Γενικά

21 Oct, 2019 Ώρα 09:58

Ανάβαση Πλατρών: Η κυπριακή νοοτροπία είναι ο εχθρός των αναβάσεων

Thumbnail

Όπως είναι πλέον γνωστό ο αγαπημένος μας αγώνας Ανάβασης Πλατρών διακόπηκε μετά από ένα ατυχές συμβάν κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών περασμάτων. 

Close

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του δοκιμαστικού του περάσματος, Ο Κώστας Κωνσταντίνου με Nissan Silvia S14 έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του με αποτέλεσμα σε μια στροφή να κτυπήσει σε ένα μικρό τοίχο. Ένα ατύχημα το οποίο ουκ ολίγον προβλέπεται σε τέτοιους αγώνες οι οποίοι γίνονται σε δημόσιους δρόμους.  

 

Close

 

Close

Δεν κολλάμε όμως εκεί, κολλάμε κάπου αλλού: Στο σημείο όπου χτύπησε ο Κωνσταντίνου δυστυχώς πολύ κοντά υπήρχαν άνθρωποι οι οποίοι λανθασμένα στεκόντουσαν στο εξωτερικό σημείο της προηγούμενης στροφής. Λέμε δυστυχώς, επειδή αντιδρώντας για να αποφύγουν το αυτοκίνητο ένας από αυτούς τραυματίστηκε στον ώμο (όχι σοβαρά) αφού πήδηξε σε σημείο όπου υπήρχαν σκαλιά. Σύμφωνα με ότι ακούσαμε μαζί τους υπήρχαν και παιδιά! Φυσικά δεν θέλουμε να σταθούμε με τίποτα σε όλα αυτά που ακούσαμε επειδή έστω και αν ήμασταν δύο στροφές πιο πίσω μέχρι να φτάσουν σε μας τα νέα μετατράπηκαν σε θανατηφόρο... Ακούσαμε επίσης ότι το αυτοκίνητο μπήκε μέσα σε σπίτι. Αστείο ε; Κι ας βρισκόμασταν δύο στροφές πιο κάτω!

 

 

Ας προσθέσουμε λοιπόν ότι από το ξεκίνημα της ημέρας είχαμε σοβαρό θέμα επικοινωνίας με τους θεατές. Είδαμε ιδιοκτήτη καταστήματος να μετακινεί τα προστατευτικά κάγκελα γιατί "ενοχλούσαν" το κατάστημα του. Είδαμε θεατές να μην ακολουθούν τις οδηγίες των marshals. Να κάθονται σε σημεία που είναι επικίνδυνα. Να διασχίζουν τον δρόμο την ώρα που αρχίσανε τα περάσματα και άλλα πολλά. Όλα αυτά με τις κοινές δικαιολογίες. "οκ ρε κουμπάρε", "μεν φοάσε τίποτε", "εν να πάω τζιαμέ μεν φοάσε", "εν με πιάνει δαμέ είμαι ψηλά", "γιατί; αφου εν ενοχλώ δαμέ", "άφησμας ρε κουμπάρε που εν να μας πείς τζαι που να κάτσουμε τωρά" και όπως καταλαβαίνετε και άλλα πολλά!

Δείτε στο πιο κάτω βίντεο το ατύχημα και αποφασίστε οι ίδιοι για το ποιος έχει το φταίξιμο!

 

 

Oι  γνήσιοι κύπριοι, θεωρούν ότι γνωρίζουν και το πότε θα φύγει το αυτοκίνητο στη στροφή αλλά και σαφώς περισσότερα από τους διοργανωτές του αγώνα και δεν ακολουθούν τις οδηγίες της οργάνωσης. Για τον σκοπό αυτό, οι ιθύνοντες του σπορ κάνουν ότι μπορούν για να αλλάξουν νοοτροπίες αλλά πιστέψτε με, σε όλους τους αγώνες υπάρχουν αμέτρητα σημεία παρακολούθησης από ασφαλή σημεία. Ο μόνος που μπορεί να δημιουργήσει ατύχημα είναι ο ίδιος ο θεατής, αν δεν ακολουθεί τις οδηγίες των υπευθύνων. Να πούμε επίσης ότι εδώ και πάρα πολλά χρόνια στην Κύπρο δεν υπήρξε σοβαρό ατύχημα σε αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι οι διοργανώσεις είναι αλάνθαστες.

Οι κόποι ενός οδηγού και της ομάδας του, οι κόποι της διοργάνωσης και όλων όσων συμμετείχαμε στο χθεσινό event πήγαν χαμένοι. Η αστυνομία και η διοργάνωση, καθώς και αγωνιζόμενοι, παρακάλεσαν το κοινό μια τελευταία φορά μετά το ατύχημα όπως μετακινηθούν από τα σημεία που ήταν επικίνδυνα. Όμως ο τρανός Κύπριος που τίποτα δεν θα του κάνει κακό επειδή είναι απόγονος του σούπερμαν Clark Kent, απλά συνέχισε ακάθεκτος. Έτσι λοιπόν αποφασίστηκε η διακοπή του αγώνα από τη διοργάνωση για αποφυγή άλλων ατυχημάτων.

 

 

Ο αγώνας Ανάβασης Πλατρών, είχε ομάδα ασφάλειας με αμέτρητα άτομα από τη Λέσχη Λεμεσού, ένα σωρό marshals, είχε μέτρα ασφάλειας, είχε ασθενοφόρα, αστυνομικούς, υπεύθυνο ασφάλειας με την ομάδα του, Αλυτάρχη, αγωνοδίκες. 

Οι οδηγοί είναι απογοητευμένοι και ήταν αυτοί που πλήρωσαν τα σπασμένα. Το ίδιο και οι διοργανωτές οι οποίοι ξόδεψαν κόπο και μόχθο γι ανα στήσουν αυτό το υπερθέαμα που δεν προλάβαμε να δούμε.

Ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες. Για την ιστορία, ο αγώνας όσο διάρκεσε, ήταν εντυπωσιακός με τα περάσματα των οδηγών να ξεσηκώνουν το πλήθος. Αυτοί είμαστε. Οι τρανοί κυπραίοι. 

 

Να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς που ήταν δίπλα μας, μέχρι το τέλος.

Το Car.com.cy μέλος της Digital Tree όπως και το Boyz Stuff Show παραμένουν επίσης τρανοί υποστηρικτές σε οποιαδήποτε αυτοκινητιστική διοργάνωση!

 

 

 

27 Jun, 2025 Ώρα 19:36

Με μεγάλη επιτυχία ο 3ος αγώνας Time Attack!

Thumbnail

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 3ος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Time Attack της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου. Οι θεατές απόλαυσαν για ακόμη μια φορά τα θηρία του Time Attack Club στη μοναδική πίστα ταχύτητας στο νησί, την Achna Speedway. 

Close

Οι 31 πιλότοι ολοκλήρωσαν 3 οδηγικά σκέλη με την συνδρομή των στελεχών της διοργανώτριας λέσχης, Time Attack Club Cyprus στο τεχνικό κομμάτι, και της ομάδας της Achna Speedway στο αγωνιστικό.

 

Close

 

Οι πολλές συμμετοχές στις κατηγορίες πολιτικών αυτοκινήτων επιβεβαιώνουν τον σκοπό του θεσμού που είναι να λειτουργήσει ως φυτώριο νέων οδηγών και να δώσει την δυνατότητα στον κάθε χομπίστα και στον κάθε αγωνιζόμενο να προπονηθεί σε συνθήκες υψηλής πρόσφυσης με την μέγιστη ασφάλεια που προσφέρει η πίστα. 

Close

Πολλά ευχαριστώ στο Χορηγό του πρωταθλήματος Time Attack, Ψάλτης Ανταλλακτικά με τα λιπαντικά ENEOS αλλά και στους υποστηρικτές τους θεσμού, STS Events, H.F. Trust Racing, Αχναγάλ, Shell Cyprus, Satworks και Red Bull. 

 

 

Πάμε στα αποτελέσματα ανα κατηγορία με την συνοδεία υπέροχων φωτογραφιών από την GiorkNos Media την οποία πρέπει να ακολουθήσετε εδώ.

Στις αγωνιστικές κατηγορίες δεν καταφέραμε να δούμε ρεκόρ πίστας μιας και το καλοκαίρι μας μπήκε για τα καλά με τους χρόνους να είναι λίγο ανεβασμένοι. 

Στην RC BE έχουμε το μοναδικό Radical που τρέχει αυτή τη χρονιά με τον Ρένο Περικλέους να κυνηγά το ρεκόρ πίστας αλλά και το απόλυτο προσωπικό ρεκόρ. Τον είδαμε να το διασκεδάζει καταγράφοντας φυσικά τον καλύτερο χρόνο της ημέρας με 1:02.066.

 

 

Στην κατηγορία Open O Μιχάλης Σοφοκλέους επιστρέφει κυνηγώντας επίσης τον απόλυτο χρόνο στα αυτοκίνητα παραγωγής μιας και φέτος στη κατηγορία τρέχει χωρίς ανταγωνισμό. Έκανε το δεύτερο καλύτερο χρόνο της ημέρας και κράτησε τον πήχη ψηλά με το θηριώδες Mitsubishi Lancer EVO III.

 

 

Στην RC E1 2WD ο Θεόδωρος Αντωνίου επέστρεψε με ανανεωμένο το Honda Civic κερδίζοντας την πρώτη θέση. Στη δεύτερη θέση ο Κωνσταντίνος Λοίζου ο οποίος έκανε εμφάνιση με δανεικό αυτοκίνητο έτσι ώστε να μην χάσει τους πολύτιμους βαθμούς του αγώνα.

 

 

Στην RC E2 2WD Ο Στέλιος Σάββα με το αναβασιάρικο κίτρινο Mazda MX5 πήρε τη πρώτη θέση της κατηγορίας χωρίς ανταγωνισμό.

 

 

Στην RC E2 4WD Ο Αργύρης Μπέλλου έφερε όμορφους ήχους στη πίστα με το θηρίο Toyota Corolla. Πήρε τη πρώτη θέση του αγώνα με τον Γιώργο Μακεδόνα (Toyota Celica GT4) να ακολουθεί στη δεύτερη. Περιμένουμε και από τους δύο ακόμη πιο χαμηλούς χρόνους. Στη τρίτη θέση ο Πρόεδρος του Time Attack Club, Χάρης Περίκκος με Lancer Evolution 7.

 

 

Στην RC S1 Ο Στέλιος Κυθρεώτης της STS Events κατέκτησε την πρώτη θέση με Honda Civic. Δεύτερος ο Στέφανος Τσαγγαρίδης, που έτρεξε με εφεδρικό αυτοκίνητο, καθώς το αγωνιστικό του δεν ήταν έτοιμο.

 

 

Tην RC S2 Κέρδισε ο Ανδρέας Κυριάκου με Honda Civic χωρίς ανταγωνισμό.

 

 

Στα πολιτικά αυτοκίνητα είχαμε "πόλεμο" με τους χρόνους να παίζουν στα χιλιοστά των δευτερολέπτων.

Στην M1 ο Andrei Matsipura με Mazda RX8 πήρε τη πρώτη θέση. Πίσω του στη δεύτερη θέση ο Μιχάλης Χριστοφή με Honda Civic και στη τρίτη θέση ο Μάριος Αρτεμίου με Honda Civic. Και οι τρείς μέσα στο ίδιο δευτερόλεπτο με διαφορά κάποιων χιλιοστών. 

 

 

Στην M2 Ο Λούκας Καρεκλάς με Lancer Evolution 6, παρότι αντιμετώπισε προβλήματα, κράτησε την πρώτη θέση. Δεύτερος, απειλητικά κοντά, ο «μικρός» της παρέας, Σταύρος Χαραλάμπους, με Audi TT. Τρίτος ο Dmitry Kyrzyakov με Subaru Impreza, που φαίνεται να βρίσκει ξανά ρυθμό μετά από αποχή.

 

 

Στην Μ3 ο Sergey Byelyayev με το Porsche GT4 πήρε τη πρώτη θέση χωρίς ανταγωνισμό. 

 

 

Στην S1 ο Kirill Smirnov με Suzuki Swift πήρε τη πρώτη θέση με τον Simon Emery να τον ακολουθεί στη δεύτερη θέση με Mazda MX5. Στη τρίτη θέση ο Παναγιώτης Αραμπατζής με Honda Civic.

 

 

Στην S2 ο Sergey Byelyayev της M3 πάλεψε τον ανταγωνισμό με τα Toyota MRS της κατηγορίας και πήρε την πρώτη θέση. Στη δεύτερη θέση ο Iurii Kolesov με MRS και στη τρίτη θέση ο Ivan Mironov πάλι με MRS. 

 

 

Στην S3 η Alina Orlova είχε ένα μικρό ατύχημα κατά τη διάρκεια του δοκιμαστικού της με το Porsche Boxster της. Τελείωσε τον αγώνα με δανεικό αυτοκίνητο έτσι ώστε να πάρει τους πολύτιμους πόντους της κατηγορίας.

Στην S4 ο Μάριος Τοφαλής με Lancer Evolution 9 πήρε τη πρώτη θέση. Στη Δεύτερη θέση ακολούθησε ο Kyrill Falco με Subaru Impreza Estate.

 

 

Όλα κύλησαν ομαλά, με τη θερμοκρασία ελαφρώς ανεβασμένη. Οι οδηγοί απόλαυσαν έναν ακόμη αγώνα πριν το καλοκαίρι και θα κάνουν μια μικρή διακοπή μέχρι τον Νοέμβριο, όταν θα επιστρέψουν για το Time Attack Superbattle International Series.

Μέχρι τότε, τους ευχόμαστε καλή ξεκούραση, επιτυχημένα upgrades και καλές βουτιές!