WRC Monte Carlo Νίκη Ogier Ford

19 Μαΐ., 2017 Ώρα 14:28

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε την καριέρα του στην M Sport και παράλληλα την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου του Παγκόσμιου Πρωταθλητή ο Sebastien Ogier. Ο Γάλλος που πήρε τα ηνία στο Monte Carlo μετά το λάθος του Thierry Neuville το Σάββατο, απέφυγε κακοτοπιές την τελευταία ημέρα του πρώτου γύρου της σεζόν του 2017 για το WRC και πήρε τη νίκη!

Θα ήταν ένα ιδανικό rally για την M Sport αν η ατυχία δεν χτυπούσε την πόρτα του Ott Tanak. Ενα πρόβλημα με τον κινητήρα τον ανάγκασε να τερματίσει στην τρίτη θέση της κατάταξης. Κάτι που έδωσε την ευκαιρία στον Latvala να περάσει στη δεύτερη θέση στην πρώτη εμφάνιση του με το Toyota Yaris WRC

Ο Juho Hanninen κρατούσε την τρίτη θέση στον αγώνα την Παρασκευή με το άλλο Yaris, πριν βγει από το δρόμο και σπάσει την ανάρτηση. Χάρη σ αυτές, ένα αυτοκίνητο της προηγούμενης γενιάς κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη πεντάδα: το Citroen DS3 του πολύ καλού και σταθερού Craig Breen, που ήταν τελικά μόνο 12 δευτερόλεπτα από την τέταρτη θέση του Dani Sordo με το νέο Hyundai i20 Ο Ισπανός δυσκολεύτηκε φανερά στις πιο χιονισμένες και παγωμένες ειδικές, επιπλέον αντιμετώπισε πρόβλημα με την υποβοήθηση του τιμονιού το Σάββατο.

Το φετινό Monte Carlo, με το ντεμπούτο των WRC νέας γενιάς, επισκιάστηκε από το ατύχημα του Hayden Paddon στην πρώτη ειδική, την Πέμπτη το βράδυ, όπου έχασε τη ζωή του ένας θεατής. Το ατύχημα ήγειρε ερωτηματικά για την ασφάλεια του αγώνα, που οδήγησαν στην ακύρωση της προτελευταίας ειδικής. Επόμενος αγώνας του WRC είναι το Ράλι Σουηδίας, από τις 9 έως τις 12 Φεβρουαρίου.

Δείτε Επίσης