Moto

03 Apr, 2023 Ώρα 17:44

Μεγαλειώδης νίκη του Brad Binder στον αγώνα Sprint MotoGP της Αργεντινής

Thumbnail

Γεμάτος δράση ήταν ο δεύτερος αγώνας Sprint της ιστορίας, με τον κάτοχο της pole position, Alex Marquez, να στρίβει πρώτος, ενώ ο Franco Morbidelli προσπάθησε να περάσει αλλά άνοιξε τη γραμμή του και έμεινε στη δεύτερη θεση. Πίσω τους ήταν οι Luca Marini και Marco Bezzecchi, οι οποίοι μάλιστα είχαν και μια μικρή επαφή.

Close

Σύντομα, ο Brad Binder (ο οποίος είχε ξεκινήσει από τη 15η θέση!) και ο Maverick Viñales περάσανε τον Bezzecchi για να ανεβούνε στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα. Μπροστά, ο Morbidelli έκανε την κίνησή του στην 8η στροφή για να περάσει μπροστά, ενώ πιο πίσω ο Joan Mir είχε μια πτώση και αποσύρθηκε από τον αγώνα. 

 

Close

 

Μπαίνουμε στο 2ο γύρο, όπου ο Bezzecchi εκμεταλλεύτηκε μια ταλάντωση που είχε ο Marquez για να περάσει μπροστά του. Η προσπάθεια απάντησης από τον Marquez οδήγησε σε λάθος, με αποτέλεσμα να χάσει άλλη μια θέση από τον Luca Marini.

Close

Στον τρίτο γύρο, ο Brad Binder έκανε την κίνησή του και κατάφερε να περάσει τον Morbidelli για την πρώτη θέση και αμέσως άρχισε να κάνει μια μικρή διαφορά. 3 γύρους αργότερα, ο Bezzecchi και ο Marquez πάλευαν μεταξύ τους και αυτή τη μάχη εκμεταλλεύτηκε ο Francesco Bagnaia για να πραγματοποιήσει μια διπλή προσπέραση και να αρχίσει να κυνηγά τους πρωτοπόρους.

Ο "εμφύλιος" των Ducati δεν είχε τελειώσει, με τον Bezzecchi να περνάει και πάλι τον Bagnaia στον 8ο γύρο και τον Αlex Marquez να κάνει το πέρασμα, αλλά να δέχεται την απάντηση του Παγκόσμιου Πρωταθλητή του 2022 ένα γύρο αργότερα.

Πιο μπροστά, ο Morbidelli δεν άντεξε την πίεση του Marini και έχασε τη δεύτερη θέση, ενώ λίγο μετά θα έχανε την θέση του στο βάθρο και από τον Bezzecchi που ανέβασε ρυθμό στα τελευταία στάδια. Εκεί ήταν που και ο Aleix Espargaro έχασε το μπροστινό και έπεσε στην 9η στροφή, βγαίνοντας εκτός αγώνα.

 

 

Ο Bezzecchi εν τω μεταξύ πέρασε και τον ομόσταυλό του, Marini, για να πάρει τη δεύτερη θέση, ενώ ο Binder έφτασε στην πρώτη, δική του και της ΚΤΜ, νίκη για το .2023. Ο Morbidelli πήρε την τέταρτη θέση, ενώ πίσω του εκτυλισσόταν μια μάχη για την πέμπτη θέση, ανάμεσα στους Bagnaia, Marquez και Viñales. Τελικά ο κάτοχος της pole position, Marquez έκανε μια πολύ ωραία κίνηση στον τελευταίο γύρο και πήρε την πέμπτη θέση, αφήνοντας τον Bagnaia έκτο και τον Viñales έβδομο. Τις βαθμολογούμενες θέσεις συμπλήρωσαν οι Jorge Martin και Fabio Quartararo, με τον Ισπανο να προσπερνά τον Γάλλο στον τελευταίο γύρο.

 

11 Sep, 2023 Ώρα 15:10

MotoGP: 2 στα 2 στο Misano ο Martin

Thumbnail

O Jorge Martin έκανε το 2 στα 2 στο Misano αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς ο Ισπανός κατέκτησε τη νίκη του αγώνα Sprint και επικράτησε άνετα στο Grand Prix της Κυριακής.

Close

Όταν τα κόκκινα φώτα της πίστας του Misano έσβησαν, σηματοδοτώντας την έναρξη του Grand Prix, ο Jorge Martin 9Ducati) κατάφερε να στρίψει πρώτος, με τον Francesco Bagnaia και τον Marco Bezzecchi να ακολουθούν επίσης με Ducati. Πίσω τους ήταν ο Dani Pedrosa με ΚΤΜ και στην προσπάθεια του Maverick Vinales να περάσει μπροστά, ο Ισπανός της Aprilia αναγκάστηκε να ανοίξει τη γραμμή του και αυτό επέτρεψε στον Brad Binder (ΚΤΜ) να περάσει. Οι 2 πρώτοι άρχισαν αμέσως να ανοίγουν διαφορά, με τον Bezzecchi αντίστοιχα να ανοίγει τη διαφορά από τις 2 ΚΤΜ. ο Bagnaia έκανε κάποιες πρώτες προσπάθειες να κοιτάξει από την εσωτερική του Martin, αλλά ο Ισπανός δεν του άφησε κανένα περιθώριο.

Close

Εν τω μεταξύ ο Bezzecchi είχε αρχίσει να τους πλησιάζει και στον 6ο γύρο πέρασε μπροστά από τον Pecco Bagnaia, όμως στα φρένα της 10ης στροφής άνοιξε τη γραμμή του και αυτό επέτρεψε στον Ιταλό της εργοστασιακής Ducati να ξαναπεράσει μπροστά.

Στον επόμενο γύρο ο Bagnaia έκανε νέο ρεκόρ γύρου κατά τη διάρκεια αγώνα (1:31.791), χωρίς όμως να μπορεί και πάλι να επιτεθεί στον Martin.

Close
O Brad Binder βρισκόταν στην 4η θέση, αλλά στον 9ο γύρο έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του και έπεσε. Ανέβηκε πάλι στην ΚΤΜ και συνέχισε τον αγώνα, αλλά πλέον ήταν πολύ πίσω, στις τελευταίες θέσεις.

Σε εκείνους τους γύρους είχαμε αρκετές πτώσεις, καθώς οι Michele Pirro (Ducati) & jack Miller (KTM) ήρθαν σε επαφή και έπεσαν στον 10ο γύρο και ο Joan Mir (Honda) ακολούθησε ένα γύρο αργότερα.

Στο 12ο γύρο ο Pedrosa είχε αρχίσει να ρίχνει τη διαφορά από τους 3 πρώτους, ενώ ο Martin άνοιξε τη διαφορά από τον Bagnaia σε πάνω από 2 δευτερόλεπτα. Ήταν προφανές ότι ο Ιταλός δεν μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό και έχασε και τη 2η θέση από τον Bezzecchi στον 19ο γύρο.

Ο Pedrosa είχε αρχίσει στους τελευταίους γύρους να πλησιάζει τον Bagnaia και είχαμε ένα σκηνικό αντίστοιχο του χθεσινού αγώνα Sprint. Όμως και πάλι ο Bagnaia άντεξε στις επιθέσεις του μικροσκοπικού Σαμουράι και κατάφερε να παραμείνει στην τρίτη θέση, με τον Pedrosa να παίρνει άλλη μια ηρωική τέταρτη θέση.

 

 

o Marco Bez ήταν ευχαριστημένος με τη 2η θέση στον Αγώνα

Μπροστά, ο Jorge Martin διέσχισε άνετα πρώτος τη γραμμή του τερματισμού, με διαφορά 1.2 δευτερόλεπτα από τον Marco Bezzecchi.

Πέμπτος τερμάτισε ο Maverick Viñales, μπροστά από τον Miguel Oliveira (Aprilia). O Μarc Marquez ήταν η κορυφαία Honda στην 7η θέση, ενώ πίσω του βρέθηκε ο Raul Fernandez (Aprilia). Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Luca Marini και Johann Zarco και οι δύο με Ducati.

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα του αγώνα αναλυτικά:

Race Classification for RSM MotoGP RAC

Δείτε εδώ τη βαθμολογία του Πρωταθλήματος:

World Championship Team for RSM MotoGP RAC

 

 

Πηγή: Zougla