Νέα μοντέλα

01 Nov, 2022 Ώρα 11:54

Toyota bZ3: Το δεύτερο μέλος της ηλεκτρικής οικογένειας Toyota

Thumbnail

Πρεμιέρα στην Κίνα έκανε το δεύτερο bZ ηλεκτρικό της Toyota, μετά το bZ4X που γνωρίσαμε πριν μερικούς μήνες. Ο λόγος για το ολοκαίνουργιο bZ3 το οποίο δεν έχει μονάχα φουτουριστική σχεδίαση αλλά απίθανο αεροδυναμικό συντελεστή που ανέρχεται στα 0.218 Cd.

Close

 

 

Στο εσωτερικό του εφοδιάζεται με το νέο λογισμικό της ιαπωνική φίρμας υπό την ονομασία «Digital Island» το οποίο φιλοξενείται σε μία μεγάλη κάθετη οθόνη αφής. Από την συγκεκριμένη μπορούν να γίνουν όλες οι λειτουργίες από το στερεοφωνικό μέχρι να ανοίξει και το πορτπαγκάζ. 

 

Close

 

Με μήκος 4.725χλστ. πλάτος 1.835χλστ. ύψος 1.475χλστ. και μεταξόνιο στα 2.880χλστ. διαθέτει σχεδίαση που σύμφωνα με την εταιρία προέρχεται από τον σφυροκέφαλο καρχαρία. Χωρίς να έχουν γίνει γνωστές οι τεχνικές προδιαγραφές ή το μέγεθος της μπαταρίας, η εταιρία υπόσχεται αυτονομία 600χλμ. αλλά και πως για 10 χρόνια, η μπαταρία θα διατηρεί πάνω από το 90% της χωρητικότητας της.

 

 

Σύμφωνα με προηγούμενες αναφορές, πιθανότατα το αμιγώς ηλεκτρικό σύνολο θα έρχεται σε δύο εκδόσεις, με 180 και 242 άλογα ενώ η τελική ταχύτητα θα περιορίζεται στα 160χλμ./ώρα. Αρχικά το μοντέλο θα κατασκευάζεται και θα πωλείται στην Κίνα όμως από τις αρχές του 2024 θα έρθει και στην Ευρώπη.

20 Mar, 2023 Ώρα 09:14

Η νέα BMW M2 διαθέτει όλα τα δυναμικά χαρακτηριστικά του τμήματος ‘M’ της μάρκας

Thumbnail

H παρουσίαση της νέας BMW M2 σηματοδοτεί ένα ακόμα ξεχωριστό γεγονός τη χρονιά του εορτασμού της 50ής επετείου της BMW M GmbH. Μια σκληροπυρηνική εκδοχή που προσφέρει τις χαρακτηριστικές επιδόσεις M από έναν εξακύλινδρο εν σειρά κινητήρα απόδοσης 460 hp ίππων. Ο ξεχωριστός χαρακτήρας του μοντέλου υποδηλώνεται στην εκφραστική εξωτερική σχεδίαση με τις αθλητικές coupé αναλογίες. 

Close

 

 

Ξεχωρίζει η μεγάλη μάσκα νεφρών της BMW, αλλά χωρίς πλαίσιο, οι μεγάλες εισαγωγές αέρα και φυσικά οι τονισμένοι θόλοι των τροχών που προσφέρουν δυναμισμό στο όλο σύνολο. Το ίδιο και για τις προτεταμένες πλαϊνές ποδιές που προσφέρουν τόνο στην πλάγια όψη του οχήματος. Το σπόιλερ, ο ενσωματωμένος στην πίσω ποδιά διαχύτης και τα δύο ζεύγη απολήξεων του συστήματος εξαγωγής ξεχωρίζουν στο πίσω μέρος του αμαξώματος. Η νέα BMW M2 συνεχίζει την παράδοση της μάρκας στα σούπερ σπορ compact μοντέλα, που ξεκίνησε το 1973 με την άφιξη της BMW 2002 turbo ενώ συνεχίζει την επιτυχία της προκατόχου της, που κατέγραψε σχεδόν 60.000 πωλήσεις σε όλο τον κόσμο.

Η έκδοση του εξακύλινδρου εν σειρά συνόλου με τεχνολογία M TwinPower Turbo ξεχωρίζει με τα τυπικά χαρακτηριστικά απόδοσης M που διαθέτει. Διαφέροντας μόνο σε λίγες λεπτομέρειες από τον κινητήρα που χρησιμοποιείται στα μοντέλα BMW M3 και M4, αποδίδει 460 ίππους και μέγιστη ροπή στα 550 Nm  μεταξύ 2.650 και 5.870 σαλ ενώ φτάνει τα 100 χλμ από στάση σε 4.1 δευτερόλεπτα. Η αύξηση της απόδοσης του κινητήρα συνοδεύεται από ένα πλούσιο ήχο που παράγεται από το ειδικό σύστημα εξαγωγής M με ηλεκτρικά ελεγχόμενα πτερύγια.

Close

 

 

Η ισχύς του κινητήρα μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός οκτατάχυτου κιβωτίου M Steptronic με Drivelogic στάνταρ. Ο χειρισμός του κιβωτίου πραγματοποιείται μέσω ενός επιλογέα με την πιο πρόσφατη σχεδίαση Μ καθώς και από τα paddles στο τιμόνι. Παράλληλα, ένα χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων διατίθεται προαιρετικά για όσους αναζητούν μία κλασική εμπειρία επιδόσεων. Η στάνταρ λειτουργία M Traction Control είναι επίσης σχεδιασμένη για να μπορεί ο οδηγός να δοκιμάζει με ασφάλεια τα όρια απόδοσης του οχήματος ενώ ένα ακόμα στοιχείο που συμβάλλει στην εξαιρετική δυναμική της BMW M2 είναι το Active M Differential στον πίσω άξονα.

 

 

Στο εσωτερικό η νέα BMW M2 υιοθετεί cockpit με οδηγοκεντρική σχεδίαση που περιλαμβάνει όργανα, χειριστήρια και επιλογές ρύθμισης ειδικά για μοντέλα M, καθώς και το προηγμένο BMW Curved Display. Τόσο το BMW Curved Display όσο και ο ψηφιακός βοηθός BMW Intelligent Personal Assistant αποτελούν τμήμα του BMW iDrive τελευταίας γενιάς. Βασισμένο στο BMW Operating System 8, ο σχεδιασμός του αποβλέπει στη διαισθητική αλληλεπίδραση μεταξύ οδηγού και οχήματος, χρησιμοποιώντας έλεγχο μέσω αφής και φυσικής γλώσσας.