Classic

15 Feb, 2023 Ώρα 09:25

BarnFinds: Αυτοκίνητα που αξίζουν μια περιουσία παρατημένα για χρόνια! (βίντεο)

Thumbnail

Η συλλογή αυτή που ανακαλύφθηκε από την ομάδα του συγκεκριμένου καναλιού στο Youtube, βρίσκεται στη Γαλλία και περιλαμβάνει πολλά και ενδιαφέροντα ευρήματα.

Close

The Bearded Explorer είναι το όνομα του καναλιού –που σε ελεύθερη μετάφραση μας δίνει κάτι σαν «ο μουσάτος εξερευνητής»- με τους συντελεστές του να πηγαίνουν σε πολλά και ενδιαφέροντα σημεία, κάνοντας εξερευνήσεις και αρκετές ανακαλύψεις. Μια από αυτές είναι και στο video που έχουμε εδώ, όπου κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους σε μια περιοχή της Γαλλίας, βρέθηκαν μπροστά σε αυτή την αποθήκη.

 

Close

 

Στο στεγασμένο της χώρο, υπάρχουν πολλά ευρήματα, όπως είναι μια σπάνια BMW coupe αλλά και μια Citroen DS αλλά η πραγματική «αποκάλυψη» γίνεται όταν αρχίζει η περιήγηση στον περιβάλλοντα χώρο. Εκεί που ανάμεσα στα δέντρα και τα αγριόχορτα, κρύβονται πολλά και θαυμάσια δείγματα από την ιστορία της αυτοκίνησης.

Close

 

 

Ίσως για τα περισσότερα από αυτά να μην έχει κανένα νόημα η όποια διερεύνηση της αποκατάστασής τους. Είναι όμως πραγματικά ανατριχιαστικό, για κάθε petrolhead αλλά και λάτρη της ιστορίας της αυτοκίνησης, το να βλέπεις σε μια τέτοια βόλτα, τόσα πολλά μαζεμένα αυτοκίνητα.

Όλα τους στέκουν εκεί ως ενδείξεις για τη βαθιά αγάπη που τους έτρεφε μέχρι κάποια στιγμή, ο ιδιοκτήτης της έκτασης. Τώρα που για τα περισσότερα από αυτά δεν έχει καμία σημασία η αποκάλυψη, η μελαγχολία παίρνει πρωταγωνιστικό ρόλο ως διάθεση από την παρακολούθηση του video.

 

17 May, 2023 Ώρα 10:38

60 χρόνια γιορτάζει η Mercedes-Benz 600 «Grand Mercedes»

Thumbnail

«Η «Grand Mercedes» 600 – Το αποκλειστικό όχημα μεγάλου κύρους». Αυτός ήταν ο τίτλος της ανακοίνωσης της Γερμανικής μάρκας το 1963 όταν παρουσίαζε για πρώτη φορά την Mercedes-Benz 600.  

Close

Ένα μοναδικό μοντέλο της εποχής του που κατασκευάστηκε για να μεταφέρει με κορυφαία άνεση εξέχουσες προσωπικότητες. Το «600» ήταν το διεθνές σημείο αναφοράς της κορυφαίας κατηγορίας αυτοκινήτων για σχεδόν δύο δεκαετίες. Κατασκευαζόταν για 17 συνεχόμενα χρόνια μέχρι το 1981. Αυτή η θέση εξασφαλίστηκε από την πρωτοποριακή τεχνολογία, την κορυφαία άνεση, τον εξαιρετικό χειρισμό και την επιβλητική αλλά συνάμα κομψή του εμφάνιση. Οι αγοραστές της λιμουζίνας προερχόντουσαν από όλο τον κόσμο και η λίστα περιλάμβανε βασιλικά πρόσωπα, αρχηγούς κρατών, διασημότητες από τη Showbiz και επικεφαλής των μεγαλύτερων βιομηχανιών και επιχειρήσεων. Στη Κύπρο υπάρχουν δύο «600». Το πρώτο είναι τύπου Pullman, δηλαδή μακράς βάσης, και βρίσκεται στη Αρχιεπισκοπή. Αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος. Το δεύτερο βρίσκεται για πολλά χρόνια στη Λεμεσό και λέγεται ότι ανήκε σε γνωστή σταρ του κινηματογράφου.

 

Close

 

Τα οχήματα της σειράς W 100 κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιο του Sindelfingen, όπου η Mercedes-Benz εφάρμοζε εξατομικευμένες και ασυνήθιστες επιθυμίες των πελατών, υπό την προϋπόθεση ότι δεν αλλάζουν τον βασικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου ή δεν γίνονται σε βάρος της ασφάλειας. Γι αυτό και καθεμία από τις 2.677 Mercedes-Benz 600 που κατασκευάστηκαν είναι μοναδική. Επίσης, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι 487 από αυτές την ήταν εκδόσεις Pullman.

Close

Η Mercedes-Benz 600 θεωρήθηκε ευρέως ως το καλύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο. Πολλοί πελάτες το χρησιμοποιούσαν για χρόνια για κινητικότητα που αρμόζει στην κατάστασή τους, είτε με σοφέρ είτε με τους ιδίους πίσω από το τιμόνι.

 

 

Χαρακτηριστικά ήταν και τα σχόλια του ειδικού Τύπου όταν κυκλοφόρησε. Το περιοδικό «Motor Revue» στην έκδοση Μαρτίου /1965 ανέφερε σχετικά: «Το αποτέλεσμα είναι ένα επίπεδο άνεσης οδήγησης που είναι αναμφίβολα το βέλτιστο που επιτεύχθηκε στη μηχανική αυτοκινήτων μέχρι σήμερα. Μπορείτε να οδηγείτε το 600 σε ορεινά περάσματα όπως ένα σπορ αυτοκίνητο αλλά όπου ακόμα και ένα σπορ αυτοκίνητο με καλή οδήγηση θα δυσκολευόταν να ακολουθήσει.»

Τα αυτοκίνητα υψηλού κύρους είναι βαθιά ριζωμένα στην προέλευση της μάρκας. Ένα πρώιμο παράδειγμα είναι η Mercedes-Simplex 60 hp, που παρουσιάστηκε το 1903. Το κορυφαίο μοντέλο της εποχής υπάρχει στη συλλογή Mercedes-Benz Classic ως ένα πολύ ιδιαίτερο έκθεμα.