Κίνημα οικολόγων: Έγκλημα λένε οι αγώνες ταχύτητας αυτοκινήτων στα δάση. Η δική μας απάντηση!

22 Νοε., 2018 Ώρα 12:05

Με την πιο κάτω ανακοίνωση επιβεβαιώνετε ότι δεν έχετε άποψη για το θέμα. Η ανάπτυξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού δεν είναι θέμα συμφερόντων. 

Θα ήταν καλό, πριν εκδίδετε μια ανακοίνωση να έχετε όλα τα στοιχεία, για παράδειγμα, τι γίνεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο εξωτερικό, πόσο σημαντικός είναι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός για την κοινωνία και ιδιαίτερα τους νέους και την οδική ασφάλεια και τέλος, αν υπάρχει περιβαλλοντικό θέμα, τότε να το συζητήσετε με τους αρμόδιους (του μηχανοκίνητου αθλητισμού) και να βρείτε από κοινού τις κατάλληλες για το περιβάλλον διαδρομές, όχι να προσπαθείτε, ευτυχώς ανεπιτυχώς, να δυσκολέψετε την διοργάνωση των αγώνων.

Η ανακοίνωση σας περιέχει και λάθη, μιας και στην Κύπρο διεξάγεται ένας διεθνής αγώνας μόνο ετήσια, το Ράλι Κύπρος. Οι υπόλοιποι αγώνες αφορούν τα Παγκύπρια Πρωταθλήματα Ράλι και είναι μετρημένα στα δάκτυλα. Σας παρακαλώ ξανά, ιδιαίτερα για το συγκεκριμένο θέμα, να είστε πολύ πιο προσεκτικοί γιατί δεν έχει έννοια να βγάζουμε ανακοινώσεις επί παντός επιστητού, αλλά να βλέπουμε την ουσία. 

Τέλος, αν θέλετε στοιχεία για το πόσο συμβάλουν οι αγώνες ράλι και ιδιαίτερα οι διεθνείς στον τουρισμό μιας χώρας, είμαστε στη διάθεση σας για να σας ενημερώσουμε. Αυτό γιατί αναφέρετε ότι «κάποιοι υπεραμύνονται -χωρίς στοιχεία - να κάνουν λόγο για συμβολή του στην ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας μέσω της αύξησης του τουρισμού».

Η κοινότητα των οδηγών αγώνων οι οποίοι αριθμούν κάποιες εκατοντάδες και η κοινότητα των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού, θα ενημερωθούν για την ανακοίνωση σας.

 

Η ανακοίνωση απο το Κίνημα οικολόγων:

Περιβαλλοντικό έγκλημα η επέκταση της περιόδου των αγώνων ταχύτητας αυτοκινήτων μέσα στα δάση

Συνεχίζεται ακάθεκτα η προσπάθεια θεσμοθέτησης της διεξαγωγής διεθνών αγώνων ράλι στην Κύπρο, με αυτούς που το υπεραμύνονται -χωρίς στοιχεία - να κάνουν λόγο για συμβολή του στην ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας μέσω της αύξησης του τουρισμού. 
 
Η εμμονή αυτή προς επέκταση της περιόδου επιφέρει σημαντικά ερωτήματα προς την κοινή γνώμη. Ενώ το Τμήμα Δασών με τους υφιστάμενους πόρους που διαθέτει δεν είναι δυνατόν να καλύψει συντήρηση του δασικού οδικού δικτύου πριν αρχίσει η καλοκαιρινή περίοδος, ως επίσης και μετά από κάθε αγώνα, κάποιοι εμμένουν στην διεξαγωγή ολόχρονων αγώνων.  
 
Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καταγράφοντας τα ερωτήματα απλών πολιτών, εκφράζουμε μαζί με αυτούς τα ερωτήματα: γιατί επιμένουν στην διεξαγωγή ενός σπορ μέσα σε τόσο ευαίσθητες διαδρομές; Ποια είναι τα συμφέροντα που εξυπηρετούνται και υπάρχει η εμμονή, πάση θυσία  και με όποιο κόστος να διεξαχθούν οι αγώνες; Γιατί πρέπει με το όποιο κόστος, η περίοδος διεξαγωγή του ράλι να γίνεται ασταμάτητα σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου;
 
Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών

Δείτε Επίσης