Ειδήσεις

24 Apr, 2020 Ώρα 16:30

Το εργοστάσιο της SEAT παράγει τώρα αναπνευστήρες!

Thumbnail

Η Seat μετέτρεψε τη γραμμή παραγωγής του νέου Leon στο εργοστάσιο του Martorell και πλέον εκεί κατασκευάζονται αυτοματοποιημένοι αναπνευστήρες στη μάχη απέναντι στον κορωνοϊό.  Η μετάβαση από την παραγωγή αυτοκινήτων σε αναπνευστήρες σε χρόνο ρεκόρ είναι αποτέλεσμα της έντονης δουλειάς και της αφοσίωσης πολλών εργαζομένων της εταιρείας. «Το κίνητρο όλων των συμμετεχόντων σε αυτό το έργο είναι ότι με την τεχνογνωσία μας μπορούμε να παράγουμε μαζικά εξοπλισμό που θα σώσει ζωές», εξηγεί εκπρόσωπος του εργοστασίου.

Close

 

 

Από την αρχή της εξάπλωσης του COVID-19, ξεκίνησαν διάφορες πρωτοβουλίες από τη  SEAT. Συγκεκριμένα, για την παραγωγή αναπνευστήρων, μια ομάδα μηχανικών έθεσε κατασκεύασε συνολικά 13 πρωτότυπα έως ότου παραχθεί το οριστικό μοντέλο.

Το κλειδί βρίσκεται στον υαλοκαθαριστήρα. Το έργο διαμορφώνεται με τα γρανάζια που εκτυπώνονται τρισδιάστατα, τους άξονες του κιβωτίου ταχυτήτων και τον μηχανισμό κίνησης ενός υαλοκαθαριστήρα. 

Close

 

 

Ο στόχος ήταν να κατασκευαστούν ανεμιστήρες υψηλής ποιότητας και το αποτέλεσμα είναι το OxyGEN το οποίο σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την Protofy.XYZ και συναρμολείτε από την SEAT. Κάθε αναπνευστήρας διαθέτει περισσότερα από 80 ηλεκτρονικά και μηχανικά εξαρτήματα και υπόκειται σε λεπτομερή ποιοτικό έλεγχο αλλά και αποστείρωση με υπεριώδη ακτινοβολία.Η γραμμή παραγωγής των αναπνευστήρων  να λειτουργεί χάρη σε πολλούς υπαλλήλους της SEAT που εργάζονται ακούραστα γι αυτό το έργο. «Το να ξέρουμε ότι προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε στο να σωθεί εξοικονόμηση μιας ζωής κάνει όλη αυτή την εργασία που έχουμε κάνει, αξίζει τον κόπο», δηλώνει ο Francesc Sabaté του τμήματος έρευνας και εξέλιξης της SEAT.

Το αποτέλεσμα αυτού του έργου έγινε εφικτό χάρη στην αλληλεγγύη των υπαλλήλων της SEAT αλλά και πολλών εταιρειών που συνεργάζονται με το Ισπανικό εργοστάσιο. 

 

Tags
21 May, 2024 Ώρα 08:28

Το πακέτο Stealth Pack ενισχύει το δυναμικό χαρακτήρα του Range Rover Sport

Thumbnail

Οι, σπορ επιδόσεις του Range Rover Sport γίνονται ακόμα πιο δυναμικές με το προαιρετικό Stealth Pack. Ένα προσεγμένο και ειδικά σχεδιασμένο πακέτο που έχει σαν στόχο να ενισχύσει τα κορυφαία χαρακτηριστικά του μοντέλου αλλά και να προσφέρει περισσότερη οδηγική απόλαυση σε οδηγό και επιβάτες.

Close

 

 

Στο εξωτερικό ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά το Carpathian Grey, ένα premium μεταλλικό χρώμα με σατινέ προστατευτική μεμβράνη που διατίθεται για πρώτη φορά σε πακέτο προαιρετικών επιλογών του Range Rover Sport. Αυτή η μεμβράνη τοποθετείται κατά τη διαδικασία παραγωγής του μοντέλου και προσφέρει όχι μόνο ένα σύγχρονο σατινέ φινίρισμα, αλλά παρέχει και προστατευτικά οφέλη όπως σε περίπτωση γρατζουνιών ή ζημιών. Η μεμβράνη μπορεί απλά να αφαιρεθεί και να αντικατασταθεί. Ένα χαρακτηριστικό που έρχεται σε αντίθεση με ένα εκτεταμένο μαύρο πακέτο, που περιλαμβάνει αεραγωγούς καπό Narvik Black Gloss, τις επιγραφές, τους χαμηλότερους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες και πλευρικά σπόϊλερ. Ξεχωρίζουν επίσης και οι ζάντες 23 ιντσών σε χρώμα Gloss Black με μαύρες δαγκάνες φρένων.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα σπορ καθίσματα αλλά και η τεχνολογικά προηγμένη κεντρική κονσόλα με ενιαία οθόνη αφής 11,4 ιντσών. Επίσης, στο χώρο ο οδηγός και οι επιβάτες μπορούν να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες της διαδραστική οθόνη οδηγού αλλά και το σύστημα Meridian Surround Sound System™ ενώ έχουν τη δυνατότητα επιλογής δέρματος Ebony Windsor Leather ή το Light Cloud Windsor Leather.

Close

 

 

Ο ξεχωριστός και συνάμα δυναμικός χαρακτήρας του Range Rover Sport ενισχύονται ακόμα περισσότερο με τη σειρά εξακύλινδρων 48V mild-hybrid κινητήρων βενζίνης και ντίζελ Ingenium. Είναι όλοι διαθέσιμοι με την επιλογή Stealth Pack όταν επιλέγεται η έκδοση Dynamic SE. Παράλληλα, οι plug-in ηλεκτρικές υβριδικές επιλογές P460e και P550e θα κάνουν την εμφάνιση τους μέσα σε αυτή τη χρονιά.

Τέλος, το Range Rover Sport με το πακέτο Stealth διαθέτει επίσης τις τελευταίες εφαρμοσμένες τεχνολογίες και καινοτομίες της μάρκας, όπως καθαρισμό αέρα καμπίνας, το κλείδωμα και ξεκλείδωμα όταν ο οδηγός πλησιάζει το όχημα ενώ η ενημερώσεις λογισμικού γίνονται ασύρματα (over-the-air)