Rally Dakar 2018: 1η νίκη για τον Loeb, εκτός ο Sunderland

10 Ιαν., 2018 Ώρα 15:49

Το Rally Dakar έφτασε στην 4η ημέρα του και οι Sébastien Loeb και Adrian Van Beveren πήραν τη Stage 4 στις κατηγορίες αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών αντίστοιχα, την ώρα που ο Sunderland εγκατέλειψε και ο Al-Attiyah βυθιζόταν στην περουβιανή άμμο.

 

 
 

Η τέταρτη μέρα του Dakar Rally 2018 ήταν και η πιο σκληρή έως τώρα. Τα 330 χιλιόμετρα της ειδικής γύρω από το Juan de Marcona στο Περού, περιελάμβαναν περίπου 100 χλμ ψηλών αμμόλοφων, σε μία από τις μεγαλύτερες εκτάσεις με άμμο που υπάρχουν στη διαδρομή του φετινού Dakar.

 

 

Ο Sebastien Loeb ξέρει πως είναι ένας από τους ταχύτερους οδηγούς που συμμετέχουν στον αγώνα, όμως αυτό που χρειάζεται είναι η σταθερότητα που του χάρισε τους εννέα παγκόσμιους τίτλους στο WRC. Μόνο έτσι θα καταφέρει να πάρει την πρώτη του νίκη στο Dakar.

Έκανε ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, παίρνοντας μία εντυπωσιακή νίκη σε μία ειδική διαδρομή που δυσκόλεψε πολύ πιο έμπειρους από εκείνον οδηγούς, όπως ο Nasser Al-Attiyah. 

 

 
 

Οι δύο team-mates του στην Peugeot, Carlos Sainz και Stephane Peterhansel, τον πλαισίωσαν στο βάθρο. Όμως για τους υπόλοιπους ήταν μία δύσκολη μέρα στο γραφείο. Κυρίως για τον τέταρτο της γαλλικής ομάδας, Cyril Despres, που έχασε ένα τροχό και πάρα πολύ χρόνο, χτυπώντας ένα βράχο.

Οι ελπίδες του Nasser Al-Attiyah να κερδίσει άλλο ένα Dakar δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα, καθώς είχε δύο κλαταρισμένα ελαστικά και στη συνέχεια κόλλησε και στην άμμο.

 

Η κατάταξη μετά την 4η ειδική:

Stephane Peterhansel (Peugeot) 10:36:07
Sebastien Loeb (Peugeot) +00:06:55
Carlos Sainz (Peugeot) +00:13:06

Δείτε Επίσης