Classic

01 Jun, 2021 Ώρα 22:36

“Heritage Parts”: Διευρύνεται η γκάμα των αυθεντικών ανταλλακτικών για κλασσικά Ιταλικά αυτοκίνητα

Thumbnail

Με στόχο τη διάθεση αυθεντικών ανταλλακτικών στους συλλέκτες για τα αγαπημένα τους κλασσικά αυτοκίνητα, η σειρά “Heritage Parts” της Stellantis επεκτείνεται με ακόμα περισσότερους κωδικούς.

Close

Ανάμεσα στις διάφορες δραστηριότητες του τμήματος Heritage της Stellantis, του οργανισμού που είναι επιφορτισμένος με τη διατήρηση και προώθηση της ιστορικής κληρονομίας των Fiat, Alfa Romeo, Abarth και Lancia, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η σειρά “Heritage Parts”, μιας πρωτοβουλίας σε συνεργασία με την Mopar που σαν σκοπό έχει την παροχή αυθεντικών ανταλλακτικών για τα κλασσικά αυτοκίνητα των παραπάνω μαρκών.

 

Close

 

Η σειρά εγκαινιάστηκε το 2019 με ένα από τα πλέον αγαπημένα αυτοκίνητα, την Lancia Delta HF Integrale, συνεχίστηκε με την εκρηκτική Alfa Romeo 147 GTA, ενώ στο ίδιο πλαίσιο αναπτύχθηκε και μια αποκλειστική σειρά περιποίησης για κλασσικά αυτοκίνητα.

Close

Η μοναδικότητα των προϊόντων της σειράς “Heritage Parts” έγκειται στο γεγονός ότι έχουν χρησιμοποιηθεί τα αυθεντικά καλούπια και υλικά, έτσι ώστε τα ανταλλακτικά να μην διαφέρουν στο ελάχιστο από τα εξαρτήματα που είχαν τοποθετηθεί κατά την παραγωγή των αυτοκινήτων. Με αφορμή και την επιτυχία που γνώρισαν οι πρώτοι κωδικοί της σειράς, η Heritage διευρύνει τη γκάμα με ακόμα 7 στοιχεία φανοποιείας για την Lancia Delta HF Integrale Evoluzione. Συγκεκριμένα πλέον διαθέσιμα είναι τα αυθεντικά πάνελς για το καπό, τα φτερά, αλλά και τις πόρτες του αυτοκινήτου. Το υλικό κατασκευής, χάλυβας χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα, είναι το ίδιο ακριβώς με εκείνο που χρησιμοποιούταν κατά την παραγωγή του μοντέλου, ενώ έχει βελτιωθεί μέσω της διαδικασίας του γαλβανισμού. 

 

 

Σε συνδυασμό με τη νέα παραγωγή ανταλλακτικών, η Heritage προσφέρει μια ακόμα σειρά αυθεντικών στοιχείων που αφορούν στο αμάξωμα και στα μηχανικά μέρη, για τις Alfa Romeo GTV/Spider, Alfa Romeo GT, Alfa Romeo 147, Alfa Romeo 156, Fiat Coupé και Fiat Barchetta. Τα παραπάνω μοντέλα που είναι ιδιαίτερα αγαπητά και στην Ελληνική αγορά, χάρη στα αυθεντικά ανταλλακτικά εξασφαλίζουν όχι μόνο τη σωστή λειτουργία τους, αλλά και την αξία τους, αφού αποτελούν ήδη κλασσικά αυτοκίνητα.

Τα “Heritage Parts” είναι διαθέσιμα, τόσο μέσω του Εξουσιοδοτημένου Δικτύου των μαρκών, όσο και διαδικτυακά μέσω της Mopar.

10 Jun, 2021 Ώρα 12:12

Τα κλασικά βγήκαν στους δρόμους για το International Commandaria Regularity Challenge

Thumbnail

Το Μουσείο Ιστορικού και Κλασικού Αυτοκινήτου, η Λέσχη Ιστορικών και Κλασικών Οχημάτων Κύπρου και η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Λεμεσού διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία το International Commandaria Regularity Challenge, όπου συμμετείχαν κλασσικά και μη κλασικά οχήματα. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Ιουνίου 2021 στα πλαίσια του πρωταθλήματος Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil για το 2021. Η εκκίνηση για  τα 31 οχήματα  δόθηκε στις 09:30 π.μ. από το Μουσείο Ιστορικού & Κλασικού Αυτοκινήτου στη Λεμεσό.

Close

 

 

Οι συμμετέχοντες, ακολουθώντας μια όμορφη διαδρομή, κατευθύνθηκαν προς τα χωριά της Κουμανταρίας με δύο ενδιάμεσες  στάσεις στα χωριά Λιμνάτης και Συλικου. Στο χωριό Κοιλάνι, όπου έγινε στάση για φαγητό και ξεκούραση, ολοκληρώθηκε το πρώτο σκέλος του αγώνα. Από το Κοιλάνι έγινε επανεκκίνηση για το δεύτερο σκέλος του αγώνα, με τελικό προορισμό το Μουσείο Ιστορικού & Κλασικού Αυτοκινήτου στη Λεμεσό. Η συνολική απόσταση που κλήθηκαν να διανύσουν οι συμμετέχοντες ήταν περίπου 100 χιλιόμετρα.

 

Close

 

Στο τέλος του αγώνα πραγματοποιήθηκε η απονομή των βραβείων στους νικητές αλλά και αναμνηστικά σε όλους τους συμμετέχοντες. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της τελετής παραδόθηκαν τα καθαρά έσοδα από τον προηγούμενο φιλανθρωπικό αγώνα που οργανώθηκε από τη Λ.Ι.Κ.Ο.Κ, το 8th Spring Regularity Challenge,  σε λειτουργό του Γραφείου Ευημερίας. Το ποσό που ανήλθε στα € 1020,00 κα θα δοθεί σε άτομα που έχασαν μέλη των οικογενειών τους από τον COVID -19 και αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

 

 

Τη νίκη στον αγώνα πήραν οι Richard και Susan Griffiths  με αυτοκίνητο μάρκας Morgan Plus8 με δεύτερους τους Νίκο και Janet Ιωάννου με ένα  TOYOTA MR2. Την τριάδα στο βάθρο έκλεισαν οι Γιώργος Παπαγεωργίου με συνοδηγό την Linda Mousoulides  με ένα Austin A40.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι κατά τη διάρκεια του αγώνα τηρήθηκαν όλα τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για την ασφάλεια των συμμετεχόντων και  αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Χορηγός του αγώνα καθώς και του Πρωταθλήματος Κλασσικών Αυτοκινήτων 2021 είναι η εταιρία Ψάλτης Ανταλλακτικά και τα λιπαντικά ENEOS.