Video

06 Aug, 2020 Ώρα 18:32

Η απόλυτη συγκριτική δοκιμή 12 ελαστικών σε στεγνό και βρεγμένο (βίντεο)

Thumbnail

Το ερώτημα για το πιο τύπο ελαστικού να επιλέξω για το αυτοκίνητό μου έρχεται και παρέρχεται με μια περιοδικότητα όχι μεγαλύτερη -θέλουμε να πιστεύουμε- των τεσσάρων ετών.

Close

Ένα ερώτημα που σπάνια βρίσκει μια εύκολη και ξεκάθαρη απάντηση, καθώς πέρα από τον τύπο του αυτοκινήτου και του οδηγού που καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την αποτελεσματικότητα ενός ελαστικού υπάρχουν και πάρα πολλοί άλλοι παράγοντες που ορίζουν τις τύχες του.

Αν στα παραπάνω προσθέσει κανείς και το πλήθος των επιλογών που προσφέρει η ευρωπαϊκή αγορά, τότε είναι εύκολο να αντιληφθεί πώς η επιλογή των ελαστικών, η οποία και θα μας ακολουθήσει για τα επόμενα 3-4 χρόνια, μετατρέπεται σε έναν όχι πάντα ευχάριστο πονοκέφαλο.

Close

Κάπως έτσι το video που ακολουθεί αποκτά ιδιαίτερη αξία, κρίνοντας και συγκρίνοντας τις δυνατότητες 12διαφορετικών ελαστικών στη γήινη διάμετρο των 16 ιντσών.

Η συμπεριφορά στο στεγνό αποτέλεσε την πρώτη δοκιμασία, στην οποία πρώτευσε το ελαστικό της Goodyear, ωστόσο, στη διαδικασία της πέδησης η πρώτη θέση άλλαξε χέρια περνώντας στην Continental.

Close

H συμπεριφορά σε βρεγμένο έδωσε ένα βραχύ προβάδισμα στα ελαστικά της Maxxis με τα επίσης χαμηλού budget ελαστικά της Nokian να ακολουθούν στη δεύτερη θέση.

Το φρενάρισμα στο βρεγμένο αποτέλεσε μια ακόμα αμφίρροπη μάχη, την οποία κέρδισε η Falken αφήνοντας τη Uniroyal και την Continental στην δεύτερη και τρίτη θέση αντιστοίχως.

Σε επίπεδο άνεσης, ο θόρυβος κύλισης αποδείχθηκε χαμηλότερος στα ελαστικά της BF Goodrich, της Goodyear και της Bridgeston. Tα ελαστικά της BF Goodrich δείχνουν να ανταποκρίνονται καλύτερα και στις κακοτεχνίες του οδοστρώματος διεκδικώντας έτσι τον τίτλο του πρωταθλητή στην άνεση.

Τα αποτελέσματα της συγκριτικής δοκιμής επιβεβαιώνει αυτό που ίσως γνωρίζετε ήδη. Το γεγονός δηλαδή ότι δεν υπάρχει το τέλειο ελαστικό παρά μόνο εκείνο που ανταποκρίνεται καλύτερα στις δικές σας ανάγκες και του αυτοκινήτου σας.

 

Πηγή: CarandDriver.gr

24 Apr, 2024 Ώρα 08:34

Ένα πλύσιμο σκέτη απόλαυση (βίντεο)

Thumbnail

Πόσο καιρό έχετε αφήσει το αυτοκίνητο σας χωρίς ένα καλό εξωτερικό και εσωτερικό πλύσιμο; Στο σημερινό βίντεο έχουμε ίσως το νικητή για το μεγαλύτερο διάστημα που έχει να πλυθεί ένα Ι.Χ. καθώς η συγκεκριμένη C3 Corvette του 1978 που βλέπετε στη φωτογραφία, αφού οδηγήθηκε για περίπου 2.573χλμ. μετά έμεινε ακίνητη να σαπίζει για 45 χρόνια. Ευτυχώς σε κλειστό γκαράζ με κλειστά παράθυρα.

Close

Ήρθε η ώρα να λάβει την αγάπη που της αξίζει.

Το συνεργείο από το κανάλι WD Detailing στο YouTube, αφού κατάφερε να ανοίξει την γκαραζόπορτα, βρήκε το εγκαταλελειμμένο κλασικό αυτό μοντέλο και το μετέφερε στον ειδικό χώρο καθαρισμού.

Close

Ενώ η περισσότερη βρωμιά βγαίνει με λίγο σαπούνι και ένα πιεστικό, οι προφυλακτήρες είναι πιο δύσκολο να καθαριστούν. Οι φίλοι της Corvette θα γνωρίζουν ότι αυτά τα κομμάτια κατασκευάστηκαν από πλαστικό και όχι από μέταλλο ή fiberglass, και οι άνθρωποι της WD Detailing υποψιάζονται ότι απορρόφησαν περισσότερη βρωμιά από την εναλλαγή θερμότητας από ό,τι τα υπόλοιπα πάνελ. Τίποτα που δεν μπορεί όμως να διορθωθεί με μια σκληρή βούρτσα και τα ανάλογα χημικά.

 

Close

 

Όποιος έβαλε αυτή την Corvette στην αποθήκη, αποφάσισε έξυπνα να κρατήσει τις πόρτες και τα παράθυρα κλειστά, σφραγίζοντας την καμπίνα από τον εξωτερικό αέρα. Το αποτέλεσμα είναι ένα φωτεινό κόκκινο δερμάτινο εσωτερικό που μοιάζει σχεδόν σαν καινούργιο. Αυτό δεν εμπόδισε τα ποντίκια να μπουν στο εσωτερικό, να φτιάξουν φωλιές και να αφήσουν περιττώματα στο πέρασμά τους. Μια σχολαστική ηλεκτρική σκούπα και ένα τρίψιμο ήταν το μόνο που χρειαζόταν η καμπίνα για να λάμψει όπως πριν από σχεδόν 50 χρόνια.