Drift

01 Nov, 2020 Ώρα 14:18

Εδώ θα δείτε Live τον πέμπτο αγώνα του Παγκυπρίου πρωταθλήματος Drift

Thumbnail

Βρισκόμαστε στην Achna Speedway λοιπόν με την Eneos Cyprus να υποστηρίζει ένα από τα πιο όμορφα Πρωταθλήματα μηχανοκίνητου αθλητισμού στο νησί. Τα μονά περάσματα έχουν τελειώσει και οι καλύτεροι πέρασαν στα διπλά.

Close

Σε περίπτωση που το λινκ μας σταματήσει να δουλεύει μπορείτε να βρείτε το ανανεωμένο λινκ στη σελίδα του PDC Power Drift Club Cyprus

 

Close

06 Sep, 2024 Ώρα 08:14

Πάμε για τον μεγάλο τελικό του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift!

Thumbnail

Το Σαββατοκύριακο 7-8 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται από το Power Drift Club στην πίστα Achna Speedway ο πέμπτος και τελευταίος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Πλαγιολίσθησης υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου με τη συμμετοχή 30 οδηγών.

Close

Το πρόγραμμα του επίλογου της φετινής σεζόν, ο οποίος είναι διήμερος, ξεκινάει από το Σάββατο με τα δοκιμαστικά περάσματα στις 10:30 και στις 15:00 κορυφώνεται η μέρα με τα μονά βαθμολογημένα περάσματα, τα οποία θα μεταδίδονται ζωντανά από την Cytavision Sport 7HD.  Την Κυριακή η δράση αρχίζει στις 10:30 με διπλά δοκιμαστικά περάσματα και το διήμερο να ολοκληρώνετε στις 15:00 με τα διπλά περάσματα τα οποία και πάλι θα μεταδίδονται ζωντανά από την Cytavision Sport 6HD.

 

Close

 

Χώρος διεξαγωγής του αγώνα η γνωστή “Kuma”, όπου σχεδιαστικά οι κριτές για ακόμη ένα αγώνα πρωτοπορούν αυξάνοντας τον βαθμό δυσκολίας για στους διαγωνιζομένους, με ακραίες γωνιές αλλά και την μέση ωριαία ταχύτητα να αυξάνεται κατακόρυφα.

Close

Το μεγάλο φινάλε της χρονιάς έχει διπλό συντελεστή και με αυτά τα δεδομένα βλέποντας την βαθμολογία σε Pro και Semi Pro, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά και στις δύο κατηγορίες. Ξεκινώντας από την κατηγορία PRO, στην πρωτοπορία με 420 βαθμούς είναι ο Αντρέας Αντρέου Wax, ακολουθούμενος από τον δεύτερο Δώρο Φραντζέσκου με 381. Ο περσινός πρωταθλητής  Σίμος Τίκκης ο οποίος ισοβαθμεί στην τρίτη θέση με Χρίστο Λοϊζου, όπου αμφότεροι έχουν 360 Βαθμούς, είναι οι τέσσερις οδηγοί που θα διεκδικήσουν εκτός απροόπτου τον τίτλο. Στις επόμενες θέσεις βρίσκουμε τους Πάμπο Νικολάου με 304, Νεόφυτο Φικάρδου με 302 και τον Δημητράκη Χριστοφή “Takamura” με 280, οι οποίοι θα ψάξουν ένα πλασάρισμα στην πρώτη πεντάδα.

 

 

Ανταγωνιστικοί οδηγοί οι οποίοι έχουν τα φόντα να διεκδικήσουν ακόμη και την νίκη είναι οι Αλέξης Χάρης Γεωργίου, Βασίλης Χριστοφόρου και Κώστας Κωνσταντίνου Σπαρσής.

Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και σε οδηγούς οι οποίοι στην καλή τους μέρα μπορούν να πετύχουν δυνατά αποτελέσματα όπως οι Παναγιώτης Νικολάου, Πάμπος Τσουρής, Αντώνης Νικολάου, Πάμπος Χαραλάμπους, Stefan Sorin, Αλέκος Χάσικος, Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, και τον επανεμφανισθεί Στέλιο Ζαχαρία.

 

 

Στην κατηγορία Semi Pro ο Γιώργος Τζαπούρας μετρά το απόλυτο και είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο, καθώς μέχρι στιγμής μάζεψε 540 βαθμούς.  Στην δεύτερη θέση βρίσκουμε τον Κυριάκο Αριστείδου με 435 βαθμούς με τον οδηγό να στοχεύει την ανατροπή και τον τρίτο Χρίστο Κούτα με 405 βαθμούς, να επιδιώκει να σπάσει το αήττητο του νεαρού και υπο προϋποθέσεις να διεκδικήσει και το πρωτάθλημα.

 

 

Ο περσινός πρωταθλητής της κατηγορίας Χρίστος Πέτρου 386 βαθμούς σοτχεύει να κάνει βαθμολογικό άλμα στο φινάλε της σεζόν, με τον Κύρο Αρτεμίου που στην πρώτη του αγωνιστική σεζόν έδειξε δείγματα γραφής, να ψάχνει μια καλή εμφάνιση που θα τον ανεβάσει στην πρώτη πεντάδα της τελικής κατάταξης. Δήμος Σαββίδης, David Bell και Θεόδωρος Θεοδόύλου είναι οι υπόλοιποι οδηγοί που συμμετέχουν στην κατηγορία και επιδίωξη τους είναι μα καλή εμφάνιση στον αγώνα.

 

 

Η τελευταία αναμέτρηση της χρονιάς πέραν από τον πρωταθλητή θα καθορίσει και την πεντάδα που θα ταξιδεύσει στις Σέρρες τον Οκτώβριο για να αγωνιστεί στον προτελευταίο αγώνα Drift Kings και με αυτά τα δεδομένα το Σαββατοκύριακο αναμένετε να έχει μπόλικη δράση, κοντράστ συναισθημάτων και σκληρές μάχες στην πίστα.

Δείτε τις συμμετοχές εδώ.