Γενικά

21 Oct, 2019 Ώρα 09:58

Ανάβαση Πλατρών: Η κυπριακή νοοτροπία είναι ο εχθρός των αναβάσεων

Thumbnail

Όπως είναι πλέον γνωστό ο αγαπημένος μας αγώνας Ανάβασης Πλατρών διακόπηκε μετά από ένα ατυχές συμβάν κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών περασμάτων. 

Close

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του δοκιμαστικού του περάσματος, Ο Κώστας Κωνσταντίνου με Nissan Silvia S14 έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του με αποτέλεσμα σε μια στροφή να κτυπήσει σε ένα μικρό τοίχο. Ένα ατύχημα το οποίο ουκ ολίγον προβλέπεται σε τέτοιους αγώνες οι οποίοι γίνονται σε δημόσιους δρόμους.  

 

Close

 

Close

Δεν κολλάμε όμως εκεί, κολλάμε κάπου αλλού: Στο σημείο όπου χτύπησε ο Κωνσταντίνου δυστυχώς πολύ κοντά υπήρχαν άνθρωποι οι οποίοι λανθασμένα στεκόντουσαν στο εξωτερικό σημείο της προηγούμενης στροφής. Λέμε δυστυχώς, επειδή αντιδρώντας για να αποφύγουν το αυτοκίνητο ένας από αυτούς τραυματίστηκε στον ώμο (όχι σοβαρά) αφού πήδηξε σε σημείο όπου υπήρχαν σκαλιά. Σύμφωνα με ότι ακούσαμε μαζί τους υπήρχαν και παιδιά! Φυσικά δεν θέλουμε να σταθούμε με τίποτα σε όλα αυτά που ακούσαμε επειδή έστω και αν ήμασταν δύο στροφές πιο πίσω μέχρι να φτάσουν σε μας τα νέα μετατράπηκαν σε θανατηφόρο... Ακούσαμε επίσης ότι το αυτοκίνητο μπήκε μέσα σε σπίτι. Αστείο ε; Κι ας βρισκόμασταν δύο στροφές πιο κάτω!

 

 

Ας προσθέσουμε λοιπόν ότι από το ξεκίνημα της ημέρας είχαμε σοβαρό θέμα επικοινωνίας με τους θεατές. Είδαμε ιδιοκτήτη καταστήματος να μετακινεί τα προστατευτικά κάγκελα γιατί "ενοχλούσαν" το κατάστημα του. Είδαμε θεατές να μην ακολουθούν τις οδηγίες των marshals. Να κάθονται σε σημεία που είναι επικίνδυνα. Να διασχίζουν τον δρόμο την ώρα που αρχίσανε τα περάσματα και άλλα πολλά. Όλα αυτά με τις κοινές δικαιολογίες. "οκ ρε κουμπάρε", "μεν φοάσε τίποτε", "εν να πάω τζιαμέ μεν φοάσε", "εν με πιάνει δαμέ είμαι ψηλά", "γιατί; αφου εν ενοχλώ δαμέ", "άφησμας ρε κουμπάρε που εν να μας πείς τζαι που να κάτσουμε τωρά" και όπως καταλαβαίνετε και άλλα πολλά!

Δείτε στο πιο κάτω βίντεο το ατύχημα και αποφασίστε οι ίδιοι για το ποιος έχει το φταίξιμο!

 

 

Oι  γνήσιοι κύπριοι, θεωρούν ότι γνωρίζουν και το πότε θα φύγει το αυτοκίνητο στη στροφή αλλά και σαφώς περισσότερα από τους διοργανωτές του αγώνα και δεν ακολουθούν τις οδηγίες της οργάνωσης. Για τον σκοπό αυτό, οι ιθύνοντες του σπορ κάνουν ότι μπορούν για να αλλάξουν νοοτροπίες αλλά πιστέψτε με, σε όλους τους αγώνες υπάρχουν αμέτρητα σημεία παρακολούθησης από ασφαλή σημεία. Ο μόνος που μπορεί να δημιουργήσει ατύχημα είναι ο ίδιος ο θεατής, αν δεν ακολουθεί τις οδηγίες των υπευθύνων. Να πούμε επίσης ότι εδώ και πάρα πολλά χρόνια στην Κύπρο δεν υπήρξε σοβαρό ατύχημα σε αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι οι διοργανώσεις είναι αλάνθαστες.

Οι κόποι ενός οδηγού και της ομάδας του, οι κόποι της διοργάνωσης και όλων όσων συμμετείχαμε στο χθεσινό event πήγαν χαμένοι. Η αστυνομία και η διοργάνωση, καθώς και αγωνιζόμενοι, παρακάλεσαν το κοινό μια τελευταία φορά μετά το ατύχημα όπως μετακινηθούν από τα σημεία που ήταν επικίνδυνα. Όμως ο τρανός Κύπριος που τίποτα δεν θα του κάνει κακό επειδή είναι απόγονος του σούπερμαν Clark Kent, απλά συνέχισε ακάθεκτος. Έτσι λοιπόν αποφασίστηκε η διακοπή του αγώνα από τη διοργάνωση για αποφυγή άλλων ατυχημάτων.

 

 

Ο αγώνας Ανάβασης Πλατρών, είχε ομάδα ασφάλειας με αμέτρητα άτομα από τη Λέσχη Λεμεσού, ένα σωρό marshals, είχε μέτρα ασφάλειας, είχε ασθενοφόρα, αστυνομικούς, υπεύθυνο ασφάλειας με την ομάδα του, Αλυτάρχη, αγωνοδίκες. 

Οι οδηγοί είναι απογοητευμένοι και ήταν αυτοί που πλήρωσαν τα σπασμένα. Το ίδιο και οι διοργανωτές οι οποίοι ξόδεψαν κόπο και μόχθο γι ανα στήσουν αυτό το υπερθέαμα που δεν προλάβαμε να δούμε.

Ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες. Για την ιστορία, ο αγώνας όσο διάρκεσε, ήταν εντυπωσιακός με τα περάσματα των οδηγών να ξεσηκώνουν το πλήθος. Αυτοί είμαστε. Οι τρανοί κυπραίοι. 

 

Να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς που ήταν δίπλα μας, μέχρι το τέλος.

Το Car.com.cy μέλος της Digital Tree όπως και το Boyz Stuff Show παραμένουν επίσης τρανοί υποστηρικτές σε οποιαδήποτε αυτοκινητιστική διοργάνωση!

 

 

 

02 Jul, 2020 Ώρα 12:32

Achna Speedway – Open Track Day για το Σαββατοκύριακο 4-5 Ιουλίου!

Thumbnail

English text follows

Close

Ανοιχτή θα είναι η Achna Speedway το Σάββατο, 4 Ιουλίου από τις 9πμ μέχρι τις 6.00μμ για όλους όσους θέλουν να απολαύσουν το αυτοκίνητο τους ή την μοτοσικλέτα τους στο Open Track Day. (Drift θα μπορούν να κάνουν ΜΟΝΟ στον μεγάλο χώρο στάθμευσης) 

Την Κυριακή 5 Ιουλίου η πίστα θα είναι ανοιχτή μόνο για αυτοκίνητα. (Drift θα μπορούν να κάνουν στην κανονική πίστα ή στον μεγάλο χώρο στάθμευσης).

Close

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 97632112 ή στη σελίδα μας στο Facebook Achna Speedway by STS Events.

Προσοχή: Μην ξεχνάτε το κράνος σας. Επίσης είναι σημαντικό οι οδηγοί αγωνιστικών αυτοκινήτων και οι μοτοσικλετιστές να έρχονται με πλήρη στολή! (Κράνος, γάντια, στολή και μπότες).

Close

 

-Saturday 4th of July

Full Track Day for Bikes and Cars from 9am to 6pm. Drift cars will use the big parking area.

-Sunday 5th of July

Track Day only for Cars from 9am to 6pm. 

Attention: Do not forget your helmets and full uniform (Bikers and Racing Cars)