Moto

19 Mar, 2018 Ώρα 14:56

MotoGP, Qatar 2018: Ξεκίνημα με το δεξί για Ducati και DesmoDovi!

Thumbnail

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το φετινό πρωτάθλημα στο MotoGP, όχι μόνο όσον αφορά σε εκείνους που ανέβηκαν στο βάθρο αλλά κυρίως στον παράγοντα θέαμα, με την τράπουλα που είπαμε χτες να δείχνει πως το φετινό παιχνίδι θα είναι εξίσου σκληρό με το περσινό.

Close

Η εκκίνηση ήταν δραματική ως προς τις κερδισμένες και τις χαμένες θέσεις, ωστόσο ανταμοίφθηκαν η υπομονή και η οδηγική ωριμότητα. Απόδειξη ο Andrea Dovizioso, ο οποίος ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου αν και έχασε θέσεις στην αρχή. Για την ακρίβεια του πήρε ακριβώς μισό αγώνα(!) μέχρι να εγείρει αξιώσεις νίκης, όταν στον 11ο γύρο έφτασε στη 2η θέση. Πολλά τα χτυποκάρδια 5 γύρους πριν το τέλος, όταν ο Marquez βούτηξε με χειρουργικό τρόπο στα φρένα της ευθείας τερματισμού/εκκίνησης για να πάρει τη 2η θέση. Μια 2η θέση για γερά νεύρα καθώς ο Ισπανός παρά τις έμμεσες υποδείξεις της ομάδας του για να «κόψει», τα έδωσε όλα κόντρα στο Dovizioso, κυριολεκτικά μέχρι τον τελευταίο γύρο, προσπαθώντας να κλέψει τη δόξα του Ιταλού και της –πολύ ισχυρής από ότι φάνηκε- Ducati του,  θυμίζοντάς μας τις πανέμορφες μάχες που έδωσαν το 2017. Διακριτικά μεν, εντυπωσιακά δε, στην 3η θέση ο Valentino Rossi, που ξεκίνησε πολύ δυνατά και στη συνέχεια μεθοδικά κέρδισε πολλές μάχες και κράτησε μια θέση στο βάθρο. 

 

Close

 

Close

Ο poleman Johann Zarco, αν και θύμισε Marquez στα νιάτα του για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, όντας απρόσιτος στην πρώτη θέση για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, τελικά  η φθορά στα Michelin τον περιόρισε στην 8η θέση. Θέμα εμπειρίας; Θέμα ελαστικών; Το σίγουρο είναι πως ο γάλλος ήταν και πάλι εντυπωσιακός.

 

 

Εκείνος που ξεκίνησε την εκτός βάθρου κατάταξη είναι ο Cal Crutchlow, που αν μη τι άλλο δείχνει σταθερότητα που δεν είχε στο παρελθόν. Πίσω από το βρετανό, ο Danilo Petrucci έκανε ένα καλό αγώνα, αλλά με σαφή καμπύλη στην απόδοσή του. Αν είναι να ευνοεί το θέαμα όμως, όπως και έγινε, χαλάλι! Στην 6η θέση ο Maverick Viniales, που προσπάθησε αλλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει φάνηκαν σε βαθμό ..κακουργήματος, ειδικά στην αρχή του αγώνα. Έδειξε πάντως ότι παραμένει ανταγωνιστικός, έστω και με μια μοτοσυκλέτα που ακόμα "ψάχνεται". 

 

 

Κάποιος που έκανε πολύ καλή εκκίνηση, αλλά δίχως ανάλογη τελική έκβαση, ήταν και ο Dani Pedrosa, που τελικά πήρε την 7η θέση παρόλο που φλέρταρε με το βάθρο -φτάνοντας έως και την 4η - κατά τη διάρκεια του αγώνα. Πίσω του, ο Andrea Iannone δεν έδειξε πλήρως τις δυνατότητες της φετινής Suzuki, κάτι που πήγε να κάνει ο Alex Rins, δυστυχώς ωστόσο μια πτώση στο 10 γύρο έσβησε κάθε ελπίδα για καλό αποτέλεσμα. Στον ίδιο γύρο έπεσε και ο Jorge Lorenzo, που μέχρι τότε έδειχνε πως δεν έχουν αλλάξει και πολλά από το «κακό» για εκείνον 2017, κάτι που σίγουρα θα έβαλε σε περαιτέρω σκέψεις τους ανθρώπους της Ducati. Η δεκάδα έκλεισε με τον Jack Miller, ενώ τα αποτελέσματα αναλυτικά μπορείτε να δείτε εδώ.

Σήμερα φάνηκε αυτό ακριβώς που προβλέψαμε, ότι δηλαδή η τράπουλα ανακατεύτηκε από τις ελεύθερες δοκιμές μέχρι τον αγώνα, επομένως όσοι αναβάτες έχουν υπομονή θα είναι και εκείνοι που θα παίρνουν αποτελέσματα. Αντιθέτως, όσοι βασίζονται σε επιδόσεις «πυροτεχνήματα» θα είναι μεν στο προσκήνιο, θα απέχουν δε από το βάθρο.

Ανανεώνουμε το αγωνιστικό ραντεβού για τις 8 Απριλίου, όπου η δράση του MotoGP επιστρέφει στην Αργεντινή!

25 Jun, 2025 Ώρα 10:19

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκρίνει την εξαγορά του MotoGP™ από την Liberty Media

Thumbnail

Η έγκριση ήταν η τελευταία εκκρεμής προϋπόθεση για τη συμφωνία, επιβεβαιώνοντας ένα νέο κεφάλαιο για το MotoGP™, το πιο συναρπαστικό άθλημα στον κόσμο

Close

Η Liberty Media Corporation έλαβε σήμερα άνευ όρων έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να ολοκληρώσει την εξαγορά της Dorna Sports, κατόχου των δικαιωμάτων του MotoGP™, αλλά και του WorldSBK. Η ολοκλήρωση της συμφωνίας αναμένεται πλέον το αργότερο έως τις 3 Ιουλίου 2025, ανοίγοντας τον δρόμο για μια νέα εποχή στο άθλημα.

Το MotoGP ήδη εξελίσσεται για να ξεκλειδώσει το πλήρες δυναμικό του πιο συναρπαστικού αθλήματος στον κόσμο, απολαμβάνοντας ρεκόρ προσέλευσης, νέες πίστες και αυξανόμενο κοινό. Η Liberty Media θα αξιοποιήσει πλέον την τεχνογνωσία της για να ενισχύσει περαιτέρω τη βάση των φιλάθλων του MotoGP και να αναπτύξει το άθλημα παγκόσμια και εμπορικά.

Close

 

 

Ο Carmelo Ezpeleta, Διευθύνων Σύμβουλος της Dorna από το 1998, θα συνεχίσει να διευθύνει το MotoGP μαζί με την ομάδα διοίκησής του.

«Η σημερινή έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποτελεί την τελική προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της εξαγοράς του MotoGP από την Liberty. Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινά επίσημα η συνεργασία της Liberty με τον Carmelo και την εξαιρετική του διοικητική ομάδα», δήλωσε ο Derek Chang, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Liberty Media.

«Το MotoGP είναι ένα εξαιρετικά ελκυστικό εξέχων αθλητικό περιουσιακό στοιχείο, με απίστευτους αγώνες, παθιασμένους φιλάθλους και ισχυρό χρηματοοικονομικό προφίλ. Πιστεύουμε ότι το άθλημα και η μάρκα έχουν σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης, τις οποίες θα επιδιώξουμε να αξιοποιήσουμε εμβαθύνοντας τη σχέση με τους βασικούς φιλάθλους και επεκτείνοντάς το σε ένα ευρύτερο παγκόσμιο κοινό».

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη συναλλαγή. Αυτό είναι ένα σημαντικό ορόσημο που επιβεβαιώνει το ακόμη πιο φωτεινό μέλλον που περιμένει το MotoGP», δήλωσε ο Carmelo Ezpeleta, Διευθύνων Σύμβουλος της Dorna Sports, κατόχου των δικαιωμάτων του MotoGP.

Close
«Το MotoGP είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά αθλήματα στον κόσμο και ανυπομονούμε να επιταχύνουμε την ανάπτυξή του και να επεκτείνουμε την εμβέλειά του σε ακόμη περισσότερους φιλάθλους παγκοσμίως. Η Liberty είναι ο καλύτερος δυνατός συνεργάτης για το άθλημά μας και ολόκληρη την κοινότητα του MotoGP και είμαστε ενθουσιασμένοι στο να δημιουργήσουμε ακόμη μεγαλύτερη αξία για τους φιλάθλους μας, τους εμπορικούς εταίρους και όλους όσους συμμετέχουν στους αγώνες».

Η Liberty Media θα αποκτήσει το 84% της Dorna Sports, κατόχου των δικαιωμάτων του MotoGP, με τη διοίκηση του MotoGP να διατηρεί το 16% της επιχείρησης.

Η Liberty Media Corporation δραστηριοποιείται και διατηρεί συμφέροντα σε επιχειρήσεις μέσων ενημέρωσης, αθλητισμού και ψυχαγωγίας, συμπεριλαμβανομένων των θυγατρικών της Formula 1 και Quint, του μεριδίου της στην Live Nation, καθώς και άλλων μειοψηφικών επενδύσεων.

Εμείς να σχολιάσουμε ότι όλο το #motogpworldpaddock έχει δει με θετική διάθεση αυτήν την εξαγορά που αναμένεται να προωθήσει ακόμη περισσότερο το συναρπαστικότερο άθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.