Τεχνολογία

12 Jan, 2024 Ώρα 08:35

Βεβαιώνοντας την Ασφάλεια Πέρα από τα Όρια

Thumbnail

CHM PRIVATE SECURITY SYSTEMS: όπου η ασφάλεια συναντά την καινοτομία. Ως εξειδικευμένη στις προηγμένες λύσεις ασφαλείας, η CHM δεσμεύεται να προστατεύει επιχειρήσεις ,σπίτια και περιουσίες με απόλυτη αφοσίωση.

Close

 

 

ΤΙ ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΈΡΕΙ:

Συστήματα Παρακολούθησης: Η προηγμένη τεχνολογία παρακολούθησής παρέχει ανίχνευση απειλών σε πραγματικό χρόνο, εξασφαλίζοντας μια προσεκτική ματιά στις εγκαταστάσεις σας.

Close

Έλεγχος Πρόσβασης: Αναλάβετε τον έλεγχο της ασφάλειάς σας με προσαρμοζόμενες λύσεις διαχείρισης πρόσβασης, συμπεριλαμβανομένης της βιομετρικής ταυτοποίησης και των συστημάτων καρτών.

Ομάδες Άμεσης Αντίδρασης: Αντιμετωπίζοντας μια παραβίαση ασφάλειας, το κέντρο παρακολούθησής μας 24/7 διασφαλίζει άμεση δράση, διατηρώντας τη δέσμευσή για γρήγορες και αποτελεσματικές αντιδράσεις.

Close
  • Συστήματα Πυρανίχνευσης: Η CHM προσφέρει προηγμένα συστήματα πυρανίχνευσης για την άμεση ανίχνευση και αντίδραση σε καταστάσεις κινδύνου.
  • Συστήματα Συναγερμού: Οι σύγχρονοι συναγερμοί μας διασφαλίζουν άμεση ειδοποίηση και αντίδραση σε περιπτώσεις παραβίασης του χώρου σας

Η Δέσμευσή τους στην Ασφάλεια

 

 

Η CHM εξειδικεύεται σε ολοκληρωμένες λύσεις ασφαλείας που υπερβαίνουν τα παραδοσιακά μέτρα. Από προηγμένα συστήματα παρακολούθησης και ελέγχου πρόσβασης μέχρι ομάδες άμεσης αντίδρασης, προσαρμόζουνε τις υπηρεσίες τους για να καλύψουν τις δυναμικές ανάγκες ασφαλείας σας . Επιπλέον η CHM SECURITY υπόσχεται :

Καινοτομία: παραμένουν στην πρωτοπορία της τεχνολογικής ασφαλείας, διασφαλίζοντας ότι η ομάδα τους είναι εξοπλισμένη με τα τελευταία εργαλεία και γνώσεις.

Συνεργασία: Η CHM εκτιμά την ομαδική εργασία και τη συνεργασία, δημιουργώντας ένα περιβάλλον όπου οι ιδέες σας ακούγονται και οι συνεισφορές σας έχουν σημασία.

Επίδραση: Mαζί τους Συμμετέχετε σε μια εταιρεία που αφιερώνεται στο να κάνει διαφορά στον κόσμο παρέχοντας ασύγκριτη προστασία και αίσθηση ασφάλειας.

 

 

Ασφάλεια, καινοτομία, και αφοσίωση - τρεις λέξεις που καλύπτουν την ουσία της CHM Private Security Systems. Ανακαλύψτε το μέλλον της ασφάλειας στη ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΉ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : https://www.chmsecurity.com.cy.

Στηρίξτε την ασφάλεια, στηρίξτε την εξέλιξη. 

14 Jun, 2024 Ώρα 13:37

Κλιματισμός αυτοκινήτου: Τα 5 λάθη που κάνουμε

Thumbnail

Η χρήση του air condition θα μπορούσε να μειώσει τους χρόνους αντίδρασης του οδηγού κατά τη διάρκεια της οδήγησης στην πόλη και έξω από αυτήν. Έρευνες του Πανεπιστημίου του Αμβούργου στο τμήμα Integrated Earth and Climate System Sciences (SICSS), έδειξαν πως όταν η εσωτερική θερμοκρασία υπερβαίνει τους 35°C ισοδυναμεί με 0,05% ένδειξη αλκοόλ στο αίμα, του οδηγού.

Close

Η υπομονή μπορεί να είναι αρετή για όσους θέλουν να παραμείνουν συγκεντρωμένοι στην οδήγηση. Η αύξηση της θερμοκρασίας όμως, μπορεί να την εξαντλήσει και να επηρεάσει τους χρόνους αντίδρασης του οδηγού.

 

Close

 

Σύμφωνα με έρευνα που έκανε το πανεπιστήμιο Ramon Llull University της Βαρκελώνης σε συνεργασία με την Seat, συνηθισμένα λάθη στη χρήση του κλιματισμού -συμπεριλαμβανομένης της άμεσης ενεργοποίησης του συστήματος στο μέγιστο της δύναμής του- θα μπορούσε να μειώσει την αποτελεσματικότητά του, με αποτέλεσμα να διατηρούνται υψηλές θερμοκρασίες στο εσωτερικό και να έχουμε πιθανή αφυδάτωση.

Close

Μια διαφορά μόλις 10°C–35°C σε σύγκριση με 25°C -εντός της καμπίνας των επιβατών μπορεί να μειώσει τους χρόνους αντίδρασης κατά 20%- ισοδύναμο με μέτρηση αλκοόλ στο αίμα 0,05%  που αντιστοιχεί στο όριο της Σκωτίας (στην Ελλάδα, το όριο για να θεωρείται κάποιος οδηγός υπό την επήρεια μέθης βρίσκεται στα 0,50 γρ./λτ. σε περίπτωση αιμοληψίας ή 0,25 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εισπνεόμενου αέρα).

 

 

Οι μηχανικοί των εταιριών ξοδεύουν τρία χρόνια αναπτύσσοντας το σύστημα κλιματισμού κάθε μοντέλου. Αυτός ο χρόνος χρησιμοποιείται για τη μελέτη της γεωμετρίας των αγωγών και των αεραγωγών σε 3D, με εικονικές προσομοιώσεις που εκτελούνται για να προβλέψουν πώς θα ρέει ο αέρας μέσα στο αυτοκίνητο.

Εάν οι πίσω επιβάτες λένε ότι δεν αισθάνονται τον δροσερό αέρα, τότε οι αγωγοί αέρα μπορεί να έχουν ρυθμιστεί λάθος. Δεν είναι θέμα θερμοκρασίας, αλλά προς ποια κατεύθυνση ρέει ο αέρας μέσα στο αυτοκίνητο. Οι αγωγοί πρέπει να είναι στραμμένοι προς τα πάνω, όχι προς τα πρόσωπα των ανθρώπων.

 

 

Όταν οι εξωτερικές θερμοκρασίες έχουν εκτοξευθεί πάνω από τους 40°C, τα αυτοκίνητα που είναι σταθμευμένα στον ήλιο μπορούν να φτάσουν τους 70°C. Για να βοηθήσει στη μείωση της θερμοκρασίας της καμπίνας πριν ξεκινήσετε και ενώ κινείστε βρήκαμε τα πιο συνηθισμένα λάθη στην χρήση του κλιματισμού που κάνουν/νουμε:

Ενεργοποιούμε στο φουλ τον κλιματιστικό μόλις μπούμε στο αυτοκίνητο

Όταν μπαίνουμε σε ένα ζεστό αυτοκίνητο, είναι δελεαστικό να ενεργοποιήσουμε το air-condition στο μέγιστο. Ωστόσο, αν το κάνουμε χωρίς να ανοίξουμε τα παράθυρα, απλώς θα ανακυκλωθεί ο ζεστός αέρας. Ανοίξτε τις πόρτες, χαμηλώστε τα παράθυρα για ένα ή δύο λεπτά. Κλείσετε τις πόρτες ξεκινήστε και ανοίξτε το A/C.

Ανακύκλωση στο on

Η διατήρηση της λειτουργίας της ανακύκλωσης αέρα δεν βοηθά, καθώς καθυστερεί τον κλιματισμό. Σχεδόν όλα τα  σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν μια επιλογή «Auto», στο σύστημα, το οποίο ρυθμίζει μόνο του πότε θα ενεργοποιήσει την ανακύκλωση και πόσο θα αυξήσει την ένταση.

 

 

Ανοίγουμε τον κλιματισμό το πρωί

Μερικά καλοκαιρινά πρωινά μπορεί να είναι δροσερά, αλλά είναι καλή ιδέα να ανοίξουμε το A/C για να αποτρέψουμε το θάμπωμα των παραθύρων, όταν αυξάνεται η εξωτερική θερμοκρασία.

Στρέφουμε τους αεραγωγούς προς το μέρος μας

Είναι δελεαστικό αλλά εμποδίζει το αυτοκίνητο να έχει ομοιόμορφη κατανομή της ροής του αέρα. Αν τους έχετε στραμμένους προς τα πάνω επιτρέπετε στον δροσερό αέρα να εξαπλωθεί πιο αποτελεσματικά γύρω από το αυτοκίνητο και να φτάσει σε όλους τους επιβάτες.

 

 

Δεν κάνουμε τακτική συντήρηση

Ακριβώς όπως τα λάδια, τα ελαστικά ή τα φρένα, το σύστημα κλιματισμού απαιτεί συντήρηση. Η μη αλλαγή των βουλωμένων φίλτρων αέρα καμπίνας κάθε 10.000 έως 15.000 χλμ., μπορεί να επηρεάσει την αποτελεσματική λειτουργία του κλιματιστικού μας. Περίπου τα δύο τρίτα των οδηγών δεν γνωρίζουν τους κινδύνους υψηλότερων θερμοκρασιών και αφυδάτωσης, που μπορεί να προκαλέσει κόπωση, ζάλη, πονοκεφάλους και μειωμένο χρόνο αντίδρασης.