Νέα μοντέλα

16 Mar, 2023 Ώρα 11:02

Αυτό είναι το Volkswagen ID. 2all

Thumbnail

Η γερμανική εταιρία ετοιμάζει δριμεία επίθεση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ανακοινώνοντας  μία σειρά από 10 νέα μοντέλα έως το 2026 και ένα entry level που δίχως τις επιδοτήσεις (εάν υπάρχουν έως τότε) θα κοστίζει κάτω από… τις 25.000 ευρώ!

Close

Με το σλόγκαν «For the People» η Volkswagen πραγματοποίησε μία εντυπωσιακή παρουσίαση ανακοινώνοντας τα μελλοντικά της πλάνα και τη νέα γλώσσα σχεδιασμού.

Η γκάμα των ηλεκτρικών μοντέλων της VW διευρύνεται ακόμη περισσότερο και μετά τα κατά σειρά ID.3, ID.4 και ID.5 (δίχως να ξεχνάμε το ιδιαίτερο ID. Buzz) μέχρι το 2026 θα προστεθούν ακόμη δέκα.

Close

Το ID. 2all θα αποτελέσει τη βάση για ένα νέο μικρό ηλεκτρικό μοντέλο της Volkswagen με το οποίο γερμανική εταιρία έχει ως στόχο να κατακτήσει τις αγορές και να εκτοξεύσει τις EV πωλήσεις της.

 

Close

 

Για την ακρίβεια, αυτό που βλέπετε είναι το πρωτότυπο ID. 2all το οποίο μας δίνει μία πρώτη εικόνα για τη σχεδιαστική τάση που θα ακολουθήσει η γερμανική εταιρία στο μέλλον και ειδικότερα για το μοντέλο παραγωγής που λανσαριστεί το 2025.

Θα είναι το μικρότερο ηλεκτρικό της VW και θα έχει το μέγεθος ενός Polo. Θα είναι το ηλεκτρικό VW που θα πωλείται κάτω από τις 20.000 ευρώ μαζί με τις επιδοτήσεις.

 

vwid2all

 

Σχεδιαστικά το ID. 2 All έχει μία σύγχρονη και ελκυστική σχεδίαση που εναρμονίζεται με το στιλ της μάρκας. Μπροστά συναντάμε τη μάσκα που τη διατρέχει μια φωτεινή μπάρα μέχρι τους προβολείς. Εξίσου εντυπωσιακό και σπορ δείχνει και το πίσω μέρος, ενώ οι λαβές στις πόρτες είναι κρυφές.

Το μήκος φτάνει τα 4,050 μέτρα, το πλάτος τα 1,812 μέτρα και το ύψος τα 1,530 μέτρα, με το μεταξόνιο να είναι στα 2.600 χιλιοστά.

 

 

Το ταμπλό βλέπουμε να έχει μία μεγάλη οθόνη αφής στις 12,9 ίντσες με έλεγχο από μία σειρά από διακόπτες, πιο κάτω υπάρχει ο επιλογέας της κίνησης, ενώ μπροστά από το τιμόνι υπάρχει μια μικρότερη οθόνη 10,9 ιντσών.

Οι ιθύνοντες της Volkswagen κάνουν λόγο για ένα ιδιαίτερα ευρύχωρο εσωτερικό με ενδεικτικό το πορτμπαγκάζ των 490 λίτρων!

 

 

Το πρωτότυπο έχει ένα ηλεκτρικό μοτέρ 226 ίππων 0που βρίσκεται στον μπροστινό άξονα – με τα 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνονται σε λιγότερο από 7,0 δευτερόλεπτα- και την τελική να περιορίζεται στα 160 χλμ./ώρα. Η αυτονομία φτάνει τα 450 χιλιόμετρα.

 

 

Λογικά, πάνω σε αυτό το πρωτότυπο μοντέλο θα βασιστεί το ID.2 (αν υποθέσουμε πως θα συνεχιστεί αυτή η ονοματολογία), αφού είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιηθεί ακόμη και η ID. Golf.

Θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB Entry η οποία είναι μία πιο μικρή εκδοχή εκείνης που χρησιμοποιείται στο ID.3. Στην ίδια πλατφόρμα θα βασιστούν και τα άλλα μικρά ηλεκτρικά του VW Group, όπως είναι το Cupra Urban Rebel και το μικρότερο μοντέλο της Skoda.

Αναμένεται και το ID. 1 που θα είναι μικρότερο σε μέγεθος από ένα Polo και θα κοστίζει κάτω από τις 20.000 ευρώ!

 

20 Mar, 2023 Ώρα 09:14

Η νέα BMW M2 διαθέτει όλα τα δυναμικά χαρακτηριστικά του τμήματος ‘M’ της μάρκας

Thumbnail

H παρουσίαση της νέας BMW M2 σηματοδοτεί ένα ακόμα ξεχωριστό γεγονός τη χρονιά του εορτασμού της 50ής επετείου της BMW M GmbH. Μια σκληροπυρηνική εκδοχή που προσφέρει τις χαρακτηριστικές επιδόσεις M από έναν εξακύλινδρο εν σειρά κινητήρα απόδοσης 460 hp ίππων. Ο ξεχωριστός χαρακτήρας του μοντέλου υποδηλώνεται στην εκφραστική εξωτερική σχεδίαση με τις αθλητικές coupé αναλογίες. 

Close

 

 

Ξεχωρίζει η μεγάλη μάσκα νεφρών της BMW, αλλά χωρίς πλαίσιο, οι μεγάλες εισαγωγές αέρα και φυσικά οι τονισμένοι θόλοι των τροχών που προσφέρουν δυναμισμό στο όλο σύνολο. Το ίδιο και για τις προτεταμένες πλαϊνές ποδιές που προσφέρουν τόνο στην πλάγια όψη του οχήματος. Το σπόιλερ, ο ενσωματωμένος στην πίσω ποδιά διαχύτης και τα δύο ζεύγη απολήξεων του συστήματος εξαγωγής ξεχωρίζουν στο πίσω μέρος του αμαξώματος. Η νέα BMW M2 συνεχίζει την παράδοση της μάρκας στα σούπερ σπορ compact μοντέλα, που ξεκίνησε το 1973 με την άφιξη της BMW 2002 turbo ενώ συνεχίζει την επιτυχία της προκατόχου της, που κατέγραψε σχεδόν 60.000 πωλήσεις σε όλο τον κόσμο.

Η έκδοση του εξακύλινδρου εν σειρά συνόλου με τεχνολογία M TwinPower Turbo ξεχωρίζει με τα τυπικά χαρακτηριστικά απόδοσης M που διαθέτει. Διαφέροντας μόνο σε λίγες λεπτομέρειες από τον κινητήρα που χρησιμοποιείται στα μοντέλα BMW M3 και M4, αποδίδει 460 ίππους και μέγιστη ροπή στα 550 Nm  μεταξύ 2.650 και 5.870 σαλ ενώ φτάνει τα 100 χλμ από στάση σε 4.1 δευτερόλεπτα. Η αύξηση της απόδοσης του κινητήρα συνοδεύεται από ένα πλούσιο ήχο που παράγεται από το ειδικό σύστημα εξαγωγής M με ηλεκτρικά ελεγχόμενα πτερύγια.

Close

 

 

Η ισχύς του κινητήρα μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός οκτατάχυτου κιβωτίου M Steptronic με Drivelogic στάνταρ. Ο χειρισμός του κιβωτίου πραγματοποιείται μέσω ενός επιλογέα με την πιο πρόσφατη σχεδίαση Μ καθώς και από τα paddles στο τιμόνι. Παράλληλα, ένα χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων διατίθεται προαιρετικά για όσους αναζητούν μία κλασική εμπειρία επιδόσεων. Η στάνταρ λειτουργία M Traction Control είναι επίσης σχεδιασμένη για να μπορεί ο οδηγός να δοκιμάζει με ασφάλεια τα όρια απόδοσης του οχήματος ενώ ένα ακόμα στοιχείο που συμβάλλει στην εξαιρετική δυναμική της BMW M2 είναι το Active M Differential στον πίσω άξονα.

 

 

Στο εσωτερικό η νέα BMW M2 υιοθετεί cockpit με οδηγοκεντρική σχεδίαση που περιλαμβάνει όργανα, χειριστήρια και επιλογές ρύθμισης ειδικά για μοντέλα M, καθώς και το προηγμένο BMW Curved Display. Τόσο το BMW Curved Display όσο και ο ψηφιακός βοηθός BMW Intelligent Personal Assistant αποτελούν τμήμα του BMW iDrive τελευταίας γενιάς. Βασισμένο στο BMW Operating System 8, ο σχεδιασμός του αποβλέπει στη διαισθητική αλληλεπίδραση μεταξύ οδηγού και οχήματος, χρησιμοποιώντας έλεγχο μέσω αφής και φυσικής γλώσσας.