Classic

23 Jan, 2023 Ώρα 08:26

Έτσι ήταν η ζωή και οι δρόμοι πριν από 100 χρόνια! (βίντεο)

Thumbnail

Πλέον δεν χρειάζεστε τη φαντασία σας για να οραματιστείτε πώς ήταν οι δρόμοι της πόλης τη δεκαετία του 1920. Χάρη σε αυτό το έγχρωμο και αποκατεστημένο βίντεο, έχουμε μια σπάνια εικόνα της ζωής στις μεγάλες πόλεις του κόσμου, στα αυτοκίνητα εκείνης της εποχής και στο μποτιλιάρισμα του προηγούμενου αιώνα.

Close

Μπορεί να νομίζουμε πως η αυξημένη κίνηση στους δρόμους της πόλης είναι ένα σύγχρονο φαινόμενο, όμως και πριν έναν αιώνα υπήρχαν αρκετά αυτοκίνητα, λιγότερες υποδομές και φυσικά ελάχιστη οδηγική παιδεία.  

Το συγκεκριμένο έγχρωμο φιλμ δημιουργήθηκε από τον YouTuber NASS που ειδικεύεται στην αποκατάσταση ταινιών που δείχνουν πόλεις από το παρελθόν. Αυτές οι μοναδικές ταινίες μάς δίνουν μια ματιά στο παρελθόν για να δούμε πώς ακριβώς έμοιαζε η καθημερινή ζωή. Παράλληλα, βέβαια, είναι μια ευκαιρία να δούμε ακόμα και τότε πόσο διαφορετική ήταν η κυκλοφορία ανάμεσα σε μεγάλες πόλεις όπως η Νέα Υόρκη και το Λονδίνο.

Close

Πολλές από αυτές τις πόλεις εξακολουθούν να έχουν παρόμοιες προτιμήσεις, που έχουν σαφώς εδραιωθεί στους πολιτισμούς τους για περισσότερα από 100 χρόνια.

Αυτοκίνητα, άμαξες, ποδήλατα και τροχονόμοι, σε ένα βίντεο-πύλη στο παρελθόν. Απολαύστε.

Close

 

Πηγή: Zougla.gr

14 Jul, 2022 Ώρα 19:09

Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου: Δημιουργία Επιτροπής Ιστορικού Αγωνιστικού Αυτοκινήτου

Thumbnail

Στα πλαίσια της επιθυμίας της αλλά και της σωστής ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της πάνω σε οργανωμένη βάση και δομή , αλλά και καλύτερης λήψης & υλοποίησης συλλογικών αποφάσεων , το Διοικητικό Συμβούλιο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου αποφάσισε την δημιουργία Επιτροπής για τα Ιστορικά Αγωνιστικά Αυτοκίνητα και έχει επιπρόσθετα προχωρήσει και στον διορισμό των μελών της όπως πιο κάτω:

Close

Πρόεδρος Επιτροπής Ιστορικών Αγωνιστικών Αυτοκινήτων :

Στέλιος Ηλία

Μέλη:

Ανδρέας Χριστοδουλίδης

Γιώργος Λυσάνδρου

Γιαννάκης Βάννας

Κώστας Αρχοντίδης

Χαράλαμπος Ιωαννίδης

Στέλιος Ροδοσθένους

Close

Αύτη η επιτροπή θα εργάζεται και θα λειτουργεί σύμφωνα με την ιεραρχική δομή της ΚΟΑ και θα αποτελεί συμβουλευτικό σώμα προς το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας για τα θέματα που αφορούν τα Ιστορικά Αγωνιστικά Αυτοκίνητα και αγώνες τους. Σκοπός της είναι, μέσα από σωστή και παραγωγική συλλογική δουλειά να αναπτύξει δράση και σε αυτό το κομμάτι των Ιστορικών Αγωνιστικών Αυτοκινήτων και με εμπλοκή και των βετεράνων οδηγών και συνοδηγών του αθλήματος να προχωρήσουν σε π.χ. παρουσιάσεις, αγώνες, επιδείξεις κλπ. και που όλα αυτά μαζί θα αποτελούν την προβολή και γνωστοποίηση της Ιστορίας του Μοτορσπορτ στον τόπο μας και την οποία θα πρέπει να τιμούμε αλλά και προβάλλουμε στους νεότερους αθλητές.

Στα πλαίσια δε αυτής της απόφασης διοργανώνουν στις 24.7.2022 (Κυριακή) στην γνωστή Πλατεία του Παλιού Λιμανιού επίδειξη Ιστορικών Αγωνιστικών Αυτοκινήτων.

Close