Το ηλεκτρικό Cupra που θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα ηλεκτρικών αποδίδει 680 ίππους

22 Οκτ., 2018 Ώρα 12:05

Μία νέα εποχή για τα αγωνιστικά αυτοκίνητα τουρισμού ξεκίνησε επίσημα χθες καθώς η η WSC Technology παρουσίασε το ETCR series, το πρώτο πρωτάθλημα ηλεκτρικών αυτοκινήτων τουρισμού που θα ξεκινήσει το 2020.

Με το e-Racer, η CUPRA έχει κάνει πρωτοποριακό έργο, κατασκευάζοντας το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο τουρισμού που ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές συμμετοχής στο νέο πωτάθλημα ETCR που ξεκινάει το 2020. Τους τελευταίους μήνες, η ομάδα CUPRA έχει πραγματοποιήσει εξαντλητικές δοκιμές, επιβεβαιώνοντας την αξιοπιστία και τις αγωνιστικές δυνατότητες του νέου αυτοκινήτου.

 

Πιο βαρύ κατά 400 κιλά

Παρά το γεγονός ότι ζυγίζει 400 κιλά περισσότερο σε σύγκριση με το συμβατικό CUPRA TCR, το e-Racer διαθέτει εξαιρετικές επιδόσεις, με επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 3,2 δευτερόλεπτα και 0 έως 200 χλμ/ώρα σε 8,2 δευτερόλεπτα. Οι κινητήρες μονάδες του e-Racer βρίσκονται πάνω από τον πίσω άξονα και αποδίδουν μέχρι 680 ίππους δηλαδή 330 περισσότερους από την βενζικονίνητη έκδοση CUPRA TCR, ενώ το αυτοκίνητο διαθέτει επιπλέον και σύστημα ανάκτησης ενέργειας.

 

Δείτε Επίσης