Cyprus Rally 2018: Χάρτες διαδρομών - Συμμετοχές - Πρόγραμμα

14 Ιουν., 2018 Ώρα 11:50

Όλα είναι έτοιμα για το φετινό ράλι. Οι ομάδες έχουν εγκατασταθεί στο Service Park της Λάρνακας και έκαναν τις δοκιμές τους σε επιλεγμένες διαδρομές. 

Ένας αγώνας που αναμένεται να προσφέρει και φέτος μοναδικό θέαμα αλλά και άπλετο ανταγωνισμό στις χιλιάδες φίλους του αθλήματος που θα βρεθούν τόσο στις ειδικές διαδρομές όσο και στις τελετές στη Λάρνακα.

 

 

Το αγωνιστικό μέρος θα ξεκινήσει από το πρωί της Παρασκευής 15 Ιουνίου με τα ελεύθερα δοκιμαστικά αλλά και την κατατακτήρια ειδική διαδρομή που θα καθορίσει τη σειρά εκκίνησης των διαγωνιζομένων στον αγώνα. Αυτή θα γίνει σε μια διαδρομή 6.33 χιλιομέτρων λίγο έξω από τη Λάρνακα. Στη συνέχεια, και συγκεκριμένα παρά το κάστρο στις Φοινικούδες, θα γίνει η εκδήλωση για την επιλογή θέσεις εκκίνησης από τους διαγωνιζόμενους ενώ στις 19:00 θα γίνει η εορταστική εκκίνηση του αγώνα στο παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας. 

Το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ξεκινά το Σάββατο 16 Ιουνίου όπου τα πληρώματα θα έχουν να καλύψουν έξι ειδικές διαδρομές (τρεις επαναλαμβανόμενες) μήκους 94,34 χιλιομέτρων.

Την Κυριακή τα πληρώματα θα ξεκινήσουν για τις υπόλοιπες επτά ειδικές διαδρομές του αγώνα. Ξεχωρίζει φυσικά η Super Special Stage που διεξάγεται για άλλη μια χρονιά στους δρόμους της κεντρικής Λευκωσίας. Η αγωνιστική μέρα θα ξεκινήσει με τη γρήγορη και θεαματική ειδική στο Γέρι μήκους 22,00 συνολικά χιλιομέτρων και θα ακολουθήσει η Psaltis Eneos Super Special Stage στη Λευκωσία. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι ειδικές στη Λάγια και τα Λεύκαρα μήκους 12,67 και 19,82 χιλιομέτρων αντίστοιχα. Μετά το σέρβις στη Λάρνακα οι διαδρομές θα επαναληφθούν με εξαίρεση την Super Special Stage που θα γίνει μόνο μια φορά.

 

Δείτε τους χάρτες διαδρομών

1. Map Leg 1 
2. Map Leg 2 
3. Qualifying Stage 
4. SS 00 Qualifying Stage 
5. SS 1-4 Kellia
6. SS 2-5 Analiontas 
7. SS 3-6 Stavrovouni
8. SS 7-11 Yeri
9. SS 8 Nicosia SSS
10. SS 9-12 Lagia
11. SS 10-13 Lefkara

 

Δείτε εδώ το πρόγραμμα του αγώνα 

Δείτε εδώ τις συμμετοχές (subject to FIA approval)

Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί την Κυριακή για το Psaltis Eneos Super Special Stage?

Δείτε Επίσης