Νέα μοντέλα

20 Apr, 2023 Ώρα 11:53

Αυτά είναι τα νέα ηλεκτρικά Toyota

Thumbnail

Η Toyota έχει αρχίσει να εμφανίζει όλο και συχνότερα τα σχέδιά της για την ηλεκτροκίνηση και τα νέα μοντέλα της αυτής της τεχνολογίας κίνησης. Αυτή τη φορά τα στελέχη της επικεντρώθηκαν στην Κίνα και παρουσίασαν δύο πρωτότυπα για ισάριθμα νέα μοντέλα που προορίζονται γι’ αυτή.

Close

Αυτά δημιουργήθηκαν σε συνεργασία των Ιαπώνων του τμήματος «TMEC» («Toyota Motor Engineering and Manufacturing») με ομολόγους τους της BYD Toyota και FAW Toyota, δηλαδή των Κινέζων συνεργατών τους.

 

Close

 

Το πρώτο ονομάζεται bZ Sport Crossover και είναι ένα σπορτίφ σε σχεδίαση και στυλ όχημα το οποίο χαρακτηρίζεται από το σχετικά αεροδυναμικό και επίμηκες αμάξωμά του και τους μεγάλους θόλους των τροχών.

Close

Σύμφωνα με την εταιρεία, το νέο μοντέλο που θα προκύψει από αυτό θα απευθύνεται κυρίως στους νέους μεταξύ 25-30 ετών. Το πρωτότυπο bZ Sport Crossover έχει χαρακτηριστικά φώτα και ανάγλυφα τμήματα στα πλαϊνά τού αμαξώματός του, ενώ το εσωτερικό του είναι ευρύχωρο.

 

 

Στο ταμπλό του υπάρχουν πολυγωνικό τιμόνι, δύο έγχρωμες οθόνες -με την κεντρική να είναι κυρτή- και πολλές θήκες για την τοποθέτηση μικροαντικειμένων. Στέλεχος της Toyota ανακοίνωσε ότι το πρωτότυπο διαθέτει σύστημα υποβοήθησης του οδηγού όπως και αυτόνομης στάθμευσης και υπάρχει η δυνατότητα αναβάθμισης του λογισμικού μέσω πρακτικής «over–the–air».

 

 

Το δεύτερο πρωτότυπο είναι το bZ FlexSpace το οποίο παραπέμπει σε ένα καινούργιο crossover/SUV μοντέλο το οποίο θα προορίζεται για οικογένειες και θα είναι μεγαλύτερο από το bZ4X.

Η Toyota, ανακοίνωσε ότι τα καινούργια αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα που θα προκύψουν από τα δύο πρωτότυπα θα παρουσιαστούν εντός του 2024 και θα κατασκευάζονται στην Κίνα, από τις FAW Toyota και GAC Toyota. Τέλος, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει δέκα καινούργια αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα ως το 2026.

14 May, 2024 Ώρα 15:41

Νέο Lexus UX 300h: Νέα έκδοση στη γκάμα του best seller της Lexus

Thumbnail

Το Lexus UX είναι ένα από τα πιο καλοπουλημένα μοντέλα της μάρκας στην Ευρώπη και το Ιαπωνικό εργοστάσιο θέλει να ενισχύσει ακόμα περισσότερο αυτή την επιτυχία. Παρουσιάζει την έκδοση UX 300h με σημαντικές αναβαθμίσεις στον κινητήρα και περισσότερες δυναμικές ικανότητες στο δρόμο. Ένα όχημα που έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί για να συνδυάζει την αίσθηση ασφάλειας και την πρακτική ευελιξία ενός crossover με τα χαρακτηριστικά οδήγησης ενός hatchback. Το UX είναι διαθέσιμο υβριδικό και με αμιγώς ηλεκτρικό, ως εκ τούτου διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια στρατηγική της μάρκας.

Close

 

 

Το νέο UX 300h αντικαθιστά την έκδοση UX 250h προσφέροντας σωρεία βελτιώσεων στον υποψήφιο αγοραστή. Πιο συγκεκριμένα, αποδίδει 199 ίππους, δηλαδή μια αύξηση της τάξης του 8% έναντι των 184 ίππων του UX 250h. Αυτή η αύξηση είναι εφικτή χάρη στο υβριδικό σύστημα πέμπτης γενιάς που αντικαθιστά την προηγούμενη μπαταρία 180 κυψελών (216-volt) με μια αποδοτικότερη, 60-κυψελών (222-volt) μπαταρία λιθίου-ιόντων. Ως αποτέλεσμα, η επιτάχυνση στα εκατό χιλιόμετρα από στάση μειώνεται από 8,5 σε 8,1 δευτερόλεπτα ενώ στο μοντέλο με τετρακίνηση από 8,7 σε 7,9 δευτερόλεπτα. Επίσης, έχει βελτιωθεί η κατανάλωση καυσίμου, χάρη στον πιο αποδοτικό κινητήρα αλλά και τη μείωση του βάρους. Η κατανάλωση για το νέο UX 300h φτάνει τα 5,0 – 5,2 l/100km (WLTP) και σε 5,3 – 5,7 l/100km για το τετρακίνητο μοντέλο.

 

Close

 

Όπως και στο UX 250h, το UX 300h τροφοδοτείται από έναν τετρακύλινδρο κινητήρα 2.0 λίτρων σε συνδυασμό με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες. Όμως, ο πίσω ηλεκτρικός κινητήρας του τετρακίνητου μοντέλου είναι κατά 5,6 φορές πιο ισχυρός από τον προκάτοχό του αποδίδοντας 41 ίππους. Κάτι που ενισχύει την απόκριση στο γκάζι καθιστώντας το αυτοκίνητο ακόμα πιο ευχάριστο στην οδήγηση.

Το νέο UX 300h προσφέρει ένα πλήρως ψηφιακό εσωτερικό με τη νέα οθόνη των 12.3 ιντσών του ταμπλό να είναι τώρα προαιρετικά διαθέσιμη. Αναβαθμισμένη είναι και η οθόνη αφής πολυμέσων 8 ιντσών. Παράλληλα, ο αγοραστής του UX έχει στη διάθεση του περισσότερους χρωματισμούς στο εσωτερικό και καθίσματα από ύφασμα ή συνθετικό δέρμα, καθώς και με συνθετικό δέρμα για το θερμαινόμενο τιμόνι και τον μοχλό ταχυτήτων. 

 

 

Η παλέτα συστημάτων υποστήριξης οδηγού Lexus Safety System+ 2.5 έχει αντικατασταθεί από τη νεότερη 3.0. Αυτή περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα All-Speed Dynamic Radar Cruise Control, Lane Tracing Assist, Pre-Collision System with Pedestrian Detection, Road Sign Assist, Proactive Driving Assist και Lane Departure Alert με Steering Assist.

Το τιμόνι έχει αναβαθμιστεί ενσωματώνοντας μια κάμερα Επιτήρησης Οδηγού. Αυτή ελέγχει την εγρήγορση του οδηγού και αναγνωρίζει αν έχει χάσει τη συγκέντρωσή του λόγω κόπωσης ή αδιαθεσίας. Εάν ο οδηγός αποτύχει να ανταποκριθεί στις ειδοποιήσεις, η κάμερα ενεργοποιεί το Έκτακτο Σταμάτημα Οδηγού, φέρνοντας το όχημα σε ελεγχόμενη στάση ενεργοποιώντας τα φώτα κινδύνου. Το αυτόνομο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης έχει τελειοποιηθεί και το άνοιγμα μιας πόρτας μπορεί να εμποδιστεί για ασφάλεια εάν εντοπιστεί όχημα που πλησιάζει από πίσω.