Rally

17 Jun, 2018 Ώρα 20:17

ERC Cyprus Rally 2018: Ο Σίμος Γαλαταριώτης κερδίζει επάξια το Cyprus Rally με κλάσματα δευτερολέπτου διαφορά από τον δεύτερο!

Thumbnail

Ένα συναρπαστικό Σαββατοκυρίακο με μεγάλες μάχες για τον τίτλο του νικητή είχαμε στο Ράλι Κύπρος με τον Σίμο Γαλαταριώτη να μας χαροποιεί ιδιαίτερα!

Όλοι οι οδηγοί μας χάρισαν πλούσιο θέαμα με τους χρόνους να παίζουν σε διαφορά χιλιοστών. Χρόνοι που θυμίζουν αγώνες F1 και kart! 

Close

Το αγωνιστικό μέρος ξεκίνησε από το πρωί της Παρασκευής 15 Ιουνίου με τα ελεύθερα δοκιμαστικά αλλά και την κατατακτήρια ειδική διαδρομή που καθόρισε τη σειρά εκκίνησης των διαγωνιζομένων στον αγώνα. Αυτή έγινε σε μια διαδρομή 6.33 χιλιομέτρων λίγο έξω από τη Λάρνακα. Στη συνέχεια, και συγκεκριμένα παρά το κάστρο στις Φοινικούδες, έγινε η εκδήλωση για την επιλογή θέσης εκκίνησης από τους διαγωνιζόμενους ενώ στις 19:00 έγινε η εορταστική εκκίνηση του αγώνα στο παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας

 

Close

 

Close

Το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ξεκίνησε το Σάββατο 16 Ιουνίου όπου τα πληρώματα κάλυψαν έξι ειδικές διαδρομές (τρεις επαναλαμβανόμενες) μήκους 94,34 χιλιομέτρων.

Σήμερα Κυριακή τα πληρώματα ξεκίνησαν για τις υπόλοιπες επτά ειδικές διαδρομές του αγώνα. Ξεχώρισαν φυσικά η Super Special Stage που διεξάχθηκε για άλλη μια χρονιά στους δρόμους της κεντρικής Λευκωσίας. Η αγωνιστική μέρα ξεκίνησε με τη γρήγορη και θεαματική ειδική στο Γέρι μήκους 22,00 συνολικά χιλιομέτρων και ακολούθησε η Psaltis Eneos Super Special Stage στη Λευκωσία. Στη συνέχεια ακολούθησαν οι ειδικές στη Λάγια και τα Λεύκαρα μήκους 12,67 και 19,82 χιλιομέτρων αντίστοιχα. Μετά το σέρβις στη Λάρνακα οι διαδρομές είχαν επανάληψη με εξαίρεση την Super Special Stage που έγινε μόνο μια φορά. Λόγω ατυχημάτος ακυρώθηκε η ειδική SS11.

 

 

Μεγάλος νικητής του αγώνα ο δικός μας Σίμος Γαλαταριώτης ο οποίος με συνοδηγό τον Αντώνη Ιωάννου έφεραν το έπαθλο στη Κύπρο μας μετά απο 10 χρόνια. Με διαφορά 0:00,6 του δευτερολέπτου ο Bruno Magalhaes τους ακολούθησε στη 2η θέση και ο Norbert Herczig στη τρίτη. 

 

 

Το φετινό Ράλι Κύπρος ήταν γεμάτο από ανατροπές, με τις εναλλαγές στην κορυφή να σημειώνονται μέχρι και την τελευταία ειδική. Χαρακτηριστικά στη διάρκεια του αγώνα η πρώτη θέση της γενικής άλλαξε χέρια έξι φορές. Η πρώτη μεγάλη ανατροπή της σημερινής ημέρας σημειώθηκε στην ένατη ειδική όταν ο πρωτοπόρος του αγώνα Juuso Nordgren ανέτρεψε το Skoda Fabia στην πρώτη στροφή, ενώ στην αμέσως επόμενη εγκατέλειψε ύστερα από σύγκρουση με πολιτικό αυτοκίνητο που εισήλθε στην ειδική. Η εγκατάλειψη του Φιλανδού έφερε τον Γαλαταριώτη στην πρωτοπορία για δύο ειδικές, μέχρι που ο πολυνίκης του εθνικού μας αγώνα κατάφερε να καλύψει τη διαφορά που τους χώριζε και να πάρει αυτός την πρωτοπορία. Ωστόσο, ένα σκασμένο ελαστικό στο Ford Fiesta R5 του Al Attiyah του στοίχισε πολύτιμα λεπτά ρίχνοντας τον στην τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης. «Πίστευα ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε, είμαι πολύ ικανοποιημένος», δήλωσε ο Γαλαταριώτης, o οποίος και αυτός τερμάτισε με δύο σκασμένα ελαστικά την τελευταία ειδική. Αντίθετα ο Al Attiyah ανέφερε ότι αναγκάστηκε να σταματήσει για να αλλάξει το ελαστικό «διαφορετικά θα καταστρέφαμε το αυτοκίνητο», δήλωσε.

Στην πέμπτη θέση της γενικής το τουρκικό δίδυμο με τους Avcioglu και Korkmaz στο τιμόνι άλλου ενός Skoda Fabia R5 ενώ τους ακολούθησαν οι Τσέχοι Stajf και Ehlova επίσης με Skoda Fabia R5. Έβδομοι οι Ούγγροι Botka και Mesterhazi, μπροστά από τους Von Thurn und Taxis και Degandt με Fabia R5. Δεύτερο Κυπριακό πλήρωμα οι Χρίστος Δημοσθένους και Πάμπος Λαός με Mitsubishi Lancer Evo X, κατακτώντας ταυτόχρονα και την τρίτη θέση για το πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής. Τη δεκάδα και το βάθρο των κυπριακών πληρωμάτων συμπληρώνουν οι Παντελή και Χριστοδούλου με άλλο ένα «δεκάρι» Lancer Evo. Παρά την αποχώρησή του, ο Αλέξανδρος Τσουλόφτας κατάφερε τερματίσει στην 11η θέση και στην τέταρτη θέση μεταξύ των κυπριακών πληρωμάτων. Με συνοδηγό τον Χρυσοστόμου και στο τιμόνι ενός Citroen DS3 R5 κατάφερε να πετύχει τον πρώτο χρόνο στην ENEOS Golden Stage που ήταν η τελευταία ειδική διαδρομή του αγώνα. Ο Τσουλόφτας ήταν και ο νικητής στην μάχη των Golden Stage με τον καλύτερο συνολικά χρόνο, παίρνοντας το χρηματικό έπαθλο των €4.000 αφού κέρδισε και την πρώτη θέση ανάμεσα στα κυπριακά πληρώματα.

 

 

Παντελή και Χριστοδούλου επίσης κέρδισαν επάξια την κατηγορία ERC2. Οφείλουμε να πούμε ότι μετά το Rally Ακρόπολις έχουν επιστρέψει πολύ πιο δυναμικό σαν πλήρωμα. Στην ίδια κατηγορία τους ακολούθησαν οι Ποσείδιας -Δαμιανού και στην τρίτη θέση οι Alonso - Monasterolo. 

 

 

Την πρώτη θέση στην δικίνητη κατηγορία κέρδισε το γαλλικό δίδυμο με τους Pellier και Combre με Peugeot 208 Vti κερδίζοντας το χρηματικό έπαθλο των €2.000. Πρώτοι στην δικίνητη κατηγορία από τα κυπριακά πληρώματα τερμάτισαν οι Παναγιωτής και Ανδρέας Ξενοφώντος με Honda Civic Type R. Πίσω τους τερμάτισαν οι Τελεβάντος και Σταύρου με Ford Fiesta R2.

 

 

Φοβερά περάσματα και αξιέπαινα έκαναν όμως όλοι οι Κύπριοι. Θυμίζουμε τους Αλέξανδρο Τσουλόφτα, Πέτρο Παντελή, Πολυκάρπου, Μανούρη, Δημοσθένους, Λαό και άλλους πολλούς οι οποίοι πραγματικά άντεξαν μέχρι το τέλος και προσέφεραν απίστευτο θέαμα!

Δείτε τα αποτελέσματα εδώ.

19 Apr, 2024 Ώρα 12:55

WRC: Πρώτη γεύση από το ασφάλτινο ράλλυ στην Κροατία

Thumbnail

Μπορεί το shakedown να μην έχει κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον όμως είναι ένα δείγμα για το πως θα εξελιχθεί η μάχη των τριών ημερών στο Ράλλυ της Κροατίας. Οι Γάλλοι Sebastien Ogier- Vincent Landais έτρεξαν στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στο Rallye Monte-Carlo τον Ιανουάριο και τώρα αποφάσισαν ότι έπρεπε να κάνουν ένα ακόμη ασφάλτινο Ράλλυ. Επέστρεψαν στη δράση και μάλιστα φαίνεται ότι έχουν δυνάμεις για να κερδίσουν τον αγώνα που θα γίνει στους στεγνούς δρόμους ανατολικά της πρωτεύουσας Ζάγκρεμπ.

Close

 

 

Κέρδισαν με χρόνο 1:55.7 το shakedown των 3.65 χλμ. ενώ στη 2η θέση ήταν οι Evans-  Martin.

 

Close

 

Τον τρίτο και τέταρτο χρόνο έκαναν οι Neuville- Wydaeghe και Tanak- Jarveoja.

Στην κατηγορία WRC2 με τα Rally2, δύο Citroen C3 σημείωσαν τους ταχύτερους χρόνους. Οι Yohan Rossel -Arnaud Dunand (Citroen C3) έκαναν  2:02.6, ενώ 2:03.0 έκαναν οι Nikolay Gryazin -Konstantin Aleksandrov.

Η επίσημη εκκίνηση θα δόθηκε χτές το απόγευμα. Πρόκειται για την τελετουργική εκκίνηση μπροστά από την Εθνική και Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη στο κέντρο του Ζάγκρεμπ.

Ο κανονικός αγώνας ξεκίνησε σήμερα το πρωί. Περιλαμβάνει οκτώ Ειδικές Διαδρομές (4Χ2) συνολικού μήκους 119,74 χλμ. Η μεγαλύτερη ειδική είναι μήκους 23.68 χλμ. Το 1ο σκέλος δεν έχει τεχνική υποστήριξη για τα πληρώματα μόνο στο τέλος 45’ πριν την ανασυγκρότηση.

Close

Το Σάββατο (20/4) θα γίνουν και πάλι 8 Ε.Δ  (4 Χ2 ) συνολικού μήκους  108,76 χλμ.

Ο αγώνας που είναι ο τέταρτος της χρονιάς για το WRC θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, 21 Απριλίου). Περιλαμβάνει τέσσερις Ειδικές Διαδρομές (54,78 χλμ.), με τελευταία την Power Stage, 14,24 χλμ η οποία θα ξεκινήσει στις 13.15 τοπική ώρα.

Συνολικά τρέχουν 68 πληρώματα. Τα 8 πληρώματα με Rally1, 25 με Rally2 (οι 19 στο WRC2) και 25 με Rally3 (οι 18 στο JWRC!).

Η Toyota με τα GR Yaris Rally1, έχει τους Sebastien Ogier- Vincent Landais, Elfyn Evans- Scott Martin και Takamoto Katsuta  – Aaron Johnston.

Η Hyundai με τα i20 Ν-Rally1έχει τους Thierry Neuville- Martijn Wydaeghe  που προγούνται στη βαθμολογία, Ott Tanak- Martin Jarveoja και Andreas Mikkelsen – Torstein Eriksen.

Η M-Sport με τα Puma Rally 1 Hybrid συμμετέχει με τους Andrien Fourmoux- Alefandre Coria και Gregoire Munster – Louis Louka.

Με το ανανεωμένο Hyundai i20 Rally2 τρέχουν ο Emil Lindholm με την Reeta Hamalainen

Στιγμιότυπα απο το Shakedown