Νέα μοντέλα

02 Mar, 2023 Ώρα 10:17

Tο νέο ηλεκτρικό Hyundai Kona

Thumbnail

Η Hyundai δημοσίευσε ένα νέο βίντεο, αναδεικνύοντας την εξωτερική και εσωτερική σχεδίαση του νέου Kona Electric. Αυτή είναι η πιο λεπτομερής ματιά μας στο EV Hyundai Kona 2024, το οποίο διαθέτει μια σειρά από συγκεκριμένες στυλιστικές αναβαθμίσεις σε σχέση με τις βενζινοκίνητες και υβριδικές εκδόσεις.

Close

Μπορεί ολόκληρη η γκάμα Hyundai Kona να υιοθετεί εμφάνιση χωρίς γρίλια με φώτα DRL πλήρους πλάτους και χωριστούς προβολείς/πίσω φώτα, αλλά το Kona Electric προχωρά την φουτουριστική σχεδίαση ένα βήμα παραπέρα προσθέτοντας pixel στις ράβδους LED. Οι υπόλοιπες αλλαγές περιλαμβάνουν πιο κομψούς προφυλακτήρες με μικρότερες εισαγωγές, τη θύρα φόρτισης που είναι τοποθετημένη στο μπροστινό μέρος, τους θόλους των τροχών στο χρώμα του αμαξώματος και τις αποκλειστικές ζάντες αλουμινίου πέντε ακτινών.

 

Close

 

Το εσωτερικό διαθέτει ψηφιακό πιλοτήριο με διπλές οθόνες 12,3 ιντσών τοποθετημένες σε ενιαίο πάνελ, νέο επιλογέα αλλαγής ταχυτήτων πίσω από το τιμόνι και λευκές επενδύσεις. Από τα χειριστήρια στο ταμπλό, καταλαβαίνουμε ότι το Kona Electric είναι εξοπλισμένο με διζωνικό σύστημα κλιματισμού, θερμαινόμενα καθίσματα, μπροστινές και πίσω θύρες USB-C, ασύρματη βάση φόρτισης και ψυχρό λευκό φωτισμό περιβάλλοντος.

Close

Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει επίσης επιβεβαιώσει πολλά συστήματα ADAS, συμπεριλαμβανομένων του Smart Cruise Control (NSCC) και του Highway Driving Assist (HDA) που βασίζεται στην πλοήγηση.

 

 

Η Hyundai αναφέρει ότι η καμπίνα του Kona δεύτερης γενιάς είναι πλέον ακόμα πιο ευρύχωρη, κάτι που φαίνεται και στο βίντεο. Το πορτμπαγκάζ φαίνεται επίσης να έχει επαρκές μέγεθος για την κατηγορία, παρόλο που ο μόνος επίσημος αριθμός που έχουμε είναι η χωρητικότητα των 723 lt με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα.

 

 

Αν και δεν έχουμε ακόμη τις επίσημες προδιαγραφές, το Hyundai Kona Electric του 2024 αναμένεται να μοιραστεί αρκετή τεχνολογία με το το Kia Niro EV. Το τελευταίο εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 204 PS και μια μπαταρία 64,8 kWh που επιτρέπει αυτονομία 407 km.

Το Hyundai Kona του 2024 έκανε το ντεμπούτο του τον Δεκέμβριο του 2022. Η αυτοκινητοβιομηχανία μας έδωσε περισσότερες πληροφορίες για τις ICE και τις υβριδικές παραλλαγές τον Ιανουάριο του 2023, κάτι που πρόκειται να συμβεί και για το Kona Electric μέσα στο Μάρτιο.

 

20 Mar, 2023 Ώρα 09:14

Η νέα BMW M2 διαθέτει όλα τα δυναμικά χαρακτηριστικά του τμήματος ‘M’ της μάρκας

Thumbnail

H παρουσίαση της νέας BMW M2 σηματοδοτεί ένα ακόμα ξεχωριστό γεγονός τη χρονιά του εορτασμού της 50ής επετείου της BMW M GmbH. Μια σκληροπυρηνική εκδοχή που προσφέρει τις χαρακτηριστικές επιδόσεις M από έναν εξακύλινδρο εν σειρά κινητήρα απόδοσης 460 hp ίππων. Ο ξεχωριστός χαρακτήρας του μοντέλου υποδηλώνεται στην εκφραστική εξωτερική σχεδίαση με τις αθλητικές coupé αναλογίες. 

Close

 

 

Ξεχωρίζει η μεγάλη μάσκα νεφρών της BMW, αλλά χωρίς πλαίσιο, οι μεγάλες εισαγωγές αέρα και φυσικά οι τονισμένοι θόλοι των τροχών που προσφέρουν δυναμισμό στο όλο σύνολο. Το ίδιο και για τις προτεταμένες πλαϊνές ποδιές που προσφέρουν τόνο στην πλάγια όψη του οχήματος. Το σπόιλερ, ο ενσωματωμένος στην πίσω ποδιά διαχύτης και τα δύο ζεύγη απολήξεων του συστήματος εξαγωγής ξεχωρίζουν στο πίσω μέρος του αμαξώματος. Η νέα BMW M2 συνεχίζει την παράδοση της μάρκας στα σούπερ σπορ compact μοντέλα, που ξεκίνησε το 1973 με την άφιξη της BMW 2002 turbo ενώ συνεχίζει την επιτυχία της προκατόχου της, που κατέγραψε σχεδόν 60.000 πωλήσεις σε όλο τον κόσμο.

Η έκδοση του εξακύλινδρου εν σειρά συνόλου με τεχνολογία M TwinPower Turbo ξεχωρίζει με τα τυπικά χαρακτηριστικά απόδοσης M που διαθέτει. Διαφέροντας μόνο σε λίγες λεπτομέρειες από τον κινητήρα που χρησιμοποιείται στα μοντέλα BMW M3 και M4, αποδίδει 460 ίππους και μέγιστη ροπή στα 550 Nm  μεταξύ 2.650 και 5.870 σαλ ενώ φτάνει τα 100 χλμ από στάση σε 4.1 δευτερόλεπτα. Η αύξηση της απόδοσης του κινητήρα συνοδεύεται από ένα πλούσιο ήχο που παράγεται από το ειδικό σύστημα εξαγωγής M με ηλεκτρικά ελεγχόμενα πτερύγια.

Close

 

 

Η ισχύς του κινητήρα μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός οκτατάχυτου κιβωτίου M Steptronic με Drivelogic στάνταρ. Ο χειρισμός του κιβωτίου πραγματοποιείται μέσω ενός επιλογέα με την πιο πρόσφατη σχεδίαση Μ καθώς και από τα paddles στο τιμόνι. Παράλληλα, ένα χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων διατίθεται προαιρετικά για όσους αναζητούν μία κλασική εμπειρία επιδόσεων. Η στάνταρ λειτουργία M Traction Control είναι επίσης σχεδιασμένη για να μπορεί ο οδηγός να δοκιμάζει με ασφάλεια τα όρια απόδοσης του οχήματος ενώ ένα ακόμα στοιχείο που συμβάλλει στην εξαιρετική δυναμική της BMW M2 είναι το Active M Differential στον πίσω άξονα.

 

 

Στο εσωτερικό η νέα BMW M2 υιοθετεί cockpit με οδηγοκεντρική σχεδίαση που περιλαμβάνει όργανα, χειριστήρια και επιλογές ρύθμισης ειδικά για μοντέλα M, καθώς και το προηγμένο BMW Curved Display. Τόσο το BMW Curved Display όσο και ο ψηφιακός βοηθός BMW Intelligent Personal Assistant αποτελούν τμήμα του BMW iDrive τελευταίας γενιάς. Βασισμένο στο BMW Operating System 8, ο σχεδιασμός του αποβλέπει στη διαισθητική αλληλεπίδραση μεταξύ οδηγού και οχήματος, χρησιμοποιώντας έλεγχο μέσω αφής και φυσικής γλώσσας.