Η εκκίνηση ήταν όχι μόνο εντυπωσιακή αλλά και καθοριστική για την τελική έκβαση του αγώνα. Με το που έσβησαν τα κόκκινα φώτα βγήκε και το αυτοκίνητο ασφαλείας και ο κανονικός αγώνας ξεκίνησε ενώ είχαν γίνει τρεισήμισι γύροι.

Η ευκαιρία της στρατηγικής της Red Bull «χάλασε» όταν ο Perez έκανε ένα λάθος. Πάτησε εκτός πίστας,είχε μια μικρή έξοδο και έδωσε την ευκαιρία στις δύο Mercedes να βρεθούν στην 3η και 4η θέση.Ο ίδιος από αυτό το λάθος βρέθηκε από την 3η στη 10η θέση.
Από την αρχή του αγώνα ο Verstappen ήταν μισό δευτερόλεπτο πιο γρήγορος στον γύρο ενώ ο ρυθμιστής του ρυθμού ήταν ο Norris.
Ο πρωταγωνιστής της χθεσινής ημέρας Lando Norris τιμωρήθηκε με 5 δευτερόλεπτα ποινής.Και το κακό είναι ότι την ώρα που τον ενημέρωναν για την ποινή, ο Hamilton τον προσπέρασε σχετικά εύκολα.

Ο Verstappen στον 25 γύρο είχε μια διαφορά 10 δευτερολέπτων από τον Hamilton που ήταν στη 2η θέση. Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις ο αγώνας συνεχιζόταν μέχρι και τον 31 γύρο όπου άρχισαν να μπαίνουν τα μονοθέσια για αλλαγή ελαστικών.
Η ομάδα της Red Bull όταν μπήκε ο Verstappen για την πρώτη αλλαγή ελαστικών έκανε τόση γρήγορη την αλλαγή που τα χρονόμετρα δεν πρόλαβαν να γράψουν χρόνο.

Στον 38o από τους 71 γύρους του Αυστριακού Grand Prix η σειρά για τους πρώτους πέντε ήταν Verstappen, Hamilton,Bottas, Norris και Sainz. Ο Ολλανδός είχε «ανοίξει» την απόσταση ασφαλείας από τον Hamilton στα 17 δευτερόλεπτα ( τεράστια διαφορά για αγώνα της F1) και έκανε τον αγώνα του με το ρυθμό που ήθελε χωρίς άγχος.
Αυτή η «ψαλίδα» δεν έκλεινε με τίποτα. Γιατί φαντασθείτε ότι τόσο ο Verstappen όσο και ο Hamilton έκαναν τον αγώνα χωρίς να έχουν εμπόδια μπροστά τους.Το γεγονός ότι ο παγκόσμιος πρωταθλητής Lewis Hamilton δεν μπορούσε να μειώσει το χρόνο του σημαίνει ότι η Red Bull είναι πιο γρήγορη από την Mercedes.
Στις τρείς πρώτες θέσεις ήταν η Red Bull και οι δύο Mercedes. Ο Hamilton σε κάποια στιγμή ενημέρωσε την ομάδα του ότι πηγαίνει στο όριο το μονοθέσιο του και δεν μπορεί να πλησιάσει τον Verstappen.

Ο Bottas την ίδια στιγμή έπαιρνε εντολή από τον τημ μάνατζερ να μην πλησιάσει τον Hamilton αλλά αυτό δεν μπορούσε να υλοποιηθεί αφού κινδύνευε χάσει τη θέση του από τον Norris. Στον 53ο γύρο ο Bottas πέρασε τον Hamilton και βρέθηκε στην 2η θέση ενώ αμέσως μετά τον Βρετανό πέρασε και ο Norris. Δύο γύρους μετά ο Hamilton άλλαξε λάστιχα ενώ η διαφορά του από τον Verstappen που έκανε ανενόχλητος τον αγώνα ήταν 25 δευτερόλεπτα.
Κάθε φορά έκανε ταχύτερο γύρο και ακολουθούσε το ρυθμό που ήθελε σαν να έτρεχε μόνος του. Έντεκα γύρους πρίν το τερματισμό ο Ολλανδός είχε 27 δευτερόλεπτα διαφορά από τον V.Bottas που βρισκόταν στην 2η θέση.
Ήταν η 3η συνεχόμενη νίκη του Verstappen που τώρα άνοιξε ακόμη περισσότερο την ψαλίδα στη βαθμολογία και πάει ολοταχώς για τον παγκόσμιο τίτλο.
Οι τρείς πρώτοι στο Αυστριακό Grand Prix ήταν Vertstappen , Bottas και Norris. Αυτοί ανέβηκαν στο βάθρο και άφησαν εκτός τον Βρετανό πρωταθλητή που τερμάτισε στην 4η θέση.
Πηγή: Zougla.gr

F1 Saudi Arabia: Πασχαλιάτικα Grand Prix υπό το φως των προβολέων
Μετά το Grand Prix στην Ιαπωνία ( 4-6 Απριλίου), το Grand Prix στο Μπαχρέιν (11-13 Απριλίου) σειρά έχει το Grand Prix στη Σαουδική Αραβία (18-20 Απριλίου). Πασχαλιάτικα θα έχουμε αγώνα στη F1 και ευτυχώς που δεν είναι μεσημέρι γιατί τη μάχη θα την κέρδιζε ο οβελίας. Ο αγώνας στη Σαουδική Αραβία θα ξεκινήσει στις 20.00.
Η Τζέντα φτάνει έως το τέλος της στις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας. Είναι μια παραθαλάσσια πόλη στη Σαουδική Αραβία και θεωρείται πύλη εισόδου για τους προσκυνητές που κατευθύνονται προς τη Μέκκα, ενώ παράλληλα αποτελεί σημαντικό εμπορικό κέντρο και πολιτιστικό κόμβο. Είναι γνωστή για τη σύγχρονη παραλία της και την ιστορική συνοικία Αλ-Μπαλάντ.

Για πρώτη φορά αγώνας της F1 στη Σαουδική Αραβία έγινε τον Δεκέμβριο του 2021. Οι τρεις επόμενοι αγώνες έγιναν τον Μάρτιο και φέτος θα γίνει τον Απρίλιο και αυτό γιατί τα επίπεδα θερμοκρασίας, ανέμου και υγρασίας είναι παρόμοια με αυτά του καλοκαιριού.
Σήμερα Παρασκευή 18 Απριλίου θα γίνουν τα δύο πρώτα ανεπίσημα δοκιμαστικά. Το Practice 1 θα ξεκινήσει στις 16.30 και το Practice 2 στις 20.00
Το Σάββατο 19 Απριλίου το Practice 3 θα γίνει στις 16.30 και στις 20.00 θα ακολουθήσει το Qualifying για την pole position.
Την Κυριακή 20 Απριλίου ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 20.00 υπο το φώς των προβολέων.

Η πίστα έχει μήκος 6.174 μέτρα και είναι μία από τις ταχύτερες της F1. Δεν θα ήταν υπερβολή αν σας λέγαμε ότι το 80% του αγώνα όλοι οι οδηγοί πηγαίνουν με τέρμα γκάζι. Η πίστα είναι τεχνική. ‘Έχει 16 αριστερές και 11 δεξιές στροφές.
Παρόλο που υπάρχουν τρεις ζώνες DRS, οι προσπεράσεις δεν είναι τόσο εύκολες λόγω έλλειψης έντονων σημείων φρεναρίσματος. Η επιφάνεια της πίστας δεν είναι πολύ τραχιά αλλά οι πλευρικές δυνάμεις που ασκούνται στα ελαστικά είναι σημαντικές.

Η επιλογή γομών για τους πρώτους τέσσερις αγώνες αυτής της σεζόν ήταν η ίδια με πέρυσι, αλλά για τον πέμπτο γύρο, η Pirelli έχει κάνει ένα βήμα προς το μαλακό άκρο. Έτσι η τριάδα που θα είναι διαθέσιμη στην Τζέντα έχει: Σκληρή γόμα τη C3, μέση γόμα τη C4 και μαλακή γόμα τη C5. Αυτό είναι εναρμονισμένο με το στόχο, που έχουν θέσει η FIA, η F1 και οι ομάδες για να δημιουργήσουν περισσότερες επιλογές στρατηγικής και επομένως πιο συναρπαστικούς και απρόβλεπτους αγώνες. Στις τέσσερις προηγούμενες διοργανώσεις αυτού του Grand Prix, η μια αλλαγή κυριάρχησε, τόσο όσον αφορά στην αποτελεσματικότητα όσο και στην προτίμηση των ομάδων, ακόμη και όταν το αυτοκίνητο ασφαλείας ανακάτευε λίγο τα πράγματα.
