Video

17 Feb, 2023 Ώρα 12:00

Ο Marc Marquez μαντεύει σε ποιά πίστα βρίσκεται από τον ήχο του κινητήρα! (βίντεο)

Thumbnail

O Marc Marquez δεν χρειάζεται συστάσεις στον κόσμο της μοτοσυκλέτας, αλλά και γενικότερα. Όντας 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής και συμμετέχοντας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα από το 2008 στα, τότε, 125cc, ο Ισπανός έχει βάλει άπειρες ώρες οδήγησης σε πολλές πίστες ανά τον κόσμο.

Close

Τόσες πολλές ώρες που πλέον πολλές εμπειρίες του έχουν περάσει μηχανικά στον εγκέφαλό του.

Στο πολύ ενδιαφέρον παρακάτω βίντεο, ο Marc Marquez προσπαθεί να αναγνωρίσει σε ποιά πίστα βρίσκεται, ακούγοντας μόνο τον ήχο του κινητήρα, τις επιταχύνσεις και τα φρεναρίσματα. Εδώ είναι που η, αυτοματοποιημένη πλέον μνήμη, παίρνει τα ηνία και οι χιλιάδες αναμνήσεις του Marquez από αυτές τις πίστες, αναλαμβάνουν να του υποδείξουν που ακριβώς βρίσκεται. 

Close

 

07 Feb, 2025 Ώρα 09:48

Ο ήχος του εντυπωσιακύ Hennessey Venom F5! Δυναμώστε τα ηχεία!

Thumbnail

Η Hennessey είναι μία γνωστή εταιρία με έδρα το Τέξας, η οποία συνήθως «τουμπανιάζει» (εσωτερικά και εξωτερικά) γνωστά και γρήγορα αυτοκίνητα. Εκτός όμως από το tuning, η εταιρία έχει κατασκευάσει και ένα δικό της hypercar, το οποίο είναι ένα από τα ταχύτερα στον κόσμο και το αγαπημένο του θρυλικού μπασκετμπολίστα, Michael Jordan.

Close

 

 

Ο λόγος για το hypercar, Venom F5, το οποίο είναι ένα απίστευτα γρήγορο μοντέλο που διαθέτει V8 κινητήρα 6,6 λίτρων με διπλή υπερτροφοδότηση. Το σύνολο αποδίδει 1.842 ίππους και 1.617 Nm ροπής, πετυχαίνοντας τελική ταχύτητα στα 482χλμ./ώρα. Το σύνολο ζυγίζει 1.406 κιλά, κάνει το 0-100 σε 3.3δευτ. και συνδυάζεται είτε με ένα ημιαυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με paddle shifters, είτε με κανονικό χειροκίνητο κιβώτιο (μάλιστα είναι το ταχύτερο χειροκίνητο στον κόσμο).

 

Close

 

Έχετε απορία πως ακούγονται 1.842 άλογα; Η ίδια η εταιρία δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο ο V8 βρυχάται και παίζει την πιο όμορφη μελωδία που μπορούν να ακούσουν τα αυτιά ενός petrolhead.

 

 

Πέρυσι, το Venom F5 της Hennessey έβαλε φωτιά στο COTA (πίστα στην Αμερική μήκους 5.514μ.) με ένα αστραπιαίο ρεκόρ γύρου 2:10.90. Για λόγους προοπτικής, αυτό είναι 0,34 δευτερόλεπτα ταχύτερο από μια Czinger C21 και περίπου 7 δευτερόλεπτα ταχύτερο από μια McLaren P1. Αν και αυτό αποτέλεσε ένα εντυπωσιακό κατόρθωμα από μόνο του, η Hennessey κατέστησε σαφές ότι επρόκειτο να έρθουν και άλλα. Λίγους μήνες αργότερα, το Venom F5 σημείωσε ένα ανεπίσημο ρεκόρ στα 800μ. με ταχύτητα στα 357χλμ./ώρα, ξεπερνώντας τα Rimac και Bugatti κατά 25χλμ./ώρα και 45χλμ./ώρα, αντίστοιχα.