Moto

15 May, 2024 Ώρα 12:14

297,471 θαυμαστές στο Le Mans γράφουν ιστορία στο MotoGP™

Thumbnail

Το Γαλλικό GP του 2024 καταρρίπτει το ρεκόρ όλων των εποχών για να γίνει το γεγονός του MotoGP™ με τις περισσότερες παρουσίες θεατών στην ιστορία.

Close

Το Michelin® Grand Prix de France 2024 έκανε ένα απίστευτο σόου μέχρι τον τελευταίο γύρο και ένα πλήθος που έσπασε ρεκόρ ήταν εκεί για να το δει. Ένα εντυπωσιακό δέος 297,471 θαυμαστών συνέρρευσαν στο ιστορικό Le Mans όλο το Σαββατοκύριακο, καθιστώντας το Grand Prix με τις περισσότερες επισκέψεις στην ιστορία.

Το προηγούμενο ρεκόρ σημειώθηκε στο Γαλλικό GP του 2023, όταν 278,805 θαυμαστές συμμετείχαν στο MotoGP™ για να γιορτάσουν το 1000ο Grand Prix. Το Le Mans θέτει τώρα ένα νέο σημείο αναφοράς, καθώς το MotoGP™ συνεχίζει να καταγράφει εντυπωσιακά επίπεδα ανάπτυξης, που συνδυάζονται μόνο με την απίστευτη δράση στην πίστα.

Close

 

Carmelo Ezpeleta, Διευθύνων Σύμβουλος της Dorna Sports, κατόχου των δικαιωμάτων MotoGP™:

«Η ατμόσφαιρα στο Le Mans είναι θρυλική και για καλό λόγο. Ο απίστευτος “βρυχηθμός” από το πλήθος είναι μια από τις πιο αγνές εκφράσεις πάθους για τον αθλητισμό στον κόσμο και είναι προνόμιο να τον ακούμε». «Αφού το Le Mans σημείωσε νέο ρεκόρ προσέλευσης όλων των εποχών την περασμένη σεζόν, το σημείο αναφοράς ήταν υψηλό, αλλά το GP της Γαλλίας του 2024 πέτυχε.

Σχεδόν 300,000 άτομα το Σαββατοκύριακο είναι απολύτως απίστευτο και είναι απόδειξη της δουλειάς παγκόσμιας κλάσης που αναλαμβάνει ο PHA Claude Michy (ο οργανωτής και promoter του αγώνα) κάθε χρόνο. Η διοργάνωση είναι ακριβώς αυτό που θέλουμε κάθε φορά που αγωνιζόμαστε: εκπληκτικοί αγώνες στην πίστα που γεμίζουν τις κερκίδες, σε συνδυασμό με μια πλήρη ατζέντα δραστηριοτήτων και ψυχαγωγίας για να κάνουν κάθε λεπτό του Σαββατοκύριακου κάτι ξεχωριστό για κάθε οπαδό και την ομάδα του για τη δέσμευσή τους στο MotoGP».

«Όσο για τους οπαδούς, είναι εξίσου αφοσιωμένοι στο άθλημα και το δείχνουν κάθε φορά που βγαίνουμε στην πίστα. Είναι νέοι και διαφορετικοί, αντανακλώντας τη δύναμη του MotoGP που αλληλοεπιδρά με ένα ευρύ κοινό και δημιουργεί μια ισχυρή σύνδεση. Όπως θέλουμε να αναπτυχθεί το άθλημα σε όλο τον κόσμο, αυτό είναι η απόδειξη της ιδέας ότι το MotoGP είναι για όλους – και μόλις ακούσετε τους κινητήρες να βρυχώνται από το pitlane, ξέρετε ότι είναι για εσάς».

«Σε ευχαριστούμε, Le Mans, που μοιράζεσαι το εκπληκτικό πάθος σου μαζί μας καθώς συνεχίζουμε να γράφουμε ιστορία. Είναι χαρά μας να μοιραζόμαστε τη σκηνή μαζί σου στο πιο συναρπαστικό άθλημα του κόσμου».

Close

Αναλυτικά τα στοιχεία προσέλευσης είναι:

Πέμπτη και Παρασκευή 86,323

Σάββατο: 92,003

Κυριακή: 119,145

Σύνολο: 297,471

02 Sep, 2024 Ώρα 13:41

MotoGP Aragon: o Marc Marquez επιστρέφει στις νίκες!

Thumbnail

Είχε φανεί από την Παρασκευή ότι το Grand Prix της Αραγονίας θα ήταν μια προσωπική υπόθεση του Marc Marquez και αυτό ακριβώς έκανε ο Ισπανός 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής και την Κυριακή.

Close

Όταν έσβησαν τα φώτα της εκκίνησης, ο Marquez πετάχτηκε από την Pole Position και έστριψε πρώτος, με τον Pedro Acosta να ακολουθεί. Ο Francesco Bagnaia έκανε μια κακή εκκίνηση από ένα βρώμικο σημείο στο grid και κατέληξε έβδομος στην πρώτη στροφή.

 

Close

 

Ο Jorge Martin αμέσως πέρασε τον Alex Marquez για την τρίτη θέση και άρχισε να κυνηγά τον Acosta. Στην 8η στροφή του 2ου γύρου έκανε την πρώτη του απόπειρα, όμως άνοιξαν και οι δύο τη γραμμή τους και τελικά ο Acosta κράτησε τη θέση του. Μετά την μεγάλη πίσω ευθεία και στα φρένα της 16ης στροφής ο Martin επανέλαβε την επίθεση και αυτή τη φορά πέρασε μπροστά. Η διαφορά του με τον Marquez ήταν πλέον λίγο πάνω από 2 δευτερόλεπτα, όμως ο Marquez είχε έναν ρυθμό από άλλον πλανήτη και ο Ισπανός της Prima Pramac δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για αυτό.

Close

 

 

Οι γύροι πέρασαν και ο Marquez έφτασε σε μια υπεράνετη, κυριαρχική νίκη με διαφορά 5 δευτερόλεπτα από τον Martin, που αύξησε τη διαφορά του στο Πρωτάθλημα από τον Bagnaia στους 23 βαθμούς. Ο #93 πήρε τη νίκη 1043 ημέρες μετά την προηγούμενη νίκη του που ήταν στο Μιζάνο της Ιταλίας το 2021! Έτσι έκανε την μεγάλη επιστροφή που πάρα πολλοί περίμεναν στο MotoGP.

H τελευταία θέση του βάθρου παιζόταν μεταξύ Francesco Bagnaia και Alex Marquez. Ο Ιταλός Παγκόσμιος Πρωταθλητής είχε φτάσει πίσω του και εκμεταλλεύτηκε το άνοιγμα της γραμμής του τελευταίου στη 12η στροφή για να περάσει μπροστά. Όμως στην είσοδο της επόμενης στροφής ο Bagnaia ήταν μπροστά και ο Alex Marquez στην προσπάθειά του να στρίψει χτύπησε τον Ιταλό με αποτέλεσμα να πέσουν και οι δύο. Οι αγωνοδίκες αφού άκουσαν και τους δύο οδηγούς και είδαν τα βίντεο, αποφάσισαν ότι δεν υπάρχει θέμα τιμωρίας κανενός!

 

 

Έτσι η τρίτη θέση πήγε στον Acosta, με τον Brad Binder να τον ακολουθεί. Πέμπτος ήταν ο Enea Bastianini, μπροστά από τους Franco Morbidelli και Fabio Di Giannantonio. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Marco Bezzecchi, Jack Miller και Alex Rins.

Μετά τον Αγώνα τιμωρήθηκαν τρεις οδηγοί, οι Di Giannantonio, Miller και Raul Fernadez με 16” ποινή για αντικανονική πίεση ελαστικού.