Για δεύτερο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο, ο θίασος της Formula 1 φιλοξενείται στο Red Bull Ring ή Spielberg όπως είναι ευρέως γνωστό, στους πρόποδες των Αυστριακών Άλπεων. Μόνο που αυτή τη φορά το Grand Prix δεν ονομάζεται Στυρίας, αλλά Αυστρίας.
Οι ομάδες γνωρίζουν άριστα την πίστα, οπότε δεν περιμένουμε πολλές εκπλήξεις. Όπως αποδείχτηκε και την περασμένη εβδομάδα, η Red Bull Racing είναι το μεγάλο φαβορί, με τη Mercedes να πασχίζει να ακολουθήσει τον ρυθμό της.

Βέβαια, στο Αυστριακό GP η Pirelli έχει επιλέξει τα πιο μαλακά ελαστικά, κάτι που μπορεί να αλλάξει τη στρατηγική των οδηγών. Έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα αξιοποιήσουν οι ομάδες την πιο μαλακή γόμα (C5) στον back to back αγώνα, καθώς η διαφορετική επιλογή γομών δίνει άλλες ευκαιρίες σε σύγκριση με το Στυριακό GP.
Αν έπρεπε να στοιχηματίσουμε σε κάποιον, αυτός είναι Max Verstappen. Ο Ολλανδός έχει στα χέρια του το πιο γρήγορο μονοθέσιο και η αυτοπεποίθησή του είναι στα ύψη, επικρατώντας συνεχώς του Lewis Hamilton.

Austrian Grand Prix
Red Bull Ring (Spielberg)
Οι ώρες των δοκιμών, των κατατακτήριων και του αγώνα:
Παρασκευή 2 Ιουλίου
Ελεύθερες δοκιμές (FP1): 12:30-13:30
Ελεύθερες δοκιμές (FP2): 16:00-17:00
Σάββατο 3 Ιουλίου
Ελεύθερες δοκιμές (FP3): 13:00-14:00
Κατατακτήριες: 16:00 – 17:00
Κυριακή 4 Ιουλίου
Αγώνας: 16:00

Verstappen: Τα μονοθέσια πρέπει να γίνουν το ίδιο ελαφριά και μικρά με αυτά του 2010
Ο Max Verstappen υποστήριξε πως τα μονοθέσια της Formula 1 θα πρέπει να έχουν τις ίδιες διαστάσεις και το ίδιο βάρος με εκείνα που χρησιμοποιούνταν στη κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού το 2010, τα οποία διέθεταν ατμοσφαιρικούς V8 κινητήρες και ζύγιζαν 180 κιλά λιγότερο από τα σημερινά.
Αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι τα ελαφρύτερα αυτοκίνητα, τα μικρότερα. Αλλά αυτό μπορείς να το κάνεις μόνο αν αλλάξεις τους κανονισμούς για τους κινητήρες. Προς το παρόν, οι κινητήρες είναι εξαιρετικά αποδοτικοί, αλλά είναι επίσης αρκετά μεγάλοι. Αυτό κάνει το αυτοκίνητο μακρύτερο, χρειάζεται περισσότερη ψύξη, οπότε το αυτοκίνητο γίνεται αρκετά μεγάλο.
Νομίζω ότι αν μπορέσουμε να αποκτήσουμε ένα παρόμοιο αυτοκίνητο όπως ήταν στην εποχή του 2010, ή και παλαιότερα. Αυτό θα ήταν ωραίο, γιατί νομίζω ότι θα βοηθήσει τους αγώνες. Αλλά στο τέλος της ημέρας, δεν είμαι εγώ αυτός που αποφασίζει,
Close
είπε ο Ολλανδός που μίλησε και για τον κινητήρα που κατασκευάσει η ομάδα του για την σεζόν του 2026, κινητήρας που οι φήμες τον θέλουν να υστερεί σε απόδοση σε σύγκριση με αυτόν της Mercedes.
Είναι σίγουρα ένα μεγάλο ερωτηματικό, αλλά ειλικρινά νομίζω ότι δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που μπορούν να πουν αυτή τη στιγμή, “ναι, θα είμαστε πραγματικά, πραγματικά καλοί” Δεν έχεις καμία εγγύηση. Ξέρω ότι είναι μεγάλη πρόκληση αυτό που κάνουμε, φέρνοντας και τον δικό μας κινητήρα, αλλά είναι επίσης και μια αρκετά συναρπαστική πρόκληση.
Close Μας δίνει επίσης την καλύτερη ευκαιρία να είμαστε ανταγωνιστικοί αντί να εξαρτόμαστε από έναν άλλο κατασκευαστή που είναι πρόθυμος να μας δώσει έναν κινητήρα. Οι κανονισμοί είναι τόσο περίπλοκοι που, φυσικά, ο κινητήρας θα είναι εξαιρετικά σημαντικός, αλλά πρέπει επίσης να διασφαλίσεις ότι θα φτιάξεις ένα καλό μονοθέσιο.
Πιστεύω ότι οι πρώτοι αγώνες θα είναι πολύ απαιτητικοί για όλους ώστε να ενσωματώσουν σωστά τα πάντα, από τη μονάδα ισχύος μέχρι το μονοθέσιο και τη γενικότερη συμπεριφορά του. Ελπίζω να μας δώσει μερικούς ενδιαφέροντες αγώνες.
