Τεχνολογία

12 Jul, 2022 Ώρα 08:18

Η Audi προσθέτει το Apple Music σε αρκετά από τα μοντέλα της

Thumbnail

Η Audi ενσωματώνει την υπηρεσία Apple Music, μια premium συνδρομητική υπηρεσία μουσικής, απευθείας σε επιλεγμένα μοντέλα της μέσω του συστήματος infotainment. Κάτι που προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στη συνδρομή τους απευθείας και διαισθητικά από την οθόνη Multi-Media Interface (MMI) στο αυτοκίνητο. Αυτή η απρόσκοπτη ενσωμάτωση επιτρέπει στους συνδρομητές της υπηρεσίας Apple Music να βρίσκουν την αγαπημένη τους μουσική και όχι μόνο.

Close

 

 

Αφού συνδέσουν μια ενεργή συνδρομή με το όχημα τους, οι συνδρομητές της Apple Music μπορούν να έχουν πρόσβαση στον πλήρη κατάλογο 90 εκατομμυρίων τραγουδιών της Apple Music χωρίς διαφημίσεις. Η ενσωμάτωση της Apple Music θα συμπεριληφθεί σε όλα σχεδόν τα οχήματα Audi στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Ιαπωνία ξεκινώντας από φέτος. Η ενοποίηση θα επεκταθεί εύκολα σε οχήματα που βρίσκονται ήδη στο δρόμο μέσω μιας αυτόματης ενημέρωσης over-the-air.

 

Close

 

Τα αυτοκίνητα της Audi διαθέτουν επίσης υποστήριξη Apple CarPlay, δίνοντας την δυνατότητα στους οδηγούς να μπορούν να συνδέσουν το iPhone τους ασύρματα (ή μέσω USB) και να λάβουν πληροφορίες για την κυκλοφορία, να πραγματοποιούν κλήσεις, να στέλνουν και να λαμβάνουν μηνύματα και να ακούν μουσική απλά πατώντας την οθόνη αφής ή χρησιμοποιώντας φωνητικά την Siri.

 

 

Με την ενσωμάτωση της Apple Music, το όχημα γίνεται μια πραγματική αίθουσα συναυλιών στο δρόμο χάρη στην εξελιγμένη αρχιτεκτονική ήχου. Η Audi συνεργάζεται με την Bang & Olufsen σε αυτό το πλαίσιο εδώ και πολλά χρόνια, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη ορισμένων εξαιρετικών συστημάτων ήχου, όπως το B&O Premium Sound System με ήχο 3D στο Audi e-tron GT με 16 ηχεία, συμπεριλαμβανομένων ηχείων τρισδιάστατου ήχου, κεντρικού ηχείου και ηχεία μπάσου.

13 Mar, 2023 Ώρα 15:56

ZF: Τέλος οι μανούβρες για το παρκάρισμα - Νέα τεχνολογία δίνει τη λύση

Thumbnail

Μία νέα τεχνολογία δια χειρός της ZF έρχεται να κάνει το παρκάρισμα παιχνιδάκι και να τελειώσει μία για πάντα, άγχος, μανούβρες και κόρνες. Η πατέντα αυτή ονομάζεται EasyTurn και ουσιαστικά επιτρέπει το στρίψιμο των εμπρός τροχών έως και 80 μοίρες (στις 35 μοίρες μπορεί να στρίψει κατά μέσο όσο ένα συμβατικό αυτοκίνητο) επιτρέποντας το παρκάρισμα με μία κίνηση.

Close

Το μυστικό βρίσκεται στις μπροστινές αναρτήσεις και στην προσθήκη επιπλέον συνδέσμων στο ακρόμπαρο, το οποίο έχει σχήμα S. Για την επίδειξη της εντυπωσιακής αυτής νέας τεχνολογίας, η εταιρία χρησιμοποίησε μία BMW i3 δείχνοντας πόσο ευκολότερη θα είναι η ζωή έχοντας την δυνατότητα να παρκάρεις και να ξεπαρκάρεις ουσιαστικά με μία κίνηση.

 

Close

 

Βέβαια η χρήση ενός ηλεκτρικού οχήματος βοηθάει ακόμα περισσότερο τη συγκεκριμένη τεχνολογία να αναδείξει την χρηστικότητα της, κάτι που δεν γνωρίζουμε κατά πόσο είναι εφικτό σε ένα σύνολο με θερμικό κινητήρα. 

Close

Η εταιρία για την ώρα δεν έχει ανακοινώνει εάν θα βγει η συγκεκριμένη τεχνολογία στην παραγωγή ή το πιθανό κόστος της, όμως εφόσον σταδιακά τα ηλεκτρικά μοντέλα θα κυριαρχήσουν στη ζωή μας, γιατί να μην είναι ευκολότερο και το παρκάρισμα με τη χρήση τέτοιον λειτουργιών;

Μία ακόμη περίπτωση που αποδεικνύει πως η ηλεκτροκίνηση έχει ανοίξει νέους ορίζοντες στην αυτοκίνηση και η επένδυση σε αυτή μπορεί να μας προσφέρει νέες δυνατότητες και σίγουρα πιο μανιτζέβελα μοντέλα.