Κανεί κοροϊδία. Μάππα vs Αυτοκίνητο

12 Δεκ., 2017 Ώρα 13:54

Του Στέλιου Κυθρεώτη

 

Θα στεναχωρήσω τους φίλους μου της μάππας αλλά αυτό το βιολί εδώ και χρόνια έχει καταντήσει κοροϊδία. Η Πολιτεία χαϊδεύει ότι έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο σε όλα τα επίπεδα, από τα χρέη των εταιρειών, μέχρι τις τιμωρίες σε σωματεία και τα ακατάλληλα γήπεδα. Ολόκληρη Αγγλία και έχει τιθασσεύσει τους χούλιγκανς κι εμείς δεν μπορούμε να βάλουμε φρένο στα αππώματα και τις ψευτομαγκιές νεαρών στο γήπεδο.
 
Επειδή προέρχομαι (πλέον, γιατί κι εγώ στην κερκίδα του ΑΠΟΕΛ μεγάλωσα μέχρι τα 20) από το χώρο του αυτοκινήτου και έχω ακούσει τα πάνδεινα σαν λάτρης της ταχύτητας (οι μιτσιοί που βουρούν, σκοτώστρες, μοτιφαρισμένα αυτοκίνητα κλπ) και έχω ζήσει όλα τα μέτρα που κατά καιρούς η Αστυνομία καθιερώνει για να «πατάξει» την ταχύτητα, δηλώνω επίσημα ότι στα γήπεδα τα τελευταία 20 χρόνια έχουν σκοτωθεί και τραυματιστεί περισσότερα άτομα από νεαρούς που επιδίδονταν σε κόντρες (κανένας) ή έτρεχαν στους δρόμους. Ψάξτε το. Μην προτρέχετε να πείτε ότι υποστηρίζω την ταχύτητα. Σαν άθλημα το Motorsport είναι γραμμένο για την Πολιτεία στα τέτοια της. Έχουμε 30 γήπεδα της μάππας – χωρίς άδεια καταλληλότητας τα περισσότερα – και δεν έχουμε σχεδόν καμία πίστα σε όλη την Κύπρο, όπως έχουν σε όλες τις χώρες. Με τα λεφτά που δίνουμε από την τσέπη μας οι πολίτες κάθε χρόνο για αστυνόμευση των γηπέδων για τους τραμπούκους, χτίζουμε μια πίστα το χρόνο και μειώνουμε και τα περιστατικά των «παλιόπαιδων» που βουρούν στους δρόμους.

 


 
Απλά θέλω να πω ότι πίσω από τη χαλαρότητα των αποφάσεων για ότι έχει να κάνει με τη μάππα και την αυστηρότητα στο χώρο του αυτοκινήτου, κρύβονται δύο πράγματα: Η αχαπαροσύνη και προχειρότητα των υπευθύνων και οι προσωπικές τους επιλογές - που είναι της μάππας συνήθως – καθώς και η ψηφοθηρία των κομμάτων και των εγκάθετων τους παντού. Τα κόμματα είναι κοντά στις ομάδες μόνο για να αντλούν ψήφους, με όλα τα αποτελέσματα τύπου Μιλτή - Ομόνοιας - σκανδάλων. Γιατί δεν υπάρχει άλλος λόγος να μεν τους κόψεις τα πόθκια τους μάγκες οπαδούς τιμωρώντας αυστηρά ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΡΕ ΚΟΥΜΠΑΡΕ την ομάδα τους, η οποία ανέχεται τους οπαδούς της να πετάνε κροτίδες ή/και να διαλύουν περιουσίες επειδή η ομάδα τους χάνει ή επειδή οι απέναντι τους προκαλούν.

Ελπίζω οι ψευτοδηλώσεις των κομμάτων και οι δηλώσεις των παραγοντίσκων των ομάδων για «ντροπή και καταδίκη», «μεμονωμένη μερίδα οπαδών που δεν μας εκφράζει» και «να ληφθούν μέτρα για να είναι κερδισμένο το ποδόσφαιρο» να είναι όσο το δυνατό λιγότερες γιατί ο εμπαιγμός της νοημοσύνης μας έχει και όριο.

Δείτε Επίσης