F1

25 Aug, 2020 Ώρα 15:02

Ανανεωμένο πρόγραμμα αγώνων Formula 1

Thumbnail

Η Formula 1 ανακοίνωσε το τελικό πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2020 που θα αποτελείται από συνολικά 17 αγώνες. Η F1 αποκάλυψε τους τέσσερις τελευταίους σταθμούς για το 2020, με το φινάλε της σεζόν να είναι στις 13 Δεκεμβρίου.

Close

Σήμερα, ανακοινώθηκε και επίσημα το GP Τουρκίας για πρώτη φορά από το 2011 και θα διεξαχθεί στις 15 Νοεμβρίου. Το κλίμα της περιοχής την εποχή εκείνη το καθιστά ιδανικό σημείο για να μπορέσει να διοργανωθεί αγώνας και η διάσημη στροφή 8 θα δει τα θηρία του 2020 να περνάνε με τέρμα γκάζι σύμφωνα με τους οδηγούς.

Δύο εβδομάδες αργότερα, θα ακολουθήσει το GP του Μπαχρέιν. Στη πίστα του Sakhir θα δούμε δύο διαδοχικούς αγώνες, όμως άγνωστο παραμένει το αν θα δούμε διαφορετική χάραξη την δεύτερη εβδομάδα. Αυτός θα είναι ο πρώτος νυκτερινός αγώνας στο 2020 και για πρώτη φορά στην ιστορία της, η F1 ενδέχεται να ολοκληρώσει τη σεζόν με τρεις αγώνες υπό το φως των προβολέων. Και αυτό γιατί δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα το πρόγραμμα του δεύτερου αγώνα.

Close

Η αυλαία θα πέσει όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια στο Άμπου Ντάμπι, με την πίστα της Yas Marina να φιλοξενεί για ακόμα μια φορά αγώνα της Formula 1. Το 2020 θα δει τη σεζόν να κλείνει στις 13 Δεκεμβρίου, λίγο πριν το τέλος του έτους.

Η φετινή σεζόν θα αποτελείται από 17 αγώνες και θα αποτελέσει το μικρότερο Πρωτάθλημα σε αριθμό αγώνων από το 2003. Συνολικά, πέντε σιρκουί που δεν ήταν στο αρχικό πρόγραμμα του 2020 θα κάνουν την εμφάνισή τους, με το Nurburgring, την Imola και το Istanbul Park να επιστρέφουν, ενώ το Mugello και το Portimao θα τα δούμε για πρώτη φορά στην F1.

Close

 

Πηγή: Automotonews.gr

28 May, 2025 Ώρα 08:44

Max Verstappen για GP Monaco: «Ίσως να αρχίσουμε να πετάμε μπανάνες όπως στο Mario Kart»

Thumbnail

Την Κυριακή που μας πέρασε, ολοκληρώθηκε ένα ακόμα GP της Formula 1 στο Μονακό, το οποίο βρήκε το Norris της McLaren νικητή. Πάντως για ακόμη μία χρονιά, η στενότητα του δρόμου και το τεράστιο πλάτος των μονοθεσίων, δεν επέτρεψαν προσπεράσεις, ανακατατάξεις και θέαμα. Μάλιστα η FIA (θέλοντας να προλάβει το «κακό» θέαμα), φέτος για πρώτη φορά έθεσε ως υποχρεωτικά τα δύο pit stops για κάθε ομάδα, ώστε να υπάρχει πιο πολύ σασπένς.

Close

Μία κίνηση που αντί να φέρει θέαμα, έφερε μποτιλιάρισμα στο pit lane. Υπήρξαν επίσης αμφιλεγόμενες τακτικές που εφάρμοσαν ομάδες όπως οι Racing Bulls και Williams, με τους «δεύτερους» οδηγούς τους να επιβραδύνουν την ροή του αγώνα για να επιτρέψουν στους κορυφαίους οδηγούς τους να μπουν στα πιτ χωρίς να χάσουν θέση.

Οι οδηγοί άσκησαν κριτική στους κανόνες μετά τον αγώνα, και ο παγκόσμιος πρωταθλητής Verstappen, που τερμάτισε τέταρτος, δήλωσε στο Sky Sports: «Δεν μπορείς να αγωνιστείς εδώ. Δεν έχει σημασία τι κάνεις. Ένα pit stop, 10, το ίδιο είναι. Ότι και να γίνει δεν μπορείς να περάσεις. Είναι σα να παίζαμε Mario Kart. Ίσως πρέπει τα μονοθέσια να αρχίσουν να πετάνε και μπανάνες όπως στο παιχνίδι για να αποκτήσει ενδιαφέρον ο αγώνας».

Close

Ο Russell με τη σειρά του πέρασε μια εφιαλτική Κυριακή, κολλημένος στο «τρενάκι» των μονοθεσίων, πριν πάρει και ποινή για παράνομη προσπέραση του αργού Alex Albon μέσα από το σικέιν. Τερμάτισε στην 11η θέση, χωρίς καμία από τις Mercedes να βρίσκεται στους βαθμούς. «Τα 2 pit stop σαφώς και δεν λειτούργησαν καθόλου», είπε. «Για όλους τους οδηγούς, οι κατατακτήριες δοκιμές είναι η πιο συναρπαστική στιγμή στο GP Monaco. Να δεχτούμε ότι πρόκειται για έναν αγώνα κατατακτήριων και όχι για ένα πραγματικό GP; Και να πούμε και την αλήθεια, το 99% των θεατών στο Μονακό, παρευρίσκονται για να πιούν σαμπάνια στο γιοτ τους, οπότε δεν τους ενδιαφέρει πραγματικά ο αγώνας».