Moto

10 Aug, 2017 Ώρα 18:49

MotoGP 10ος γύρος – Τσεχία

Thumbnail

Σε τροχιά τίτλου οι αναβάτες της Monster Energy

Μπορεί οι Valentino Rossi και Mavarick Vinales να μην κέρδισαν στο Brno αλλά και οι δύο βρίσκονται σε τροχιά τίτλου στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα του MotoGP. Νικητής στη Τσεχία δεν ήταν άλλος από τον Μarc Marquez με τη Honda μην αφήνοντας περιθώρια στον ανταγωνισμό. Η ξαφνική μπόρα που ξέσπασε κατά τη διάρκεια του αγώνα του Moto 2 έκρινε ουσιαστικά την έκβαση του αγώνα. Όλοι οι αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας ξεκίνησαν το δικό τους αγώνα με ελαστικά βροχής αλλά μόλις μερικούς γύρους μετά η πίστα άρχισε να στεγνώνει. Εκεί ήταν ο Marquez έκανε την κίνηση ματ στους αντιπάλους του. Μπήκε πρώτος στα pit για αλλαγή μοτοσικλέτας, κίνηση που απεδείχθη εξαιρετικά σωστή, καθώς ο Ισπανός πέντε φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής κατάφερε να κινηθεί για δύο περισσότερους γύρους γράφοντας απίστευτους χρόνους, μέχρι και δέκα δευτερόλεπτα ανά γύρο διαφορά από τους αντιπάλους του.

Close

Οι δύο γύροι που έμειναν στη στεγνή πίστα με βρόχινα ελαστικά έριξαν τους Valentino Rossi, Andrea Dovizioso και Johann Zarco εκτός δεκάδας. Η συνέχεια ήταν εξολοκλήρου αφιερωμένη στους Marquez και Pedrosa που κράτησαν απλά τις δύο πρώτες θέσεις μέχρι και το πέσιμο της καρό σημαίας. Ο Mavarick Vinales, παρά το γεγονός ότι και εκκινούσε από την έβδομη θέση, κατάφερε να ανέβει τελικά στο τρίτο σκαλί του βάθρου μένοντας έτσι ζωντανός στο κυνήγι του φετινού τίτλου. Από τη μεριά του, ο Rossi μετά το αδικαιολόγητο λάθος του οδήγησε σαν πρωταθλητής αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν μια τέταρτη θέση στη γενική κατάταξη. Τερμάτισε μπροστά από τον Cal Crutchlow, τον οποίο και προσπέρασε λίγες στροφές πριν το πέσιμο της καρό σημαίας. Πίσω από τον Βρετανό αναβάτη της LCR Honda, τερμάτισε ο Andrea Dovizioso με την εργοστασιακή μοτοσικλέτα της Ducati, ενώ πιο πίσω, ύστερα από έναν εξαιρετικό αγώνα, βρέθηκαν ο Danilo Petrucci και ο Α. Espargaro. Την «10άδα» συμπλήρωσαν ο αδελφός του, P. Espargaro και ο Jonas Folger.

 

Close

 

Close

Μετά το τέλος του αγώνα στο Brno ο Marc Marquez μεγαλώνει τη διαφορά του στους 14 βαθμούς απέναντι στον Maverick Vinales που έμεινε στους 140 ενώ ακολουθούν ο Andrea Dovizioso στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 133 βαθμούς και ο Valentino Rossi με 132. Πέμπτος πέρασε ο Dani Pedrosa ενώ την εξάδα κλείνει ο Johan Zarco. O επόμενος αγώνας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του MotoGP θα γίνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην πίστα Red Bull Ring στο Spielberg της Αυστρίας.

25 Jun, 2025 Ώρα 10:19

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκρίνει την εξαγορά του MotoGP™ από την Liberty Media

Thumbnail

Η έγκριση ήταν η τελευταία εκκρεμής προϋπόθεση για τη συμφωνία, επιβεβαιώνοντας ένα νέο κεφάλαιο για το MotoGP™, το πιο συναρπαστικό άθλημα στον κόσμο

Close

Η Liberty Media Corporation έλαβε σήμερα άνευ όρων έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να ολοκληρώσει την εξαγορά της Dorna Sports, κατόχου των δικαιωμάτων του MotoGP™, αλλά και του WorldSBK. Η ολοκλήρωση της συμφωνίας αναμένεται πλέον το αργότερο έως τις 3 Ιουλίου 2025, ανοίγοντας τον δρόμο για μια νέα εποχή στο άθλημα.

Το MotoGP ήδη εξελίσσεται για να ξεκλειδώσει το πλήρες δυναμικό του πιο συναρπαστικού αθλήματος στον κόσμο, απολαμβάνοντας ρεκόρ προσέλευσης, νέες πίστες και αυξανόμενο κοινό. Η Liberty Media θα αξιοποιήσει πλέον την τεχνογνωσία της για να ενισχύσει περαιτέρω τη βάση των φιλάθλων του MotoGP και να αναπτύξει το άθλημα παγκόσμια και εμπορικά.

Close

 

 

Ο Carmelo Ezpeleta, Διευθύνων Σύμβουλος της Dorna από το 1998, θα συνεχίσει να διευθύνει το MotoGP μαζί με την ομάδα διοίκησής του.

«Η σημερινή έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποτελεί την τελική προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της εξαγοράς του MotoGP από την Liberty. Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινά επίσημα η συνεργασία της Liberty με τον Carmelo και την εξαιρετική του διοικητική ομάδα», δήλωσε ο Derek Chang, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Liberty Media.

«Το MotoGP είναι ένα εξαιρετικά ελκυστικό εξέχων αθλητικό περιουσιακό στοιχείο, με απίστευτους αγώνες, παθιασμένους φιλάθλους και ισχυρό χρηματοοικονομικό προφίλ. Πιστεύουμε ότι το άθλημα και η μάρκα έχουν σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης, τις οποίες θα επιδιώξουμε να αξιοποιήσουμε εμβαθύνοντας τη σχέση με τους βασικούς φιλάθλους και επεκτείνοντάς το σε ένα ευρύτερο παγκόσμιο κοινό».

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη συναλλαγή. Αυτό είναι ένα σημαντικό ορόσημο που επιβεβαιώνει το ακόμη πιο φωτεινό μέλλον που περιμένει το MotoGP», δήλωσε ο Carmelo Ezpeleta, Διευθύνων Σύμβουλος της Dorna Sports, κατόχου των δικαιωμάτων του MotoGP.

Close
«Το MotoGP είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά αθλήματα στον κόσμο και ανυπομονούμε να επιταχύνουμε την ανάπτυξή του και να επεκτείνουμε την εμβέλειά του σε ακόμη περισσότερους φιλάθλους παγκοσμίως. Η Liberty είναι ο καλύτερος δυνατός συνεργάτης για το άθλημά μας και ολόκληρη την κοινότητα του MotoGP και είμαστε ενθουσιασμένοι στο να δημιουργήσουμε ακόμη μεγαλύτερη αξία για τους φιλάθλους μας, τους εμπορικούς εταίρους και όλους όσους συμμετέχουν στους αγώνες».

Η Liberty Media θα αποκτήσει το 84% της Dorna Sports, κατόχου των δικαιωμάτων του MotoGP, με τη διοίκηση του MotoGP να διατηρεί το 16% της επιχείρησης.

Η Liberty Media Corporation δραστηριοποιείται και διατηρεί συμφέροντα σε επιχειρήσεις μέσων ενημέρωσης, αθλητισμού και ψυχαγωγίας, συμπεριλαμβανομένων των θυγατρικών της Formula 1 και Quint, του μεριδίου της στην Live Nation, καθώς και άλλων μειοψηφικών επενδύσεων.

Εμείς να σχολιάσουμε ότι όλο το #motogpworldpaddock έχει δει με θετική διάθεση αυτήν την εξαγορά που αναμένεται να προωθήσει ακόμη περισσότερο το συναρπαστικότερο άθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.