Video

15 Sep, 2021 Ώρα 10:58

Δες πώς οδηγούσε ο Kalle Rovanpera στην ηλικία των 8 ετών (βίντεο)

Thumbnail

Με τη νίκη του στην Εσθονία και κυρίως την κυριαρχία του στο Ράλι Ακρόπολις, συγκέντρωσε πάνω του όλα τα βλέμματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Άπαντες τον αποθεώνουν. Η ταχύτητα με την οποία κινείται στις ειδικές διαδρομές, το αγωνιστικό θράσος, η ωριμότητα και το ταλέντο του σπάνια συναντώνται σε οδηγό αυτής της ηλικίας.

Close

 

 

Στα 20 του πλέον χρόνια, ο Kalle Rovanpera έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων. Πολλοί τον θεωρούν τον επόμενο παγκόσμιο πρωταθλητή. Αν συνεχίσει έτσι, είναι θέμα χρόνου να πάρει τον τίτλο στο WRC.

 

Close

 

Τίποτα όμως δεν είναι τυχαίο στη ζωή του νεαρού Φινλανδού. Ο μπαμπάς του Harri είχε φροντίσει ώστε ο μικρός να μυηθεί από πολύ νωρίς στα ράλι.

Το παρακάτω βίντεο με τον Kalle στην ηλικία των 8 ετών να κινείται -ή μάλλον να χορεύει- με το αυτοκίνητο στο χιόνι και τη λάσπη ενώ καλά καλά δεν έφτανε το πεντάλ του γκαζιού είναι χαρακτηριστικό.

 

17 Sep, 2021 Ώρα 19:41

Αν η Ιταλική ομορφιά είχε τα όρια της... (βίντεο)

Thumbnail

Όταν λέμε έχει τα όρια της δεν εννούμε φυσικά ότι είναι το πιο όμορφο κατασκεύασμα. Στα μάτια ενός petrolhead είναι όμως η καλύτερη μορφή που θα μπορούσε να πάρει χωρίς να χαλάσει τον αυθεντικό της χαρακτήρα. Φυσικά ποιός δεν θα ήθελε την επιστροφή της Lancia στην ενεργό δράση και κυρίως στην αγωνιστική. Η ιταλική εταιρεία κάποτε πρωταγωνιστούσε στις ειδικές διαδρομές όλου του κόσμου και ένας ανεξάρτητος σχεδιαστής έρχεται να μας δείξει πως θα ήταν μια σύγχρονη εκδοχή της Lancia Delta S4.

Close

 

 

Το Project ονομάζεται Lancia Delta Project UE4. Το έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν και αυτή τη φορά εμφανίζεται στις οθόνες μας με ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες. Μια σκληροπυρηνική Ιταλίδα 1000 ίππων.

 

Close

 

Ξεκινώντας από την εξωτερική εμφάνιση, η Ιταλίδα φορεί ένα επιβλητικό bodykit με τεράστιους αεραγωγούς και πλατιά φτερά. Στο πίσω μέρος υπάρχει μια τεράστια αεροτομή, ενώ ο δημιουργός επέλεξε να διατηρήσει τον εντυπωσιακό τρόπο ανοίγματος του engine bay όπως ήταν τότε. 

 

 

Ο Dmitry Mazurkevich δηλώνει χαρακτηριστικά πως τα περισσότερα τμήματα θα μπορούσαν να είναι κατασκευασμένα από Kevlar για τη μείωση του βάρους. Οι εξωτερικές πινελιές ολοκληρώνονται με τις ζάντες Integrale Gravel, οι οποίες συνοδεύονται από Pirelli P Zero Trofeo, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι οι δαγκάνες είναι της Brembo. 

 

 

Στο εσωτερικό της Κυρίας βλέπουμε ένα καθαρά αγωνιστικό περιβάλλον. Χειρόφρενο κοντά στο τιμόνι, αγωνιστικό μπάκετ κάθισμα με την συνοδεία ζωνών τεσσάρων σημείων της Takata. Εννοείται πως όλη η καμπίνα είναι ενισχυμένη με roll-cage προκειμένου να εξασφαλίζεται η μέγιστη ασφάλεια.

 

 

Ο κινητήρας είναι της Abarth και ο εμπνευστής αναφέρει πως θα μπορούσε να αποδίδει περίπου 1000 ίππους. 

Απολαυστε το βίντεο το οποίο έχει φτιαχτεί στην Unreal Engine για να μπορέσει ο δημιουργός να δώσει την καλύτερη ψηφιακή εικόνα της όμορφης αυτης καλλονής. 

 

Πηγή: Traction.gr