Νέα μοντέλα

20 Jul, 2021 Ώρα 10:26

Έτοιμο το Koenigsegg Jesko! Δείτε την παρουσίαση από τον ίδιο τον Christian Von Koenigsegg!

Thumbnail

Το Jesko είναι το πιο πρόσφατο hypercar που έχει παρουσιάσει η σουηδική Koenigsegg, η οποία είναι πλέον έτοιμη να ξεκινήσει την κανονική παραγωγή του.

Close

Ήδη προχωρά η κατασκευή του πλαισίου του πρώτου αυτοκινήτου που αναμένεται να παραδοθεί την άνοιξη του 2022.

 

Close

 

Συνολικά θα κατασκευαστούν 125, ο ετήσιος ρυθμός θα είναι 40 με 50, ενώ τα πρώτα έχουν ήδη προπωληθεί. Και αυτό παρόλο που η αρχική τους τιμή ξεπερνά τα 2,3 εκατομμύρια ευρώ. Προ φόρων φυσικά.

Close

 

 

Ένας από τους στόχους που έχει θέσει η Koenigsegg για το Jesko είναι να ξεπεράσει τα 500 χλμ./ ώρα και να πετύχει νέο επίσημο παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας, αντικαθιστώντας στην κορυφή της σχετικής λίστας το Agera RS. Επίσης της Koenigsegg.

 

 

Με βάση τις προσομοιώσεις σε υπολογιστή που έχουν ήδη γίνει από τους Σουηδούς το Jesko έχει τις δυνατότητες να ξεπεράσει το συγκεκριμένο αριθμό- ορόσημο. Όπως όμως χαρακτηριστικά λέει ο ιδρυτής της μάρκας Christian von Koenigsegg «το πρόβλημα όπως πάντα είναι τα λάστιχα, η τοποθεσία και οι καιρικές συνθήκες».

 

 

Για να μπορέσει να κινηθεί με αυτές τις ταχύτητες η αεροδυναμική του είναι ιδιαίτερα μελετημένη, ενώ υπάρχει και μια ειδική έκδοση Absolut με ακόμα πιο χαμηλό συντελεστή οπισθέλκουσας. Έτσι στα πολλά χλμ./ ώρα παράγονται υψηλά ποσά κάθετη δύναμης προκειμένου να παραμένει σταθερό.

 

 

Ο κινητήρας του είναι ένας V8 5.000 κυβικών με διπλά turbo, o οποίος αποδίδει πάνω από 1.600 ίππους όταν καταναλώνει βιοκαύσιμο Ε95. Συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο που συνολικά έχει εφτά πολύδισκους συμπλέκτες και κινεί τους πίσω τροχούς.

 

30 Jun, 2022 Ώρα 16:50

Οικονομία και άνεση από το plug-in υβριδικό Mitsubishi Eclipse Cross

Thumbnail

Το Eclipse Cross, που έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην Ευρώπη το 2017, ανανεώθηκε τόσο αισθητικά όσο και τεχνολογικά και προσφέρει τώρα ένα ολοκληρωμένο πακέτο για το σύγχρονο οδηγό. Πέραν των σχεδιαστικών αναβαθμίσεων, αυτό που ξεχωρίζει είναι η προσθήκη μιας plug-in υβριδικής έκδοσης της Mitsubishi

Close

 

 

Πιο συγκεκριμένα, η εξηλεκτρισμένη έκδοση Eclipse Cross PHEV προέρχεται από το μεγαλύτερο  Outlander PHEV με ορισμένες επεμβάσεις για να ταιριάζει απόλυτα στο Eclipse Cross. Ένα σύστημα που συνδυάζει τον βενζινοκινητήρα των 2.4 λίτρων MIVEC με δύο ηλεκτροκινητήρες που είναι τοποθετημένοι σε κάθε άξονα. Παράλληλα, το κιβώτιο μιας σχέσης και η μπαταρία μεγάλης χωρητικότητας δίδουν την ευκαιρία στον οδηγό να μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τρεις λειτουργίες οδήγησης.  EV, Series Hybrid ή Parallel Hybrid. Και όλα τα πιο πάνω σε συνεργασία με το σύστημα τετρακίνησης S-AWC προσδίδοντας άπλετες δυνατότητες στο SUV μοντέλο της Mitsubishi.

 

Close

 

Όσον αφορά τον εξωτερικό σχεδιασμό, η μάσκα Dynamic Shield ξεχωρίζει στο μπροστινό μέρος και είναι πλέον πλαισιωμένη με χρώμιο. Διαφορετικός είναι και ο προφυλακτήρας όπως και τα διπλά φωτιστικά σώματα LED. Το ίδιο και για τα πίσω φώτα LED που πλέον αγκαλιάζουν τις γωνίες του αμαξώματος. Προεκτάσεις υπάρχουν και στο κάτω μέρος των προφυλακτήρων ενώ τα πλαϊνά σπόιλερ είναι βαμμένα στο χρώμα του αυτοκινήτου. Μια αίσθηση πολυτέλειας, άνεσης και εργονομίας αποπνέει ο ανανεωμένος εσωτερικός χώρος. Νέες είναι οι επενδύσεις σε καθίσματα και πόρτες ενώ στο κέντρο της κεντρικής κονσόλας ξεχωρίζει η νέα οθόνη αφής 8" που ενσωματώνει το infotainment. 

 

 

Άξιο αναφοράς είναι και το ότι η μπαταρία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν μια πηγή ενέργειας για ένα σπίτι όταν παραστεί ανάγκη. Κάτι που παρέχει τη δυνατότητα παροχής ρεύματος σε ένα σπίτι για μέχρι και δέκα ημέρες.

Το Mitsubishi Eclipse Cross PHEV βρίσκεται ήδη στους εκθεσιακούς χώρους του Ομίλου Πηλακούτα σε δύο πλήρη πακέτα εξοπλισμού Excellence και Diamond.