Τεχνολογία

18 Apr, 2024 Ώρα 12:14

Η Volkswagen ενσωματώνει το ChatGPT στα μοντέλα της

Thumbnail

Η Volkswagen παρουσιάζει τα πρώτα αυτοκίνητα που θα διαθέτουν ενσωματωμένο στο φωνητικό βοηθό IDA, το chatbot ChatGPT που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη. Στο μέλλον, σε όλα τα μοντέλα της Volkswagen που είναι εξοπλισμένα με τον φωνητικό βοηθό IDA θα προσφέρεται στους επιβαίνοντες απρόσκοπτη πρόσβαση στη συνεχώς αυξανόμενη βάση δεδομένων τεχνητής νοημοσύνης και θα τους απαγγέλλεται το σχετικό περιεχόμενο κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Το Cerence Chat Pro που προέρχεται από τον τεχνολογικό συνεργάτη Cerence Inc. αποτελεί τη βάση της νέας λειτουργίας, η οποία προσφέρει μια μοναδικά έξυπνη, ενσωμάτωση του ChatGPT. Η Volkswagen θα είναι ο πρώτος κατασκευαστής ευρείας παραγωγής που θα προσφέρει το Chat GPT ως στάνταρ χαρακτηριστικό σε πολλά μοντέλα παραγωγής.

Close

Το νέο chatbot θα προσφέρεται σε συνδυασμό με την πιο πρόσφατη γενιά infotainment στην οικογένεια ID. (ID.7, ID.4, ID.5, ID.3), στα ολοκαίνουργια Tiguan και Passat, καθώς και στο νέο Golf. Με την ενεργοποίηση του Cerence Chat Pro, η ενσωμάτωση του ChatGPT στο υπόβαθρο του φωνητικού βοηθού της Volkswagen, θα προσφέρει πλήθος νέων δυνατοτήτων που θα υπερβαίνουν κατά πολύ τον προηγούμενο φωνητικό έλεγχο.

 

Close

 

Για παράδειγμα, ο φωνητικός βοηθός IDA μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο του infotainment, της πλοήγησης. του κλιματισμού ή ακόμα και για να απαντήσει σε ερωτήσεις γενικών γνώσεων. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο σε πολλά επίπεδα κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού με αυτοκίνητο: Εμπλουτίζοντας τις συζητήσεις, διευκρινίζοντας ερωτήσεις, αλληλοεπιδρώντας σε διαισθητική γλώσσα, λαμβάνοντας πληροφορίες για το αυτοκίνητο και πολλά άλλα – με ασφάλεια και ανέπαφα. Τίποτα δεν αλλάζει για όποιον βρίσκεται πίσω από το τιμόνι. Δεν χρειάζεται να δημιουργήσει ένα νέο λογαριασμό, να εγκαταστήσει μια νέα εφαρμογή ή να ενεργοποιήσει το ChatGPT: Ο φωνητικός βοηθός ενεργοποιείται λέγοντας «Hello IDA» ή πατώντας το διακόπτη στο τιμόνι. Ο IDA δίνει αυτόματα προτεραιότητα στο αν πρέπει να εκτελεστεί μια λειτουργία του αυτοκινήτου, να αναζητηθεί ένας προορισμός ή να ρυθμιστεί η θερμοκρασία. Εάν το αίτημα δεν μπορεί να απαντηθεί από το σύστημα Volkswagen, προωθείται ανώνυμα στην τεχνητή νοημοσύνη και απαντά η οικεία φωνή της Volkswagen.

Close

Το ChatGPT δεν αποκτά πρόσβαση σε δεδομένα του αυτοκινήτου καθώς οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις διαγράφονται αμέσως, ώστε να διασφαλίζεται το υψηλότερο δυνατό επίπεδο προστασίας των δεδομένων. Η λειτουργία δίνει επίσης προτεραιότητα στην ασφάλεια και την απρόσκοπτη ενσωμάτωση με τις πολλές δυνατότητες του IDA, παρέχοντας ευκολία χρήσης για τους οδηγούς.

10 May, 2024 Ώρα 11:51

Από πότε θα είναι στάνταρ το αυτόματο φρενάρισμα;

Thumbnail

Οι τεχνολογίες αιχμής, έχουν αλλάξει ριζικά τα επίπεδα ασφάλειας των αυτοκινήτων. Τα σύγχρονα οχήματα μπορούν να… δουν τον κόσμο γύρω τους και να ανιχνεύσουν σήμανση λωρίδων, οδικές πινακίδες, άλλα αυτοκίνητα και πεζούς.

Close

Τώρα, ένας νέος κανόνας από την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών Αυτοκινητοδρόμων (NHTSA) των Ηνωμένων Πολιτειών, θα επιβάλλει την αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης, με αυξημένα πρότυπα στα νέα οχήματα.

Σύμφωνα με αυτό τον κανονισμό, έως το 2029 όλα τα νέα ελαφρά οχήματα που θα πωλούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να διαθέτουν τρεις τεχνολογίες: προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης, αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης και αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης για πεζούς . Σύμφωνα με τα στοιχεία NHTSA, η επιβολή αυτής της τεχνολογίας, θα σώσει τουλάχιστον 360 ζωές το χρόνο και θα αποτρέψει τουλάχιστον 24.000 τραυματισμούς.

Close

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι οι νέοι κανόνες, αρχικά θα εφαρμοστούν στις ΗΠΑ, αλλά είναι πολύ πιθανό να ισχύσουν αργότερα και για την Ευρώπη, με δεδομένο ότι η εξέλιξη αυτών των τεχνολογιών, απαιτείται απ’ όλους τους κατασκευαστές.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες είναι σε καλό δρόμο, για να προσφέρουν αυτά τα χαρακτηριστικά ως βασικό εξοπλισμό, με την ώθηση για αύξηση της ασφάλειας να έρχεται από πολλές κατευθύνσεις.

Close

Στα τέλη του περασμένου έτους, 20 αυτοκινητοβιομηχανίες εκπλήρωσαν τη δέσμευση του Insurance Institute for Highway Safety να εξοπλίσουν περισσότερο από το 95% των οχημάτων που παράγουν στις ΗΠΑ με αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης.