Γενικά

21 Oct, 2019 Ώρα 09:58

Ανάβαση Πλατρών: Η κυπριακή νοοτροπία είναι ο εχθρός των αναβάσεων

Thumbnail

Όπως είναι πλέον γνωστό ο αγαπημένος μας αγώνας Ανάβασης Πλατρών διακόπηκε μετά από ένα ατυχές συμβάν κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών περασμάτων. 

Close

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του δοκιμαστικού του περάσματος, Ο Κώστας Κωνσταντίνου με Nissan Silvia S14 έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του με αποτέλεσμα σε μια στροφή να κτυπήσει σε ένα μικρό τοίχο. Ένα ατύχημα το οποίο ουκ ολίγον προβλέπεται σε τέτοιους αγώνες οι οποίοι γίνονται σε δημόσιους δρόμους.  

 

Close

 

Close

Δεν κολλάμε όμως εκεί, κολλάμε κάπου αλλού: Στο σημείο όπου χτύπησε ο Κωνσταντίνου δυστυχώς πολύ κοντά υπήρχαν άνθρωποι οι οποίοι λανθασμένα στεκόντουσαν στο εξωτερικό σημείο της προηγούμενης στροφής. Λέμε δυστυχώς, επειδή αντιδρώντας για να αποφύγουν το αυτοκίνητο ένας από αυτούς τραυματίστηκε στον ώμο (όχι σοβαρά) αφού πήδηξε σε σημείο όπου υπήρχαν σκαλιά. Σύμφωνα με ότι ακούσαμε μαζί τους υπήρχαν και παιδιά! Φυσικά δεν θέλουμε να σταθούμε με τίποτα σε όλα αυτά που ακούσαμε επειδή έστω και αν ήμασταν δύο στροφές πιο πίσω μέχρι να φτάσουν σε μας τα νέα μετατράπηκαν σε θανατηφόρο... Ακούσαμε επίσης ότι το αυτοκίνητο μπήκε μέσα σε σπίτι. Αστείο ε; Κι ας βρισκόμασταν δύο στροφές πιο κάτω!

 

 

Ας προσθέσουμε λοιπόν ότι από το ξεκίνημα της ημέρας είχαμε σοβαρό θέμα επικοινωνίας με τους θεατές. Είδαμε ιδιοκτήτη καταστήματος να μετακινεί τα προστατευτικά κάγκελα γιατί "ενοχλούσαν" το κατάστημα του. Είδαμε θεατές να μην ακολουθούν τις οδηγίες των marshals. Να κάθονται σε σημεία που είναι επικίνδυνα. Να διασχίζουν τον δρόμο την ώρα που αρχίσανε τα περάσματα και άλλα πολλά. Όλα αυτά με τις κοινές δικαιολογίες. "οκ ρε κουμπάρε", "μεν φοάσε τίποτε", "εν να πάω τζιαμέ μεν φοάσε", "εν με πιάνει δαμέ είμαι ψηλά", "γιατί; αφου εν ενοχλώ δαμέ", "άφησμας ρε κουμπάρε που εν να μας πείς τζαι που να κάτσουμε τωρά" και όπως καταλαβαίνετε και άλλα πολλά!

Δείτε στο πιο κάτω βίντεο το ατύχημα και αποφασίστε οι ίδιοι για το ποιος έχει το φταίξιμο!

 

 

Oι  γνήσιοι κύπριοι, θεωρούν ότι γνωρίζουν και το πότε θα φύγει το αυτοκίνητο στη στροφή αλλά και σαφώς περισσότερα από τους διοργανωτές του αγώνα και δεν ακολουθούν τις οδηγίες της οργάνωσης. Για τον σκοπό αυτό, οι ιθύνοντες του σπορ κάνουν ότι μπορούν για να αλλάξουν νοοτροπίες αλλά πιστέψτε με, σε όλους τους αγώνες υπάρχουν αμέτρητα σημεία παρακολούθησης από ασφαλή σημεία. Ο μόνος που μπορεί να δημιουργήσει ατύχημα είναι ο ίδιος ο θεατής, αν δεν ακολουθεί τις οδηγίες των υπευθύνων. Να πούμε επίσης ότι εδώ και πάρα πολλά χρόνια στην Κύπρο δεν υπήρξε σοβαρό ατύχημα σε αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι οι διοργανώσεις είναι αλάνθαστες.

Οι κόποι ενός οδηγού και της ομάδας του, οι κόποι της διοργάνωσης και όλων όσων συμμετείχαμε στο χθεσινό event πήγαν χαμένοι. Η αστυνομία και η διοργάνωση, καθώς και αγωνιζόμενοι, παρακάλεσαν το κοινό μια τελευταία φορά μετά το ατύχημα όπως μετακινηθούν από τα σημεία που ήταν επικίνδυνα. Όμως ο τρανός Κύπριος που τίποτα δεν θα του κάνει κακό επειδή είναι απόγονος του σούπερμαν Clark Kent, απλά συνέχισε ακάθεκτος. Έτσι λοιπόν αποφασίστηκε η διακοπή του αγώνα από τη διοργάνωση για αποφυγή άλλων ατυχημάτων.

 

 

Ο αγώνας Ανάβασης Πλατρών, είχε ομάδα ασφάλειας με αμέτρητα άτομα από τη Λέσχη Λεμεσού, ένα σωρό marshals, είχε μέτρα ασφάλειας, είχε ασθενοφόρα, αστυνομικούς, υπεύθυνο ασφάλειας με την ομάδα του, Αλυτάρχη, αγωνοδίκες. 

Οι οδηγοί είναι απογοητευμένοι και ήταν αυτοί που πλήρωσαν τα σπασμένα. Το ίδιο και οι διοργανωτές οι οποίοι ξόδεψαν κόπο και μόχθο γι ανα στήσουν αυτό το υπερθέαμα που δεν προλάβαμε να δούμε.

Ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες. Για την ιστορία, ο αγώνας όσο διάρκεσε, ήταν εντυπωσιακός με τα περάσματα των οδηγών να ξεσηκώνουν το πλήθος. Αυτοί είμαστε. Οι τρανοί κυπραίοι. 

 

Να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς που ήταν δίπλα μας, μέχρι το τέλος.

Το Car.com.cy μέλος της Digital Tree όπως και το Boyz Stuff Show παραμένουν επίσης τρανοί υποστηρικτές σε οποιαδήποτε αυτοκινητιστική διοργάνωση!

 

 

 

26 Jan, 2020 Ώρα 13:04

Drift Challenge και Επίδειξη Δεξιοτεχνίας - Ξεκινάει η χρονιά με φιέστα στις 16 Φεβρουαρίου!

Thumbnail

Οι Κύπριοι πρωταθλητές και οδηγοί drift ξεκινούν τη χρονιά με την πρώτη συνάντηση, το κύπελλο Drift 2020 στην Achna Speedway την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου!

Close

 

 

Στο Drift Challenge θα υπάρχει όπως και σε κανονικό αγώνα η βαθμολογία από κριτή, ενώ οι οδηγοί θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα αυτοκίνητα τους στην Achna Speedway όπου τον επόμενο μήνα θα αρχίσουν και οι πρωταθληματικοί αγώνες.

 

Close

 

Παράλληλα, το Power Drift Club με τους οδηγούς του θα κάνει επίδειξη δεξιοτεχνίας με διαγωνισμό παρκαρίσματος και άλλες δοκιμασίες!

Μια φιέστα του drift, για το ξεκίνημα της αγωνιστικής χρονιάς που ακολουθεί!

 

 

To Power Drift Club, η STS Events, το Car.com.cy και η Achna Speedway σας περιμένουν όλους να γνωρίσετε τους οδηγούς και να διασκεδάσετε με πολύ ντριφτάρισμα και όμορφες μάχες από τους πρωταγωνιστές του κυπριακού drift!

Περισσότερες πληροφορίες τις επόμενες μέρες, stay tuned!