14 Σεπ., 2018 Ώρα 12:24

Το πιο λαμπερό Grand Prix της F1

Thumbnail

Στη μαγευτική Marina Bay της Σιγκαπούρης φιλοξενείται αυτό το τριήμερο (14 - 16 Σεπτεμβρίου) ο 15ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1. 

Το συγκεκριμένο GP είναι ένα από τα highlights της σεζόν. Πιθανόν πρόκειται για την πιο εντυπωσιακή πίστα, καθώς βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και ο αγώνας είναι νυχτερινός. Παράλληλα, είναι ένας από τους πιο σκληρούς αγώνες της χρονιάς, με ακραία ζέστη και υγρασία, που αποτελούν πρόκληση για οδηγούς και μηχανικούς. 

 

 

Το circuit περιλαμβάνει 23 στροφές, τις περισσότερες από κάθε άλλη πίστα στο πρόγραμμα. Κυρίαρχο ρόλο στη διαδρομή παίζουν η ελκτική πρόσφυση και η σταθερότητα στο φρενάρισμα. Λόγω της χάραξης τα προσπεράσματα είναι δύσκολα, οπότε οι κατατακτήριες είναι σημαντικές για τους οδηγούς. 

Στη Monza, η Mercedes και ο Lewis Hamilton πήραν σημαντικό προβάδισμα στη μάχη του τίτλου. Από την άλλη πλευρά, στη Ferrari δεν σκέφτονται τίποτε άλλο εκτός από τη νίκη. Ενδιαφέρον θα έχει η προσέγγιση του Raikkonen μετά την απόφαση της Scuderia να τον αντικαταστήσει με τον Leclerc από την επόμενη σεζόν. 

Η μάχη αναμένεται συναρπαστική, αρκεί η ιταλική ομάδα να αποφύγει τα λάθη. Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε και τη Red Bull, καθώς αυτό το circuit της ταιριάζει απόλυτα. Η Pirelli έχει επιλέξει τα ελαστικά με τις μαλακότερες γόμες (soft, ultrasoft και hypersoft). 

 

 

SINGAPORE AIRLINES SINGAPORE GRAND PRIX

Marina Bay Street Circuit 

Το πρόγραμμα του αγώνα

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου

Ελεύθερες δοκιμές (FP1): 11:20 – 13:05

Ελεύθερες δοκιμές (FP2): 15:20 – 17:05

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου

Ελεύθερες δοκιμές (FP3): 12:50 – 14:05

Κατατακτήριες: 15:50

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου

Αγώνας: 15:10