F1

02 Aug, 2021 Ώρα 07:55

GP Ουγγαρίας: Ακυρώθηκε η δεύτερη θέση του Sebastian Vettel

Thumbnail

Οι αγωνοδίκες του GP Ουγγαρίας ανακοίνωσαν ότι ακυρώνεται η δεύτερη θέση του Sebastian Vettel, καθώς μετά την λήξη του αγώνα δεν κατάφεραν να συλλέξουν ένα λίτρο καυσίμου από το μονοθέσιο, όπως απαιτείται από τον κανονισμό.

Close

Αναλυτικά η ανακοίνωση των αγωνοδικών:

Μετά τον αγώνα δεν ήταν δυνατό να ληφθεί δείγμα καυσίμου ενός λίτρου από το μονοθέσιο Νο 5. Δόθηκαν αρκετές ευκαιρίες στην ομάδα να προσπαθήσει να αφαιρέσει τον απαιτούμενο όγκο καύσιμου από το ρεζερβουάρ, ωστόσο ήταν δυνατή μόνο η άντληση 0,3 λίτρων.

Close

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης παρουσία του Τεχνικού Αντιπροσώπου της FIA και του Τεχνικού Διευθυντή της FIA, ο διευθυντής της ομάδας της Aston Martin δήλωσε ότι θα έπρεπε να είχαν απομείνει 1,44 λίτρα μέσα στο ρεζερβουάρ, αλλά η ομάδα δεν ήταν σε θέση να αφαιρέσει το απαιτούμενο καύσιμο. Αυτός ο αριθμός υπολογίζεται χρησιμοποιώντας το FFM ή το μοντέλο μπεκ ψεκασμού.

Δεδομένης αυτής της κατάστασης, το μονοθέσιο Νο 5 δεν συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις του άρθ. 6.6 των Τεχνικών Κανονισμών της FIA. Σύμφωνα με το αρθ. 6.6.2, οι αγωνιζόμενοι πρέπει να διασφαλίσουν ότι θα μπορεί να ληφθεί δείγμα 1.0 λίτρου καυσίμου ανά πάσα στιγμή από το μονοθέσιο. Η διαδικασία ακολουθήθηκε, ωστόσο το δείγμα καυσίμου 1,0 λίτρου δεν μπόρεσε να ληφθεί.

Close

Η παραπάνω απόφαση σημαίνει ότι ο Lewis Hamilton κληρονομεί τη δεύτερη θέση, με τον Carlos Sainz να κατακτά την τρίτη θέση του βάθρου για τη Ferrari. Επίσης, και οι υπόλοιποι οδηγοί πίσω από τον Vettel ανεβαίνουν μια θέση, με τον Kimi Raikkonen να κατατάσσεται 10ος, παίρνοντας έναν βαθμό για την Alfa Romeo.

Το αποτέλεσμα σημαίνει επίσης ότι ο Hamilton επεκτείνει το προβάδισμα του έναντι του Max Verstappen κατά δύο ακόμη βαθμούς, αφού ο Βρετανός πήρε 18 βαθμούς και ο Ολλανδός μόλις δύο.

27 Sep, 2024 Ώρα 13:19

Οριστικά εκτός F1 ο Daniel Ricciardo – Ποιος παίρνει τη θέση του από το επόμενο GP;

Thumbnail

Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και η RB απέλυσε τον Daniel Ricciardo, σε μία απόφαση που συζητιόταν καιρό και μάλιστα έχει άμεση ισχύ. Έτσι για τα υπόλοιπα 6 Grand Prix της χρονιάς, την θέση του θα πάρει ο Lawson.

Close

Παραμένει ασαφές τι επιφυλάσσει το μέλλον για τον Ricciardo, αλλά είναι απίθανο να περιλαμβάνει μια θέση στο grid της Formula 1 το 2025.

Ο Αυστραλός έτρεξε σε 258 αγώνες Formula 1, ανέβηκε στο πόντιουμ 32 φορές, σημείωσε 8 νίκες και συνολικά 1329 πόντους. Μία καριέρα που «κράτησε» 14 σεζόν, με τον οδηγό να έχει το δικό του κοινό, όντας πάντα με το χαρακτηριστικό του χαμόγελο «κολλημένο» στο πρόσωπο αλλά και με μία καλή κουβέντα για όλους.

Close

Κατά τη διάρκεια της καριέρα τους οδήγησε για τις HRT, Toro Rosso, Red Bull, Renault, McLaren και RB.

Ο ίδιος δήλωσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram: ««Αγαπώ αυτό το άθλημα από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Στις ομάδες και τα άτομα που έπαιξαν το ρόλο τους, σας ευχαριστώ. Στους οπαδούς που αγαπούν το άθλημα μερικές φορές περισσότερο από εμένα, σας ευχαριστώ. Πάντα θα έχει τα σκαμπανεβάσματά του, αλλά ήταν διασκεδαστικό και η αλήθεια είναι ότι δεν θα το άλλαζα. Μέχρι την επόμενη περιπέτεια».

Close

Ο εφεδρικός οδηγός της Red Bull, Lawson,  ορίστηκε ως αντικαταστάτης του Ricciardo για το υπόλοιπο της σεζόν, αρχής γενομένης από το επερχόμενο Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών στο Austin. Αυτό θα τους επιτρέψει να τον αξιολογήσουν έναντι του team mate Yuki Tsunoda, ο οποίος διανύει την καλύτερή του σεζόν στη F1 και έχει ήδη συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν.

«Όλοι εδώ στην VCARB θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τον Daniel για τη σκληρή δουλειά του κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων σεζόν μαζί μας», δήλωσε το αφεντικό Laurent Mekies. «Έφερε πολλή εμπειρία και ταλέντο στην ομάδα με μια φανταστική συμπεριφορά, η οποία βοήθησε όλους να αναπτυχθούν και να καλλιεργήσουν ένα δυνατό ομαδικό πνεύμα».