Το μονοθέσιο με το οποίο θα αγωνιστούν στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 οι Kimi Raikkonen και Antonio Giovinazzi παρουσίασε η ιταλική ομάδα.
Το ντεμπούτο της νέας C41 έγινε στη Βαρσοβία, έδρα του βασικού χορηγού Orlen (κρατική εταιρεία πετρελαίου) της Alfa Romeo Racing. Εκτός από τους δύο οδηγούς, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Θέατρο της πολωνικής πρωτεύουσας, συμμετείχαν ο αγωνιστικός επικεφαλής, Fred Vasseur, και ο δοκιμαστής, Robert Kubica.

Η C41 αποτελεί εξέλιξη του περσινού μονοθεσίου, έχοντας συγκεκριμένες αλλαγές στο εμπρός τμήμα, στο πάτωμα, στα αεροδυναμικά βοηθήματα στους αεραγωγούς των πίσω φρένων και στον διαχύτη.

Από αισθητικής πλευράς, το άσπρο και το κόκκινο κυριαρχούν στο μονοθέσιο, με τα λογότυπα της Alfa Romeo και της ORLEN να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο. Όσο για το power unit, δηλαδή τον κινητήρα, προέρχεται από τη Ferrari.

Η FIA αποκάλυψε το πρόγραμμα της Formula 1 για το 2026 – Με 24 αγώνες και για πρώτη φορά GP και στη Μαδρίτη
Ξεκινώντας με το GP της Αυστραλίας το Σαββατοκύριακο 6-8 Μαρτίου 2026 και ολοκληρώνοντας με το GP του Αμπού Ντάμπι στις 6 Δεκεμβρίου, η κοινότητα της F1 θα επισκεφθεί πέντε από τις επτά ηπείρους του κόσμου κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους.
Το 2026, το Ραμαζάνι θα πραγματοποιείται όλο τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, πράγμα που σημαίνει ότι τα GP του Μπαχρέιν και της Σαουδικής Αραβίας θα διεξαχθούν και πάλι τον Απρίλιο.
Το ημερολόγιο προβλέπει περαιτέρω βελτιώσεις στη γεωγραφική ροή των αγώνων, συμπεριλαμβανομένου του GP του Καναδά που ακολουθεί τώρα το Μαϊάμι σε προγενέστερο χρονικό διάστημα από τις 22 έως τις 24 Μαΐου, προσφέροντας σημαντική αποτελεσματικότητα στις μεταφορές, καθώς ορισμένος εξοπλισμός μπορεί να μεταφερθεί απευθείας από τη μία διοργάνωση στην άλλη.
Αυτή η αλλαγή δημιουργεί ένα ενοποιημένο ευρωπαϊκό σκέλος της σεζόν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ξεκινώντας από το Μονακό από 5-7 Ιουνίου και ολοκληρώνοντας στην Ισπανία, όπου η Μαδρίτη θα κάνει το ντεμπούτο της στο ημερολόγιο της F1 από 11-13 Σεπτεμβρίου.
Στη συνέχεια, το πρωτάθλημα επιστρέφει στην Ασία με τα Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν και της Σιγκαπούρης, πριν από έναν τριπλό αγώνα στην Αμερική, πριν το Λας Βέγκας, το Κατάρ και το Άμπου Ντάμπι κλείσουν τη σεζόν.
Το πλήρες ημερολόγιο της F1 για το 2026:

