Classic

01 Jun, 2021 Ώρα 22:36

“Heritage Parts”: Διευρύνεται η γκάμα των αυθεντικών ανταλλακτικών για κλασσικά Ιταλικά αυτοκίνητα

Thumbnail

Με στόχο τη διάθεση αυθεντικών ανταλλακτικών στους συλλέκτες για τα αγαπημένα τους κλασσικά αυτοκίνητα, η σειρά “Heritage Parts” της Stellantis επεκτείνεται με ακόμα περισσότερους κωδικούς.

Close

Ανάμεσα στις διάφορες δραστηριότητες του τμήματος Heritage της Stellantis, του οργανισμού που είναι επιφορτισμένος με τη διατήρηση και προώθηση της ιστορικής κληρονομίας των Fiat, Alfa Romeo, Abarth και Lancia, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η σειρά “Heritage Parts”, μιας πρωτοβουλίας σε συνεργασία με την Mopar που σαν σκοπό έχει την παροχή αυθεντικών ανταλλακτικών για τα κλασσικά αυτοκίνητα των παραπάνω μαρκών.

 

Close

 

Η σειρά εγκαινιάστηκε το 2019 με ένα από τα πλέον αγαπημένα αυτοκίνητα, την Lancia Delta HF Integrale, συνεχίστηκε με την εκρηκτική Alfa Romeo 147 GTA, ενώ στο ίδιο πλαίσιο αναπτύχθηκε και μια αποκλειστική σειρά περιποίησης για κλασσικά αυτοκίνητα.

Close

Η μοναδικότητα των προϊόντων της σειράς “Heritage Parts” έγκειται στο γεγονός ότι έχουν χρησιμοποιηθεί τα αυθεντικά καλούπια και υλικά, έτσι ώστε τα ανταλλακτικά να μην διαφέρουν στο ελάχιστο από τα εξαρτήματα που είχαν τοποθετηθεί κατά την παραγωγή των αυτοκινήτων. Με αφορμή και την επιτυχία που γνώρισαν οι πρώτοι κωδικοί της σειράς, η Heritage διευρύνει τη γκάμα με ακόμα 7 στοιχεία φανοποιείας για την Lancia Delta HF Integrale Evoluzione. Συγκεκριμένα πλέον διαθέσιμα είναι τα αυθεντικά πάνελς για το καπό, τα φτερά, αλλά και τις πόρτες του αυτοκινήτου. Το υλικό κατασκευής, χάλυβας χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα, είναι το ίδιο ακριβώς με εκείνο που χρησιμοποιούταν κατά την παραγωγή του μοντέλου, ενώ έχει βελτιωθεί μέσω της διαδικασίας του γαλβανισμού. 

 

 

Σε συνδυασμό με τη νέα παραγωγή ανταλλακτικών, η Heritage προσφέρει μια ακόμα σειρά αυθεντικών στοιχείων που αφορούν στο αμάξωμα και στα μηχανικά μέρη, για τις Alfa Romeo GTV/Spider, Alfa Romeo GT, Alfa Romeo 147, Alfa Romeo 156, Fiat Coupé και Fiat Barchetta. Τα παραπάνω μοντέλα που είναι ιδιαίτερα αγαπητά και στην Ελληνική αγορά, χάρη στα αυθεντικά ανταλλακτικά εξασφαλίζουν όχι μόνο τη σωστή λειτουργία τους, αλλά και την αξία τους, αφού αποτελούν ήδη κλασσικά αυτοκίνητα.

Τα “Heritage Parts” είναι διαθέσιμα, τόσο μέσω του Εξουσιοδοτημένου Δικτύου των μαρκών, όσο και διαδικτυακά μέσω της Mopar.

12 Jun, 2024 Ώρα 12:56

Το πρώτο «Ασημένιο Βέλος» της Mercedes-Benz που παρουσιάστηκε πριν από 90 χρόνια

Thumbnail

Πριν από 90 χρόνια, το μονοθέσιο με την κωδική ονομασία W 25 ήταν το αγωνιστικό αυτοκίνητο που δημιούργησε το μύθο «Ασημένιο Βέλος» για τη Mercedes-Benz. Ορισμός που ισχύει ακόμα και σήμερα και επεκτείνεται ακόμα και στα τελευταία αγωνιστικά αυτοκίνητα της ομάδας Mercedes-AMG Petronas Formula One.

Close

Η Mercedes-Benz W 25 έκανε το ντεμπούτο της στον αγώνα Eifel Race στο Nürburgring στις 3 Ιουνίου 1934. Ο Manfred von Brauchitsch κέρδισε τον αγώνα, σημειώνοντας νέο ρεκόρ πίστας με μέση ταχύτητα 122,5 km/h. Αυτή ήταν η αρχή μιας ιστορίας επιτυχίας για τη Γερμανική μάρκα.

 

Close

 

Το πρώτο Ασημένιο Βέλος, η Mercedes-Benz W 25 του 1934, κατέχει μια εξέχουσα θέση στο Μουσείο Mercedes-Benz.

Close

Η W 25 ξεκίνησε να αναπτύσσεται και να κατασκευάζεται από το 1933 σαν ένα κλασικό αγωνιστικό αυτοκίνητο με κινητήρα μπροστά. Οι βελτιώσεις συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια των συμμετοχών του στους αγώνες μέχρι το 1936. Έκανε το ντεμπούτο του με έναν υπερτροφοδοτούμενο οκτακύλινδρο σε σειρά κινητήρα 3,4 λίτρων (M 25 A), ο οποίος απέδιδε έως και 354 ίππους στις 5.800 στροφές. Την ίδια χρονιά, το 1934, ακολούθησε ο 4λιτρος κινητήρας M 25 B με ισχύ 430 ίππων. 

 

 

Μια συναρπαστική ιστορία ακολουθεί το αγωνιστικό των 750 κιλών. Την αφηγήθηκε ο διάσημος αγωνιστικός διευθυντής της μάρκας, Alfred Neubauer. Η W 25 ήταν βαμμένη με το παραδοσιακό λευκό αγωνιστικό χρώμα, αλλά ζύγιζε ένα κιλό παραπάνω πριν από τον πρώτο της αγώνα στο Eifel. Τι σκέφτηκαν οι μηχανική της Mercedes-Benz την τελευταία στιγμή; Έξυσαν τη βαφή κατά τη διάρκεια της νύχτας και έτσι στη γραμμή εκκίνησης βρέθηκε το πρώτο «Ασημένιο Βέλος» χωρίς μπογιά. Το γυμνό αλουμινένιο του αμάξωμα εξέπληξε τους πάντες και συνάμα πληρούσε και τον κανονισμό για το βάρος του μονοθεσίου.

 

 

Μετά τις συμμετοχές της μάρκας τις δεκαετίες του 30’ και του 50’, η Mercedes-Benz επέστρεψε στη Formula 1 ως προμηθευτής κινητήρων το 1994 και δημιούργησε τη δική της εργοστασιακή ομάδα από το 2010. Από το 1934, τα Ασημένια Βέλη έχουν κατακτήσει τρία Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (Rudolf Caracciola το 1935, 1937 και 1938) και δώδεκα τίτλους οδηγών στη Formula 1: Ο Juan Manuel Fangio αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής το 1954 και το 1955, ο Mika Häkkinen το 1998 και το 1999, ο Nico Rosberg το 2016 και ο Lewis Hamilton κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2008, το 2014 και το 2015 καθώς και το 2017 έως το 2020.