και στη χρήση ελαφρών υλικών μηχανικής και βιώσιμων υλικών. Με μια σειρά καινοτόμων και έξυπνων μέτρων απόδοσης, συμπεριλαμβανομένου προηγμένου λογισμικού, το concept VISION EQXX επιτρέπει στην εταιρεία να εξερευνήσει καινούρια όρια αποτελεσματικότητας σε ένα ηλεκτρικό μοντέλο.

 

Close

 

Το Mercedes-Benz VISION EQXX είναι ένα αριστούργημα απόδοσης που, με βάση εσωτερικές ψηφιακές προσομοιώσεις σε πραγματικές συνθήκες κυκλοφορίας, θα μπορεί να ξεπεράσει τα 1.000 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση με εξαιρετική κατανάλωση ενέργειας μικρότερη από 10 kWh ανά 100 χιλιόμετρα. Παράλληλα, το μοντέλο αυτό παρουσιάζει μια εξαιρετικά προοδευτική ερμηνεία των θεμελιωδών αρχών της Mercedes-Benz της σύγχρονης πολυτέλειας και του αισθησιακού σχεδιασμού. Αντί να αυξάνει απλώς το μέγεθος της μπαταρίας, η πολυλειτουργική, διεθνής ομάδα επικεντρώθηκε στη μεγιστοποίηση της απόδοσης σε μεγάλες αποστάσεις.

«Το Mercedes-Benz VISION EQXX δείχνει το πώς φανταζόμαστε το μέλλον των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Μόλις πριν από ενάμιση χρόνο, ξεκινήσαμε αυτό το έργο που οδηγεί στην πιο αποδοτική Mercedes-Benz που κατασκευάστηκε ποτέ - με εξαιρετική κατανάλωση ενέργειας μικρότερη από 10 kWh ανά 100 χιλιόμετρα. Το VISION EQXX δείχνει το πού κατευθύνεται ολόκληρη η εταιρεία μας: Θα κατασκευάσουμε τα πιο επιθυμητά ηλεκτρικά αυτοκίνητα στον κόσμο» δήλωσε ο Ola Källenius, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler AG και της Mercedes-Benz AG

 

07 Dec, 2022 Ώρα 17:13

Πέντε αστέρια στην ασφάλεια για τα Range Rover και Range Rover Sport

Thumbnail

Το νέο Range Rover και το Range Rover Sport έχουν λάβει και τα δύο τη μέγιστη βαθμολογία πέντε αστέρων στις τελευταίες δοκιμές ασφαλείας της Euro NCAP. Πρόκειται για τις δύο τελευταίες προσθήκες στη γκάμα της μάρκας που βραβεύονται με τα πέντε αστέρια στην ασφάλεια. Κάτι που ξεκίνησε από το Range Rover Evoque το 2011.

Close

Το βραβευμένο νέο Range Rover σημείωσε βαθμολογία 87% για την Προστασία Παιδιών Επιβατών και 72% για τους Ευάλωτους Χρήστες Δρόμου, ενώ το Range Rover Sport πέτυχε βαθμολογία 85% για την Προστασία Ενηλίκων Επιβατών. Και τα δύο SUV έλαβαν 82% για τα συστήματα υποστήριξης των επιβατών σε περίπτωση ατυχήματος. Τα νέα Range Rover και Range Rover Sport μοιράζονται μια σειρά προηγμένων συστημάτων υποστήριξης οδηγού (ADAS) που έχουν σχεδιαστεί για να υποστηρίζουν τον οδηγό και να προστατεύουν τους επιβάτες, όπως: Αυτόνομη πέδηση έκτακτης ανάγκης (AEB), Lane Keep Assist, Emergency Lane Keep Assist, 3D Surround Camera και ClearSight Ground View, Driver Condition Response, Rear Collision Monitor with Occupant Protection Assist, Pre-emptive suspension και Adaptive Parkingist Cruisesist.

 

Close

 

Παράλληλα με τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας, το νέο Range Rover και το Range Rover Sport χρησιμοποιούν τεχνολογίες που στοχεύουν στη βελτίωση της εγρήγορσης του οδηγού και στη μείωση της πιθανότητας απόσπασης της προσοχής. Το ενσωματωμένο Amazon Alexa παρέχει τη δυνατότητα ελέγχου διαφόρων ρυθμίσεων και λειτουργιών χρησιμοποιώντας φυσικές και διαισθητικές φωνητικές εντολές, χωρίς να χρειάζεται να απομακρύνετε τα χέρια από το τιμόνι ή τα μάτια σας από το δρόμο.

Close

 

 

Και τα δύο μοντέλα είναι κατασκευασμένα στην καινοτόμα πλατφόρμα της μάρκας (Modular Longitudinal Architecture), η οποία παρέχει γερές βάσεις για μια σωρεία προηγμένων τεχνολογιών υποστήριξης οδηγού που λειτουργούν αρμονικά για σωστή απόκριση και εκλεπτυσμένη οδήγηση. Το νέο Range Rover, το οποίο είναι διαθέσιμο με διαμορφώσεις τεσσάρων, πέντε και επτά θέσεων, είναι έως και 50% πιο άκαμπτο από τον προκάτοχό του, ενώ το Range Rover Sport είναι 35% πιο άκαμπτο από πριν.

Τα πολυτελή SUV της Land Rover βρίσκονται ήδη στους εκθεσιακούς χώρους του Ομίλου Πηλακούτα. Μοντέλα που διαθέτουν περισσότερα από 50 χρόνια τεχνογνωσίας και πρωτοπορούν, όχι μόνο στις δυνατοτήτων παντός εδάφους αλλά και σε τομείς όπως ο σχεδιασμός, η τεχνολογία, η συνδεσιμότητα και η ασφάλεια.