Νέα μοντέλα

05 Apr, 2021 Ώρα 18:54

Πρεμιέρα για το GR 86, το καινούργιο σπορ κουπέ της Toyota

Thumbnail

H Toyota συνεχίζει να ενισχύει το σπορ προφίλ της και έτσι μετά τα GR Supra και Yaris παρουσίασε ένα ακόμα μοντέλο που έχει το GR στην επωνυμία του. Πρόκειται για το από καιρό αναμενόμενο σπορ κουπέ GR 86, που αντικαθιστά το GT 86. Που συμπλήρωσε αισίως 9 χρόνια παρουσίας και συνολικές πωλήσεις 200.000 μονάδων, τιμή ικανοποιητική ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως τα αυτοκίνητα της συγκεκριμένης κατηγορίας δεν είναι στο ζενίθ της δημοτικότητάς τους.

Close

 

 

Το GR 86 κάνει σαφές με την πρώτη ματιά πως διατηρεί τις βασικές σχεδιαστικές γραμμές του προκατόχο του, αν και συνολικά δείχνει πιο μοντέρνο και πιο δυναμικό. Ταυτόχρονα διατηρεί και τις εξωτερικές του διαστάσεις -το μήκος του είναι 4,26 μέτρα- αλλά και τη διάταξη των 2+2 θέσεων στο εσωτερικό του. Το οποίο είναι επίσης ανανεωμένο, με την οθόνη των 7,0 ιντσών στην κεντρική κονσόλα να το προσδιορίζει οπτικά.

 

Close

 

Ο κινητήρας του GR 86 είναι ένας καινούργιος, ατμοσφαιρικός boxer 2.400 κυβικών -προέλευσης Subaru, μιας και υπάρχουν πολλά κοινά με το νέο BRZ- ο οποίος αποδίδει, με βάση τις προδιαγραφές του αυτοκινήτου για την Ιαπωνία, 235 ίππους και 250 Nm. O boxer έχει όριο περιστροφής στις (υψηλές) 7.400 σ.α.λ. κινεί τους πίσω τροχούς και εξασφαλίζει ένα 0-100 χλμ./ ώρα σε 6,3 δεύτερα.

 

 

Είναι δηλαδή 1,1 δεύτερα πιο γρήγορο στη συγκεκριμένη δοκιμασία σε σχέση με τον προκάτοχό του, κάτι που οφείλεται και στο βάρος του των μόλις 1.260 κιλών. Που προέκυψε έπειτα από προσπάθειες των μηχανικών της Toyota και με την εκτεταμένη χρήση αλουμινίου στην οροφή καθώς και σε άλλα σημεία του αμαξώματος.

 

 

Σε αντίθεση με την αρχική πληροφόρηση το νέο Toyota GR 86 θα είναι κανονικά διαθέσιμο και στην Ευρώπη, ενδεχομένως με ελαφρώς διαφοροποιημένες προδιαγραφές σε σχέση με τις ιαπωνικές.

 

 

Πηγή: CNN.gr

14 Apr, 2021 Ώρα 16:23

Mercedes Benz EQS: Μια executive ηλεκτρική πρόκληση

Thumbnail

Το EQS είναι το καινούργιο ηλεκτρικό μέλος της οικογένειας της Mercedes Benz στην executive κατηγορία. Ένα μοντέλο / σταθμός στην ηλεκτρική εξέλιξη του αυτοκινήτου το οποίο είναι βασισμένο σε μια νέα αρχιτεκτονική που του προσφέρει σωρεία καινοτομιών.

Close

Το EQS θα επιτρέψει στους πελάτες της executive κατηγορίας να επωφεληθούν πλήρως από όλα τα πλεονεκτήματα μιας ηλεκτρικής αρχιτεκτονικής σε σχέση με το χώρο και το σχεδιασμό. Με εμβέλεια έως και 770 km, το EQS πληροί τις απαιτήσεις για ένα σαλούν του μέλλοντος στην κατηγορία της S-Class ενώ την ίδια στιγμή σπάει και ένα παγκόσμιο ρεκόρ. Αυτό του χαμηλότερου συντελεστή οπισθέλκουσας από όλα τα αυτοκίνητα παραγωγής πολύ φθάνει μόλις τα cd 0,20, κάτι που συμβάλλει σημαντικά στην αυξημένη εμβέλεια του.

 

Close

 

Η νέα γενιά ηλεκτρικών οχημάτων στην executive κατηγορία βασίζεται σε μια ειδικά σχεδιασμένη αρχιτεκτονική, η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις σειρές μοντέλων. Το πλαίσιο καθώς και όλα τα άλλα στοιχεία του συστήματος, ειδικά οι μπαταρίες, είναι μεταβλητά χάρη στον αρθρωτό του σχεδιασμό. Η φιλοσοφία του οχήματος βελτιστοποιείται έτσι ώστε να καλύπτει κάθε απαίτηση μελλοντικών ηλεκτρικών μοντέλων.

Close

Το νέο EQS, το οποίο προσφέρεται με κίνηση στους πίσω ή και στους τέσσερεις τροχούς (4MATIC), διαθέτει εμβέλεια 770 χιλιομέτρων και συνολική απόδοση 385 kW (516 ίππους), δηλαδή 26% περισσότερη δύναμη από το EQC. Η πλοήγηση με το Navigation with Electric Intelligence λαμβάνει τα πάντα υπόψη (θερμοκρασία ατμόσφαιρα, απόσταση μέχρι τον προορισμό ή των σημείων φόρτισης, κίνηση, συνολική κατανάλωση και άλλα) πριν αναφέρει την πορεία στον οδηγό.

 

 

Παράλληλα, ο χαμηλός συντελεστής οπισθέλκουσας συμβάλλει στο να διατηρεί ένα χαμηλό επίπεδο θορύβου στην καμπίνα προσφέροντας ταυτόχρονα και καλύτερη κατανάλωση ενέργειας λόγω λιγότερης αντίστασης.

Το EQS μπορεί να φορτιστεί με έως 200 kW σε σταθμούς γρήγορης φόρτισης με συνεχές ρεύμα. Στο σπίτι ή στους δημόσιους σταθμούς φόρτισης, το EQS μπορεί να φορτιστεί βολικά με έως και 22 kW με AC χρησιμοποιώντας τον ενσωματωμένο φορτιστή. Επιπλέον, υπάρχουν διάφορα έξυπνα προγράμματα φόρτισης που μπορούν να ενεργοποιηθούν αυτόματα ανάλογα με την τοποθεσία και λειτουργίες όπως η φόρτιση εξοικονόμησης μπαταρίας. 

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Ambition 2039», η Mercedes-Benz εργάζεται για να προσφέρει ένα νέο στόλο οχημάτων με ουδέτερο αντίκτυπο άνθρακα στο περιβάλλον. Από το 2030, η εταιρεία θέλει περισσότερα από τα μισά αυτοκίνητα που πουλά να διαθέτουν ηλεκτρικά συστήματα κίνησης. Αυτό περιλαμβάνει πλήρως ηλεκτρικά οχήματα και υβριδικά plug-in. Σε πολλούς τομείς, η Mercedes σκέφτεται ήδη το αύριο από σήμερα και έχει σχεδιάσει το EQS έχοντας κατά νου τη βιωσιμότητα. Τα οχήματα παράγονται με ιδεολογία ουδέτερης βάσης CO2, ενώ χρησιμοποιούνται υλικά εξοικονόμησης πόρων.