Τεχνολογία

21 Sep, 2021 Ώρα 19:22

Alfa Romeo: Εμείς πουλάμε αυτοκίνητα. Όχι tablet!

Thumbnail

Η τάση που θέλει τις οθόνες στο εσωτερικό των αυτοκινήτων να γίνονται όλο και πιο πολλές και όλο και πιο μεγάλες φαίνεται πως δεν βρίσκει καθόλου σύμφωνο τον Jean-Philippe Imparato. Το νέο επικεφαλής της Alfa Romeo, που έχει να επιδείξει και μια επιτυχημένη θητεία στην Peugeot.

Close

O Imparato λοιπόν ανέφερε χαρακτηριστικά πως «δεν θα πουλάω iPad με αυτοκίνητο τριγύρω. Θα πουλάω Alfa Romeo», δήλωση που δεν μπορεί παρά να ενθουσιάζει τους φανατικούς οπαδούς της μάρκας. Όπως και το ότι η ιστορική εταιρεία θα συνεχίζει να μιλά στο συναίσθημα. Μεταξύ άλλων και με τον ήχο των νέων μοντέλων της.

Το πως θα επιτευχθεί αυτό είναι ένα καλό ερώτημα, μιας και η Stellantis, στην οποία ανήκει πλέον η Alfa Romeο, έχει δηλώσει πως από το 2027 όλα τα μοντέλα της μάρκας θα είναι ηλεκτρικά.

Close

Ενδιαφέρον είναι και το πως θα αντιμετωπιστεί τελικά και το θέμα με τις οθόνες, μιας και η τάση είναι πολύ ισχυρή και δύσκολα μπορεί να αγνοηθεί από κάποιον κατασκευαστή.

16 Feb, 2022 Ώρα 08:28

Σε ποιό αυτοκίνητο ανήκει αυτό το τεράστιο in-vehicle infotainment σύστημα;

Thumbnail

Το προηγμένο σύστημα IVI που διαθέτει οθόνη αφής «Pillar to Pillar»  το γνωρίζετε; Μάλλον όχι αφού είναι εντελώς καινούργιο και θα αποτελεί το βασικό χαρακτηριστικό στο μοντέλο του 2022 EQS EV sedan της Mercedes-Benz. Το νέο  premium σύστημα In-Vehicle Infotainment (IVI) της LG Electronics (LG), με την «Pillar to Pillar» (P2P) οθόνη του ενσωματώνεται στην MBUX Hyperscreen, η οποία εκτείνεται σε όλο το μήκος του ταμπλό.

Close

 

 

Με μοναδικό concept για τον εσωτερικό χώρο και ένα επαναστατικό σύστημα αλληλεπίδρασης ανθρώπου-μηχανής (human-machine interface) που διαθέτει, το πρώτο ηλεκτρικό όχημα πολυτελείας της Mercedes-Benz AG αναδεικνύει τις φουτουριστικές τάσεις στον σχεδιασμό ηλεκτρικών οχημάτων και αποκαλύπτει ένα συναρπαστικό όραμα για τον μέλλον του mobility. 

Η HyperscreenMBUX παρουσιάστηκε από τη Mercedes-Benz AG στην CES το 2021 και αποτελείται από τρεις οθόνες, μία οθόνη  LCD - την ICD (Instrument Cluster Display) -  και δύο OLED - την CID (Central Information Display) και την CDD (Co-Driver Display) -  τοποθετημένες κάτω από ένα περίβλημα από ενισχυμένο γυαλί, ώστε να δημιουργούν την αίσθηση μιας  ενιαίας, συνεχόμενης οθόνης. 

Close

 

 

Το σύστημα IVI της LG σχεδιάστηκε ειδικά για να καλύψει τις ανάγκες της Mercedes-Benz AG, με κυρτό και πανοραμικό σχεδιασμό, που ταιριάζει με το εξαιρετικά κομψό sedan όχημα. Σε στενή συνεργασία, οι μηχανικοί της LG και της Mercedes-Benz AG, αλλάζουν τα δεδομένα στον τομέα των οθονών για οχήματα, όπως πίνακες οργάνων, ταμπλό και συστήματα πλοήγησης, παρέχοντας στους οδηγούς και τους επιβάτες μεγαλύτερη ευκολία και έλεγχο της οδικής τους εμπειρίας.

Το υψηλής αισθητικής σύστημα IVI στο Mercedes-Benz EQS EV ανεβάζει τον πήχη, όχι μόνο όσον αφορά στην ευκολία χρήσης του, αλλά και στον παράγοντα της ασφάλειας, αφού διαθέτει νέες τεχνολογίες με αποδόσεις που ξεπερνούν κατά πολύ τις απαιτούμενες προδιαγραφές για μετωπικές και λοιπές συγκρούσεις.