Moto

05 Apr, 2023 Ώρα 10:35

Η Metzeler οδηγεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Enduro GP!

Thumbnail

Στην Ιταλία ο Brad Freeman κυριάρχησε στην E3 και το Enduro GP ενώ ο Josep Garcia και ο Andrea Verona αντίστοιχα στην E1 και την E2. Ο Jed Etchells (Junior), ο Kevin Cristino (Youth) και η Jane Daniels (Γυναίκες) συμπλήρωσαν την επιτυχία της Metzeler στις υπόλοιπες κατηγορίες!

Close

Για να δούμε τι έγινε στον πρώτο αγώνα!

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro 2023 άνοιξε λογαριασμό με τον ιταλικό GP στην περιοχή Arma di Taggia στο San Remo. Η δράση ξεκίνησε παραδοσιακά το απόγευμα της Παρασκευής με το Akrapovic Super Test στην αμμώδη παραλία του San Remo, όπου η σεζόν άνοιξε με μια μεγάλη έκπληξη.

Close

Νικητής του Super Test αναδείχθηκε ο νεαρός Σουηδός Axel Semb (Husqvarna), ο οποίος είναι αναβάτης της Junior κατηγορίας του EnduroGP, κατάφερε ωστόσο να κρατήσει δεύτερο τον Matteo Cavallo (TM) και τρίτο τον Brad Freeman (Beta).

 

Close

 

Η πρώτη πλήρης μέρα του αγώνα ωστόσο ανήκε εξ ολοκλήρου στον Freeman, καθώς ο Άγγλος πρωταθλητής του 2021 ανέλαβε την πρωτοπορία από το πρώτο τεστ και παρέμεινε πρώτος διευρύνοντας τη διαφορά του ως τα 24 δευτερόλεπτα στο κλείσιμο της ημέρας.

Δεύτερος πίσω του τερμάτισε ο πρωταθλητής του 2022, Andrea Verona (GASGAS) και τρίτος ο ομόσταυλος του Freeman στη Beta, Steve Holcombe.

 

 

Η δεύτερη και τελευταία μέρα του ιταλικού GP ολοκληρώθηκε με ένα πανομοιότυπο βάθρο – Freeman, Verona, Holcombe – με μόνη ουσιαστική διαφορά την πίεση που άσκησε στον Holcombe ο Josep Garcia (KTM).

Ο Ισπανός δεν είχε επαφή με την κορυφή στο ξεκίνημα του αγώνα, αλλά την Κυριακή βρήκε ρυθμό και προσπάθησε έντονα να κλέψει το τρίτο σκαλί του βάθρου από τον Holcombe, ανεπιτυχώς ωστόσο με αποτέλεσμα να μείνει τέταρτος.

Στην κατηγορία Ε1 ο Garcia κατάφερε να πάρει τη νίκη μπροστά από τους Thomas Oldrati (Honda) και Theo Espinasse (Beta).

 

 

Στην Ε2 ο Verona κυριάρχησε ολοκληρωτικά, αν και όλα δείχνουν πως φέτος θα είναι ξανά σκληρή η μάχη της κατηγορίας του με αντίπαλο τον Holcombe, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος μπροστά από τον Hamish McDonald (Sherco).

Η Ε3 ήταν αναμενόμενα υπόθεση Freeman, επικρατώντας των Mikael Persson (Husqvarna) και Antoine Magain (Sherco).

Στις Γυναίκες η μεγάλη νικήτρια της Ιταλίας ήταν η Jane Daniels (Fantic), αφήνοντας πίσω της τις Mireia Badia (Rieju) και Jessica Gardiner (Yamaha).

 

 

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες EnduroGP 2023

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 5-7 Μαΐου στη Lalin της Ισπανίας.

 

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος Κύπρου των προϊόντων Metzeler είναι η εταιρεία Bike Alert. Δείτε τα προιόντα της στους εκθεσιακούς της χώρους στη Λεωφόρο Kennedy 26, Λευκωσία.

Δελτίο τύπου: Bike Alert MCA

15 May, 2024 Ώρα 12:14

297,471 θαυμαστές στο Le Mans γράφουν ιστορία στο MotoGP™

Thumbnail

Το Γαλλικό GP του 2024 καταρρίπτει το ρεκόρ όλων των εποχών για να γίνει το γεγονός του MotoGP™ με τις περισσότερες παρουσίες θεατών στην ιστορία.

Close

Το Michelin® Grand Prix de France 2024 έκανε ένα απίστευτο σόου μέχρι τον τελευταίο γύρο και ένα πλήθος που έσπασε ρεκόρ ήταν εκεί για να το δει. Ένα εντυπωσιακό δέος 297,471 θαυμαστών συνέρρευσαν στο ιστορικό Le Mans όλο το Σαββατοκύριακο, καθιστώντας το Grand Prix με τις περισσότερες επισκέψεις στην ιστορία.

Το προηγούμενο ρεκόρ σημειώθηκε στο Γαλλικό GP του 2023, όταν 278,805 θαυμαστές συμμετείχαν στο MotoGP™ για να γιορτάσουν το 1000ο Grand Prix. Το Le Mans θέτει τώρα ένα νέο σημείο αναφοράς, καθώς το MotoGP™ συνεχίζει να καταγράφει εντυπωσιακά επίπεδα ανάπτυξης, που συνδυάζονται μόνο με την απίστευτη δράση στην πίστα.

Close

 

Carmelo Ezpeleta, Διευθύνων Σύμβουλος της Dorna Sports, κατόχου των δικαιωμάτων MotoGP™:

«Η ατμόσφαιρα στο Le Mans είναι θρυλική και για καλό λόγο. Ο απίστευτος “βρυχηθμός” από το πλήθος είναι μια από τις πιο αγνές εκφράσεις πάθους για τον αθλητισμό στον κόσμο και είναι προνόμιο να τον ακούμε». «Αφού το Le Mans σημείωσε νέο ρεκόρ προσέλευσης όλων των εποχών την περασμένη σεζόν, το σημείο αναφοράς ήταν υψηλό, αλλά το GP της Γαλλίας του 2024 πέτυχε.

Σχεδόν 300,000 άτομα το Σαββατοκύριακο είναι απολύτως απίστευτο και είναι απόδειξη της δουλειάς παγκόσμιας κλάσης που αναλαμβάνει ο PHA Claude Michy (ο οργανωτής και promoter του αγώνα) κάθε χρόνο. Η διοργάνωση είναι ακριβώς αυτό που θέλουμε κάθε φορά που αγωνιζόμαστε: εκπληκτικοί αγώνες στην πίστα που γεμίζουν τις κερκίδες, σε συνδυασμό με μια πλήρη ατζέντα δραστηριοτήτων και ψυχαγωγίας για να κάνουν κάθε λεπτό του Σαββατοκύριακου κάτι ξεχωριστό για κάθε οπαδό και την ομάδα του για τη δέσμευσή τους στο MotoGP».

«Όσο για τους οπαδούς, είναι εξίσου αφοσιωμένοι στο άθλημα και το δείχνουν κάθε φορά που βγαίνουμε στην πίστα. Είναι νέοι και διαφορετικοί, αντανακλώντας τη δύναμη του MotoGP που αλληλοεπιδρά με ένα ευρύ κοινό και δημιουργεί μια ισχυρή σύνδεση. Όπως θέλουμε να αναπτυχθεί το άθλημα σε όλο τον κόσμο, αυτό είναι η απόδειξη της ιδέας ότι το MotoGP είναι για όλους – και μόλις ακούσετε τους κινητήρες να βρυχώνται από το pitlane, ξέρετε ότι είναι για εσάς».

«Σε ευχαριστούμε, Le Mans, που μοιράζεσαι το εκπληκτικό πάθος σου μαζί μας καθώς συνεχίζουμε να γράφουμε ιστορία. Είναι χαρά μας να μοιραζόμαστε τη σκηνή μαζί σου στο πιο συναρπαστικό άθλημα του κόσμου».

Close

Αναλυτικά τα στοιχεία προσέλευσης είναι:

Πέμπτη και Παρασκευή 86,323

Σάββατο: 92,003

Κυριακή: 119,145

Σύνολο: 297,471