Moto

04 Mar, 2022 Ώρα 11:10

MotoGP 2022: Το πρωτάθλημα αρχίζει...

Thumbnail

Ο μακρύς και ατελείωτος χειμώνας έφτασε στο τέλος του και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP ξεκινάει το προσεχές τριήμερο 4-6 Μαρτίου. Ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος πραγματοποιείται, όπως έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, στην πίστα Lusail του Κατάρ και φυσικά θα πραγματοποιηθεί υπό το φως του φεγγαριού και των προβολέων της εκπληκτικής πίστας.

Close

Φέτος, το πρωτάθλημα θα είναι το πιο μεγάλο σε διάρκεια όλων των εποχών καθώς έχουν προγραμματιστεί 21 αγώνες. Οι αναβάτες και οι ομάδες του MotoGP θα επισκεφτούν, εκτός από τις κλασικές πίστες όπως το Mugello στην Ιταλία και το Assen στην Ολλανδία, δύο καινούριες πίστες στο ημερολόγιο του 2022. Η μία είναι στην Ινδονησία όπου πραγματοποιήθηκε το δεύτερο επίσημο τεστ χειμώνα και η άλλη στην Φινλανδία, στο καινούριο KymiRing τον Ιούλιο. Αν όλα πάνε καλά, εννοώντας την πανδημία του Covid-19, το πρωτάθλημα θα επιστρέψει και στις πίστες της Ασίας, όπως τη Μαλαισία, την Αυστραλία και την Ιαπωνία, έπειτα από απουσία δύο ετών.

 

Close

 

8 Ducati, 4 Yamaha, 4 KTM, 4 Honda, 2 Suzuki και 2 Aprilia

Close

Η μάχη των αναβατών και των εργοστασίων αρχίζει από το Κατάρ και σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, έχουμε μπροστά μας ένα από τα πιο δυνατά grid των τελευταίων ετών. Στις δοκιμές του χειμώνα είδαμε τον πρωταθλητή Fabio Quartararo με την Yamaha να είναι έτοιμος να υπερασπιστεί τον τίτλο του, τον Marc Marquez με την ανανεωμένη Honda να έχει ξεπεράσει όλα του τα προβλήματα και τον Pecco Bagnaia με την πανίσχυρη Ducati να ετοιμάζει τη δική του επίθεση για τον φετινό τίτλο. Η Suzuki έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου και ο Joan Mir είναι σοβαρή απειλή, ενώ στην Aprilia υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία με τον ταχύτατο Maverick Vinales. Δεν πρέπει φυσικά να ξεχνάμε τους "πορτοκαλί" της KTM οι οποίοι έχουν πολύ δυνατό δίδυμο φέτος και στην δορυφορική ομάδα Tech με τους Raul Fernandez και Remy Gardner, ενώ θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα κάνουν τα αουτσάιντερ όπως ο Jorge Martin, ο Alex Rins και ο Andrea Dovizioso.

 

 

Πρωτάθλημα χωρίς τον "Γιατρό"

Το 2022 θα είναι η πρώτη χρονιά έπειτα από 22 χρόνια που δεν θα βρεθεί στο grid της μεγάλης κατηγορίας ο Valentino Rossi. Ο Ιταλός αποσύρθηκε από το MotoGP στο τέλος του 2021 αφήνοντας μια τεράστια κληρονομιά στο πρωτάθλημα. Ο Rossi θα έχει τη δική του ομάδα στο grid, την Mooney VR46 Ducati, ωστόσο η απουσία του θα είναι τουλάχιστον άβολη. Η Dorna παρόλα αυτά έχει δουλέψει σκληρά τα τελευταία δέκα χρόνια προκειμένου να γίνει ομαλά η αποχώρηση του Ιταλού superstar και τα έχει καταφέρει καθώς οι αναβάτες του 2022 είναι έτοιμοι να μας προσφέρουν ατελείωτο θέαμα.

 

 

Το πρόγραμμα του GP στο Κατάρ είναι το εξής:

Παρασκευή 4/6

11:40 Ελεύθερες Δοκιμές 1

17:00 Ελεύθερες Δοκιμές 2

Σάββατο 5/6

12:15 Ελεύθερες Δοκιμές 3

16:20 Ελεύθερες Δοκιμές 4

17:00      Q1

17:25      Q2

Κυριακή 6/6

14:00 Αγώνας Moto3

13:20 Αγώνας Moto2

17:00 Αγώνας MotoGP

15 May, 2024 Ώρα 12:14

297,471 θαυμαστές στο Le Mans γράφουν ιστορία στο MotoGP™

Thumbnail

Το Γαλλικό GP του 2024 καταρρίπτει το ρεκόρ όλων των εποχών για να γίνει το γεγονός του MotoGP™ με τις περισσότερες παρουσίες θεατών στην ιστορία.

Close

Το Michelin® Grand Prix de France 2024 έκανε ένα απίστευτο σόου μέχρι τον τελευταίο γύρο και ένα πλήθος που έσπασε ρεκόρ ήταν εκεί για να το δει. Ένα εντυπωσιακό δέος 297,471 θαυμαστών συνέρρευσαν στο ιστορικό Le Mans όλο το Σαββατοκύριακο, καθιστώντας το Grand Prix με τις περισσότερες επισκέψεις στην ιστορία.

Το προηγούμενο ρεκόρ σημειώθηκε στο Γαλλικό GP του 2023, όταν 278,805 θαυμαστές συμμετείχαν στο MotoGP™ για να γιορτάσουν το 1000ο Grand Prix. Το Le Mans θέτει τώρα ένα νέο σημείο αναφοράς, καθώς το MotoGP™ συνεχίζει να καταγράφει εντυπωσιακά επίπεδα ανάπτυξης, που συνδυάζονται μόνο με την απίστευτη δράση στην πίστα.

Close

 

Carmelo Ezpeleta, Διευθύνων Σύμβουλος της Dorna Sports, κατόχου των δικαιωμάτων MotoGP™:

«Η ατμόσφαιρα στο Le Mans είναι θρυλική και για καλό λόγο. Ο απίστευτος “βρυχηθμός” από το πλήθος είναι μια από τις πιο αγνές εκφράσεις πάθους για τον αθλητισμό στον κόσμο και είναι προνόμιο να τον ακούμε». «Αφού το Le Mans σημείωσε νέο ρεκόρ προσέλευσης όλων των εποχών την περασμένη σεζόν, το σημείο αναφοράς ήταν υψηλό, αλλά το GP της Γαλλίας του 2024 πέτυχε.

Σχεδόν 300,000 άτομα το Σαββατοκύριακο είναι απολύτως απίστευτο και είναι απόδειξη της δουλειάς παγκόσμιας κλάσης που αναλαμβάνει ο PHA Claude Michy (ο οργανωτής και promoter του αγώνα) κάθε χρόνο. Η διοργάνωση είναι ακριβώς αυτό που θέλουμε κάθε φορά που αγωνιζόμαστε: εκπληκτικοί αγώνες στην πίστα που γεμίζουν τις κερκίδες, σε συνδυασμό με μια πλήρη ατζέντα δραστηριοτήτων και ψυχαγωγίας για να κάνουν κάθε λεπτό του Σαββατοκύριακου κάτι ξεχωριστό για κάθε οπαδό και την ομάδα του για τη δέσμευσή τους στο MotoGP».

«Όσο για τους οπαδούς, είναι εξίσου αφοσιωμένοι στο άθλημα και το δείχνουν κάθε φορά που βγαίνουμε στην πίστα. Είναι νέοι και διαφορετικοί, αντανακλώντας τη δύναμη του MotoGP που αλληλοεπιδρά με ένα ευρύ κοινό και δημιουργεί μια ισχυρή σύνδεση. Όπως θέλουμε να αναπτυχθεί το άθλημα σε όλο τον κόσμο, αυτό είναι η απόδειξη της ιδέας ότι το MotoGP είναι για όλους – και μόλις ακούσετε τους κινητήρες να βρυχώνται από το pitlane, ξέρετε ότι είναι για εσάς».

«Σε ευχαριστούμε, Le Mans, που μοιράζεσαι το εκπληκτικό πάθος σου μαζί μας καθώς συνεχίζουμε να γράφουμε ιστορία. Είναι χαρά μας να μοιραζόμαστε τη σκηνή μαζί σου στο πιο συναρπαστικό άθλημα του κόσμου».

Close

Αναλυτικά τα στοιχεία προσέλευσης είναι:

Πέμπτη και Παρασκευή 86,323

Σάββατο: 92,003

Κυριακή: 119,145

Σύνολο: 297,471